När ska våra styrande inse att alla inte vill vara en del av vårt samhälle?

Intressant och klarsynt text av Christer El-Mochantaf om det faktum att Sverige numera består av många individer som inte vill vara en del av samhället. Men denna konklusion verkar vara svår för många att ta till sig – i synnerhet våra styrande politiker som varit med och skapat denna ovälkomna situation samt oförtrutet fortsätter slösa skattemedel på menlösa insatser varje år. Men även väljarna, som kontinuerligt går på de luftslott som de fega makthavarna bygger upp, har ett stort ansvar.

Under tiden fortsätter problemen att växa och med politikernas ambitioner att storstilat fortsätta med samma generösa migrations- och integrationspolitik är resultatet givet. Frågan är om folket hinner nyktra till lagom till valet nästa år, eller om de i vanlig ordning kommer nappa åt sig de saftiga köttbenen och alla dessa fagra löften som syltryggarna vart fjärde år kastar ut till befolkningen? Tyvärr vet de flesta svaret och vi har lång väg kvar att gå innan vi kan se en tillstymmelse till förbättring.

#detnyasverige

#vibetalar


”Jag var elva år gammal när en manlig granne slog sig ner i vår soffa och blev ett exempel på problemet som ingen politik i efterhand kan råda bot på.

Mannens familj var en av få invandrarfamiljer i orten och likt flera andra som passerade den sömniga byn på Skaraborgsslätten, blev det bara en kort mellanlandning för dem.

På vägen mot storstadsförorterna där det fanns landsmän som talade samma språk, där religiösa friskolor lärde ut samma sedvänjor man hade hemma. Där parabolen förvandlade tv:n till ett fönster till hemlandet och där skyltarna i affären var på arabiska.

Enda kontakten med Sverige var den naiva damen på socialtjänsten – hon som han kallade ”kossan”.

Kaksmulorna föll från mustaschen när grannen berättade att vår lilla ort var den nionde kretsen av helvetet.

För allt var ju svenskt.

Nu skulle det bli Trollhättan, eller om det kanske var Angered, och det är möjligen enklare att moralisera över det valet, än att själv göra ett annat i samma situation.

De kom från Irak och hade flytt från kriget.

Men oaktat deras intentioner är det bara ett av många liknande öden jag träffat på: För de hade aldrig någon ambition att uppfostra sina fyra barn till att bli en del av det svenska samhället. Efter tio års kringflackande i landet kunde de knappt tala med kassapersonalen i livsmedelsbutiken utanför sitt område och det gick lika bra att leva här ändå.

Man behövde inte gå till polisen när landsmannen i lägenhetslängan intill kunde skipa rättvisa.

Ska man lösa det som nu blivit en ödesfråga för vårt land, med parallella klansamhällen, måste politikerna begripa just det: Att alla inte vill bli en del av Sverige.

I söndags mördades en man i Hjällbo, ett hundratal (!) var inblandade i upploppet som föranledde mordet.

Samtliga tros ingå i ett av de två konkurrerande släktnätverken som drabbat samman efter något som beskrivs som ett bagatellartat bråk.

Det sker i samma område där kriminella satt upp vägspärrar för att förhindra utomstående att komma in. Där journalister och blåljuspersonal attackeras och hotas – så till den grad att de tvingas förhålla sig till det i sin vardag.

Liksom de skötsamma invånarna som drabbas hårdast av dessa minidiktaturer.

Polischef Erik Nord skriver i en klarsynt debattartikel i GP att landet behöver fler poliser, helst i nivå med Tyskland – då lovar Nord att de dödliga skjutningarna kommer att minska.

Det är förstås en idé, precis som att Göteborgspolitiker nu vill tvångsplacera nyanlända på nya orter.

Men klanerna, som nu etablerat sig även i Borås, Jönköping och Borlänge, kommer inte att försvinna för det.

Och ni undrar hur det kunde bli så?

Hashem Ali Khan var efterlyst, misstänkt för mord på en tolvbarnsmamma i Libanon, inblandning i ett väpnat rån och en attack mot en polisstation, när han kom till Sverige i början av 80-talet.

Han dömdes senare till döden för mordet och i en granskning kunde GT/Expressen i mars berätta om klanledarens okända bakgrund.

Men, Hashem Ali Khan avtjänade aldrig sitt straff i hemlandet.

Trots att han var efterlyst för en rad grova brott fick han uppehållstillstånd, asyl och medborgarskap i Sverige. Han blev en medhjälpare till polisen när de skulle lära sig hantera en ny typ av konflikter i landet.

Den mellan klaner.

