Juridikstudent riskerar disciplinära åtgärder efter könsdebatt

En kvinnlig juridikstuderande vid Abertay universitetet i Skottland, utreds nu och hotas av disciplinära åtgärder efter att i en videodebatt ha uttryckt att kvinnor har vaginor och inte är lika fysiskt starka som män.

Den 29-åriga Lisa Keogh anklagas för ”nedsättande” och ”diskriminerande” kommentarer efter en lektion vid universitetet i Dundee. Keogh blev verbalt attackerad av yngre studenter efter att ha slagit fast att kvinnor föds med kvinnliga könsorgan och att det är ett faktum att det är skillnad i fysisk styrka mellan män och kvinnor.

Keogh trodde det var ett skämt när hon efter lektionen fick ett mail där hon anklagas för att ha uttryckt transfobiska och förolämpande kommentarer, i hennes värld var det inte möjligt att ett universitet skulle åtala henne för att ha använt sin yttrandefrihet.

Under debatten uttryckte hon också att kvinnor var det svagare könet och att hennes klasskamrater var feminister som hatar män, efter att en av hennes klasskamrater slagit fast att alla män är våldtäktsmän och utgör en fara för kvinnor.

Keogh förnekar inte att hon sagt dessa saker och har förklarat för universitetet att hon uttryckte sig så eftersom det var en debatt och hon uttryckte sina ärliga åsikter. Dessutom blev hon kallad för saker av övriga elever, exempelvis ”att hon var en typisk cis vit tjej” och i en debatt måste alla åsikter tillåtas.

Tvåbarnsmamman Keogh befarar nu att universitetet kommer att utesluta henne och att hon inte kommer att kunna fullgöra sin utbildning för att bli advokat. Universitetet har avböjt att kommentera ärendet.

Så sjukt vårt samhälle har blivit och det är ytterst beklämmande att man inte längre kan uttrycka varken fakta eller sina åsikter offentligt utan att få repressalier. Finns det ingen som kan dra i handbromsen?

Scotland: Law student faces expulsion after saying women ‘have vaginas and are not as strong physically as men’

9 reaktioner till “Juridikstudent riskerar disciplinära åtgärder efter könsdebatt

 1. Det visar vilket minfält de är att inte tycka likadant som den styrande massan, men hon har all rätt i världen att tycka, uttrycka sig och formulera sig hur hon vill. Själv säger jag bara att de var för väl att de var en kvinna som utryckte sina tankar och inte en vit man som sa det, för då hade en hel sjuk rörelse fått mer vatten på sin kvarn. För i deras tycke är det bara fel på ”vita helst medelålders män” men även kvinnor som inte tycker som dom får även dom foga sig, för tycka annorlunda det gör man inte ostraffat i deras ögon. Vi som fortfarande är nyktra inser hur sjuk och rutten hela debatten har blivet, för i min värld betyder yttrandefrihet att just få tycka annorlunda.

  Gillad av 3 personer

 2. Uppenbarligen måste vi normala bilda ett eget land någonstans.
  För vårt vidkommande kanske ett tvåstatslösning…
  Alternativt får man bosätta sig i ödemarken så man slipper alla vänsterliberala snöflingor.

  Gillad av 3 personer

 3. I Sverige ska vi radera ut kvinnor och män
  Eftersom vissa inte gillar den kropp de är födda i.

  Så myndigheterna ska få oss andra som är majoritet
  Bli osäkra vad vi är.

  De är lika omoget som en med funktionshinder skulle säga
  Nu är inte jag funktionshinder utan alla ni andra.
  Sverige och EU har nog fått myndigheter som är total intelligens
  Befriade.

  Vi lever i en mardröm. Allt är bara helt ologiskt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s