Siffrorna ser fina ut men verkligheten säger något annat

Varje vecka sker det såväl nya sprängningar som skjutningar i Sverige, varav många med dödlig utgång, men enligt inrikesminister Mikael Damberg har antalet skjutningar minskat under den första tredjedelen av året i jämförelse med samma period förra året. Enligt justitieminister Morgan Johansson beror nedgången på att många kriminella för närvarande är frihetsberövade.

Det finns förvisso olika grader av helvetet, men hur våra ansvariga ministrar kan känna sig nöjda med rådande situation är för mig förbluffande. Även om statistiken ser lite bättre ut än förra året är det fortfarande oskyldiga människor som drabbas och måste lämna sina hem när byggnader utsätts för riktade attacker och hur tryggt känns det att hitta skjutna personer i sin trappuppgång samt hur länge till kan vi räkna med att de kriminella uppgörelserna inte drabbar civila i större utsträckning än i dag? Den här situationen är inte normal och alla som säger att det alltid varit så här i Sverige är verklighetsförnekare av rang, men de stackarna biter sig fast i sin filterbubbla så länge de förmår utestänga den brutala verkligheten.

Förutom det faktum att otryggheten är stor i dagens Sverige, kostar det dessutom samhället enorma summor, så det vore faktiskt på sin plats att herr minister ser bortom sina glädjekalkyler och höjningen av BNP för att istället komma ut i verkligheten som är allt annan än vacker. Folket vill se reella åtgärder som har effekt och återskapar tryggheten för medborgarna istället för de tomma löften som vi ständigt erbjuds samt vi vill ha en poliskår som har övertag istället för tvärtom – är det verkligen för mycket begärt? Ja tyvärr, för med dessa syltryggar vid rodret, som understöds av såväl media som det sovande folket, är det en utopi eftersom man inte vill ta tag i kärnproblemet.

#detnyasverige

#vibetalar

Bildkälla: SVT Nyheter

6 reaktioner till “Siffrorna ser fina ut men verkligheten säger något annat

 1. Faktum är att det aldrig varit så här i Sverige. De unga som växer upp idag lever troligen i villfarelsen att det alltid varit så här. Vi, som har ett lite längre perspektiv, vet att det är en lögn. År 1967 var jag 15 år och då förekom inget av allt detta som vi ser idag. Samhället var tryggt att växa upp i. Folk jobbade och såg framtiden an med tillförsikt. Om någon hade skissat ett framtidsscenario då, som det vi nu upplever, hade personen med all säkerhet inte blivit trodd utan betraktats som mer eller mindre som en idiot som inget begrep. Jag lider med de som ska växa upp i detta skräcksamhälle. Deras framtid ser allt annat än ljus ut.

  Nä nu tar jag motorcykeln och ger mig ut på kurviga vägar så man får rensa tankarna och skärpa sinnena.

  Gillad av 3 personer

  1. Skräcksamhället hände inte av sig självt, det har skapats. Fundera ut av vem, avlägsna dom, och börja rensa och återställ.

   Gilla

 2. Ett av många problem socialdemokraterna och regeringen har är att de inte lever i verkligheten för då hade de insett att förändring kan bara komma om man lär sig av verkligheten och så länge de flyr från den verklighet som resten av oss upplever kommer ingen förändring att ske. Regeringen lever i en illusion en fantasivärld som de har valt att se och så länge de inte lämnar sin värld kommer de aldrig att se verkligheten.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s