Tre decennier senare sprider Ali Khans släktnätverk skräck i delar av Göteborg. Enligt polisens kartläggning bedriver de olagliga verksamheter, skjuter och mördar – en hel stadsdel hålls i släktens våld.

På andra sidan av gängkonflikten står en annan klan, ursprungligen från samma område i Mellanöstern.

Det är ingen slump att det är så.

Och ett fragment av verkligheten är Ali Khans bakgrund. Ett annat är mannen med sin familj som kom till det nya landet för att fortsätta leva som de gjorde i sitt gamla.

Sverige är fullt av invandrare som blivit en essentiell del av landet oavsett hur de definierar sin nationella tillhörighet eller vilka program de ser på tv.

Men det har i för hög grad varit upp till individens egna drivkrafter att hamna där. Och när individen råkar vara en efterlyst mördare i sitt hemland, är incitamenten små att något ska förändras när landsgränsen passeras.

Likaså när socialtjänstkvinnan kallas för ”kossa” och invandrarbarnen som kallar sig svenskar blir ”grisar”.

Och vill man bestämma sig för att det ändå är okej – att ha ett land där en betydande andel av medborgarna bor i landet utan att tillhöra den stora gemensamma strukturen – måste man ställa krav utifrån omständigheterna.

Med vetskapen att alla inte vill vara en del av majoritetssamhället.

Prova gärna tvångsplacering utanför förorterna.

Prova gärna hårdare straff för kriminella.

Men klansamhällen där kvinnor hindras från att gå ut och där kriminella annekterat rättsskipandet försvinner inte med fler fritidsgårdar eller poliser.

Först när vi beaktar hela ekvationen, att alla inte vill ta sig ur det parallellsamhället, kan vi komma vidare i diskussionen.”

https://www.expressen.se/gt/kronikorer/christer-el-mochantaf/alla-vill-inte-vara-en–del-av-vart-samhalle/

25 reaktioner till “När ska våra styrande inse att alla inte vill vara en del av vårt samhälle?

 1. Fakta är att de är inte intresserade av att delta i ett svenskt samhälle, de ser större möjligheter i att stå utanför vårt samhälle än de vi kan erbjuda dem. Det finns idag ca 675 000 invandrare utan jobb, siffran på dem som är här illegalt vet ingen. Islamisterna får skyddad identitet, skyddat boende och blir livstids försörjda av staten på vår bekostnad. Detta som tack för att de var nere i Syrien där de terroriserade och gjorde livet till ett helvete för ett helt folk. Att det är muslimerna som jagar bort judarna från Malmö vill socialdemokraterna och media gärna vinkla till att de skulle vara rasister eller nynazister, varför inte berätta hur verkligheten ser ut!

  Vi står inför gigantiska problem framöver det räcker att titta på äldrevården som kommer att behöva minst 90 miljarder för att kunna behålla den extremt låga nivå på äldrevården vi har idag och då betalar varje brukare för både för maten och boendet, det är uträknat att pensionen räcker precis att betala för dem sen har staten, kommunen skinnat dem på deras pengar. Vi har lärarbrist det saknas ungefär 70 000 lärare, vi har polisbrist, sjukvården och vår sjukförsäkring är bland det sämsta i Europa och igår kom det siffror på att även A-kassan hamnar där. Vi har ca 30 000 – 40 000 hemlösa i Sverige, vi ligger nästan sist i EU:s arbetslöshet, vi har flest dödsskjutningar i EU, vi har flest våldtäckter i EU och då har jag inte ens nämnt alla rån, misshandlingar eller annan brottslighet.

  Det enda receptet regeringen har är HÖGRE SKATT och MER BIDRAG detta är socialdemokraternas illusion av deras vänster samhälle, vi har redan några av världens högsta skatter och och borde rimligtvis ha samhällsfunktioner i världsklass så frågan är vad i helvete får vi och vart går alla pengar! Det är skakande att se hur de folkvalda har valt att förstöra vårt land i syfte att framstå som ”godhjärtade” på vår bekostnad.
  Kan ingen väcka mig från denna hemska mardröm, jag vill inte vara med längre i denna illusion som har skapats av sjuka/elaka människor, kan ingen berätta för dem att de behöver vård för att när de är friska nog kunna få fängelsestraff.

