Den humanitära stormakten missar de mest behövande i sin jakt på godhetspoäng

Norwegian Refugee Council (NRC) publicerade i dag sitt årliga index över världens mest negligerade platser för humanitära kriser och listan dominerades i år av afrikanska länder. Demokratiska Republiken Kongo som förra året registrerade 2 miljoner fördrivna människor toppade listan över de 10 mest försummade kriserna och med 27 miljoner invånare, varav 3 miljoner barn som inte vet när de kommer få sin nästa måltid, har landet flest invånare i världen som lever under svälthot.

Resterande länder på listan är i rangordning: Kamerun, Burundi, Venezuela, Honduras, Nigeria, Burkina Faso, Etiopien, Centralafrikanska republiken och Mali.

Den humanitära stormakten Sverige som tagit på sig rollen som världens samvete, har såväl politiker med krav på öppna gränser och ett kravlöst bidragsregn som invånare med öppna hjärtan samt plånböcker – men bistår vi de mest behövande eller är det främst ekonomiska migranter vi gynnar?

En titt på årsstatistik för asylsökande från förra året ger vid hand att vår tio-i-topp lista består av asylsökande från främst länder där det inte är krig eller svält. Tittar man även på veckostatistiken från i år består listan av samma länder vecka för vecka och har gjort rätt långt tillbaka, vilket inte är konstigt då vi under en period hade så generösa PUT-regler att det räckte att kasta passet samt uppge att man kom från Syrien för att få uppehållstillstånd.

Men svensken verkar nöjd och många tror att det är de mest behövande våra skattepengar går till, trots att dessa stackare är fast i flyktingläger i konfliktområdena utan pengar, resurser och kontakter att köpa sig en biljett till landet där man kan mjölka det naiva folket på pengar en hel livstid utan krav på motprestation.

Vågar någon med sunt förnuft opponera sig mot den oansvariga migrations- och integrationspolitiken kommer rasistanklagelser som ett expressbrev, blandat med förtvivlade utrop om omänsklig behandling och krav på att visa solidaritet. Jodå vi kan det utantill vid det här laget och förhoppningen om att majoriteten ska vakna i tid är fortfarande mycket vaga.

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.aljazeera.com/gallery/2021/5/27/in-pictures-the-worlds-most-neglected-crises

3 reaktioner till “Den humanitära stormakten missar de mest behövande i sin jakt på godhetspoäng

 1. Godheten vill inte veta sanningen om godheten…
  Krig är fred. Massmord genom stöd av krigsförbrytelser är godhet.
  Massmigration av horder med extrema sekterister som begått krigsförbrytelse är ensamkommande flyktingbaaarn som vi måste ha moskéer till.
  Black Lives Matter, men aldrig i närområdena, för där skall de bombas till stenåldern eller få svälta till döds.
  Godheten i ett nötskal och DEN som inte tycker det är Rasist! Eller Nazist! … men det är inte Godheten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s