  Gillad av 1 person

  1. Lade ut din kommentar i tråden till Facebookinlägget på samma ämne och någon svarade då så här:
   ”Jenny Piper Det räcker inte. Vi måste dessutom investera i många miljarder i nya förskolor, skolor, gymnasier och vårdcentraler för att serva nykomlingarnas barn och ungdomar. SKR har gjort en beräkning som inte diskuteras alls. Den utgår från att Sverige ska ge ut 100.000 nya uppehållstillstånd årligen för överskådlig tid framåt. Kommunerna saknar pengar att bygga allt detta. Vi har knappt råd att underhålla de byggnader vi redan har. Det är alltså inte de äldre som kommer att kosta mest, det är de unga. Reinfeldt hade rätt; vi kommer inte att ha råd med något annat än migration framöver.”

   Gilla

   1. Visst är det så, tyvärr ser inte medborgarna vad som kommer. Der fanns en dansk minister som sa en gång ungefär så här vill jag minnas ”Det går åt helvete, kraschen kommer men danskarna ser inte vad som väntar dem, alla är så upptagna att få åka första klass” så är det här nu med. Svensken ser inte vad som kommer eftersom de har fullt upp med att byta kök, bygga altan, se på TV, ha fredagsmys, betala lån, umgås, jobba, köra barnen till träningen, förverkliga sig själva, handla på nätet, få några likes och berätta vilket fantastiskt liv de lever.

    Alla ska ha samma tillgång till det absolut bästa och senaste kosta vad det kostar vill, svensken lånar vidare och riksbanken eldar på med att trycka nya pengar och utfärdar nya obligationer i tron om att detta ska hålla. Vill inte måla fan på väggen men ett råd är att ta höjd, för när smällen kommer och det gör den då lär de bli en kollaps som jag tror ingen egentligen kan förstå innebörden av. Men fram till dess blundar vi för den verkligheten regeringen har skapat åt oss, denna illusion som våra barn kommer fråga oss om och undra hur det hela kunde få gå så långt utan att svensken förstod vart vi var på väg.

    Det viktigaste är att ”alla ska lyckas, alla ska ha samma förutsättningar, ingen ska kränkas och alla ska med”, några ord som inte går att förverkliga utan att folket är indoktrinerade. Facit av detta blir ett samhälle som blir kört i botten på bekostnad av inkompetenta politiker som hellre såg ”Godhetshjärtan” än verkligheten.

    Gillad av 1 person

  1. Det är bara att hålla med Sahlin. Pandan och vargen är oskyldiga, men det är inte det osolidariska svenska folket. Det är nog dags att låta svenskarna dö ut! Jag är djävligt trött på dem. Ett mer osolidariskt och trögt folk får man leta duktigt efter innan man finner något liknande.

   Tro mig, för jag talar med alla möjliga olika folk, men svenskarna fortsätter ändå att rösta helt fel, på samma korrumperade politiker, igen och igen. Det är ingen åsikt, men ett tydligt faktum.

   Gilla

  1. Jag vet inte om Foujan och Miljöpartiet inser det, men hon har exakt samma åsikt som globalist-bankerna som gör allt för att öka transporterna av allsköns skit mellan nationerna och vill öka byggandet exponentiellt i arktiskt klimat, vilket naturligtvis ökar utsläppen.

   Så ska ”vi” leva länge så måste nog Foujan och Miljöpartiet tänka om rejält, men naturligtvis kräver det förmåga att tänka om och att tänka rätt.

   Gilla

  2. …i övrigt anser jag att hon givetvis ska få skända den gamla imperialistiska svenska flaggan, som numera går sida vid sida med USA:s oligarki-flagga som massmördar massvis med människor i krigsförbrytelser. Jag är alls inte stolt att vara svensk idag, såsom jag var förr, när Sverige var anständigt.

   Gilla

 2. Jag förstår dem som inte vill tillhöra ”vårt” samhälle. Jag vill inte heller tillhöra det av förmodligen samma orsaker. Öppen homosexualitet,feminism,abort+tusen och en andra orsaker. Vad är ens bra med ”vårt” samhälle? Jag och de flesta hederliga människor frågar oss nog samma sak. Jag ställer mitt hopp till Partiet Nyans. Landsbygden och förorten dras med samma problem som har orsakats av att politiker glömt bort oss.Dessutom tror jag att Nyans har de rätta värderingarna. SD är infiltrerat av onda krafter men det behöver man inte riskera hos Nyans. Mashalla!

  Gilla

  1. Fick just den glädjande nyheten att Ali lyckats att få en svensk,ung kvinna att konvertera till Islam. Det går bra nu.Det finns tydligen ett tomrum som Islam kan fylla och alla är välkomna till Islam till skillnad mot judendomen där det gäller speciella regler.Jag kan inte bli jude men jag kan bli muslim och ingå i ett samhälle med bra värderingar. Mashalla!

   Gilla

   1. Det blir snart dags att på allvar välja sida precis som i krig. Det var tyvärr de som du delar DNA med som ville splittra och söndra.Det var som jag så många gånger sagt att det var inga muslimer som kontaktade fd chefen för kva Ystad,det var inga muslimer som stod utanför grindarna och provokativt fotograferade mig,det var inga muslimer bland personalen som till de intagna spred ett rykte om att jag var kriminell,det var inga muslimer som oinbjudna störtade uppför trappan och skulle snoka.Må djävulen ta dem.

    Gilla

   2. Och ja…hatet mot Muslimer tycks orkestreras från bloggar där författarna har judisk bakgrund.Det är kanske en slump och det får man väl hoppas. Jag är riktigt trött på er.Ajö.

    Gilla

 3. Det är lätt att tänka för snabbt och ytligt, men det leder lätt till fel, så låt oss försöka se sambanden!

  Surt sade räven om rönnbären han inte kunde nå.

  Ordet ”samhälle” betyder i realiteten ”uppehälle tillsammans”. Om det osolidariska folket och dess politikeradel inte vill behandla människor någorlunda jämlikt och rättvist ”tillsammans”, genom rimliga politiska reformer så att alla får ett rimligt ”uppehälle” inom nationens gränser, så kommer en hel del människor att känna avsmak för det orättvisa icke-samhället, vilket även jag gör idag med 3700kr i månaden, medan värdelös politikeradel inhåvar astronomiska summor av skattebetalarnas pengar och strösslar det på korrupta projekt som nästan ingen medborgare vill ha.

  Jag mediterar och engagerar mig politiskt långsiktigt för att rätta till felet, men vissa kommer naturligtvis bryta mot det osolidariska ”samhällets” lagar och se andra möjligheter, ex. genom droghandel och våld. Samhällskontraktet är då i realiteten brutet. 1+1=2

  Fortsätter felet, genom att enbart skuldbelägga de kriminella som väljer denna fullt logiska väg, så kommer det sluta i kaos och en polisstat, likt i USA, där alla är övervakade och förtryckta, eller sitter i fängelse, medan politikeradel och monopolkapital klänger varann om svansen i trädens toppar, med privata skyddsföretag, medan vi som är oskyddade får ta konsekvenserna av det samhälle som vi har varit medskapare till, eftersom vi inte ville se realiteterna.

  I USA har man länge kunnat köpa skottsäkra kläder och kriminella skaffar ammunition som kan penetrera skyddsvästar, men notera att huvudet och genitalierna oftast är oskyddade ändå.

  Är det dit vi vill, d.v.s. ”Framåt” som den marknadsliberala Lööf säger, med uppspärrade giriga ögon efter besök på hemlighållna Bilderberggruppen tillsammans med VD:ar för storföretag, eller är det dags att backa bandet, komma bort från storbanks-korruptionen, gå ur EU och återställa folkhemmet?

  Gilla

  1. Jag läser in en hel del bitterhet och avundsjuka i din text.
   Det är inte samhällets fel att du bara har 3700 kr/månaden.
   Det är ditt eget fel.

   Gilla

   1. ”Människor som har låtit sig luras av eliten, om var den verkliga skulden ligger, men ännu inte har drabbats personligen av elitens påhitt, förstärker ofta denna skuldbeläggning, som eliten har programmerat dem med, mot sina egna vänner och familjemedlemmar, som de istället vänligt och generöst borde hjälpa.” https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/01/14/olika-former-av-logn-del-17-osann-skuldbelaggning-av-individen/

    Gilla

 4. Ett faktum som jag tycker är knepigt är när politikerna på 60-70 talet bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt.
  Vad menade dom med det egentligen? Skulle folk från många kulturer komma till Sverige och anamma den rådande kulturen i landet, eller skulle de få behålla sin egen kultur?
  Jag vågar inte spekulera men har hört talas om att kulturkrockar inte är helt smärtfria.

  Gilla

  1. För att kunna skapa den panik och det kaos som de korrupta livnär sig på så behövs konfliktytor. Det ”högre väsen” som de tillber, iförda små söta förkläden med blommor, har bockfot. De som underkastar sig och följer är dumma som får. Deras dumgirighet och feghet ger dem förskräckliga eftermälen. Det finns bara en sak som jag föraktar mer än dessa djävulsdyrkare och det är de som inte vill se vad de håller på med och inte agerar för att stoppa dem. Det är enkelt. Plocka bort så många konfliktytor du kan! Enhet istället för mångkultur, jämställdhet istället för radikalfeminism, lugn och mod istället för polarisering.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s