Utbredd vaccinskepsis i Europa – men inte i Sverige

Även om våra ryggradslösa politiska ledare försöker styra oss i fördärvet, finns det glädjande nog fortfarande lite sans och vett kvar hos medborgarna, vilket inte minst en ny omfattande undersökning från Eurobarometer kring vaccinering visar. Det finns nämligen en utbredd skepsis över vaccinationer mot Covid-19 i EU och en av tre EU-medborgare säger att de inte önskar att vaccinera sig i år, något som enligt EU-Kommissionens representant i Wien, Martin Selmayr, undergräver EU:s mål om att uppnå flockimmunitet i år.

Störst skepsis råder det på Cypern, där två tredjedelar av invånarna inte önskar få ett vaccin i år och 26% säger att de aldrig vill ta ett vaccin. Även i Bulgarien, Kroatien, Polen, Rumänien och Ungern är det många som svarar att vaccinationen kan vänta till efter 2021.

Det är inte svårt att gissa vilka som är mest ivriga att bli vaccinerade – nämligen nordbor där propagandamaskinerna arbetar för högvarv dygnet runt för att pumpa ut budskap om vikten av att vaccinera sig samtidigt som man hymlar med riskerna.

På Irland säger sju av tio att de vill ta vaccinet så fort som möjligt och i Danmark, Finland, Sverige och Holland är det över 60% som svarer likadant – här är det bara 6% eller färre som säger att de aldrig vill ta vaccinet.

Det är direkt skrämmande att se och höra hur människor utan minsta eftertanke väljer att utsätta kroppen för ett tämligen oprövat vaccin med okända biverkningar och många räds inte heller att mixa två vaccinsorter utan att ha en aning om vilka effekterna kommer att bli. Men det är frivilligt än så länge och alla får ta eget ansvar för eventuella komplikationer som kan uppstå både i närtid samt på längre sikt och jag hoppas verkligen att EU inte får för sig att införa tvångsvaccinering nu när det inte blev som de tänkt sig.

#followthemoney

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE12951777/en-ud-af-tre-euborgere-vil-ikke-have-covid19-vaccine-i-aar/

6 reaktioner till “Utbredd vaccinskepsis i Europa – men inte i Sverige

  1. I Kina är nu över 275 miljoner vaccinerade, eller 2% av innevånarna. Inte ett enda problem, för det skulle omedelbart ha rapporterats på Folkmedia (liknande svenska sociala media). Idag (5/5) rapporteras 7 nya fall, alla importerade. Hemligheten, förmodligen profylax, främst TCM.

    Så har ser det ut i Kina under 1 maj firandet.http://1253985869.vod2.myqcloud.com/ee20c49fvodtransgzp1253985869/4ade939a5285890817762921678/v.f100030.mp4
    Resandet slår rekord, inga restriktioner. Sverige kanske kunde lärs sig ett och annat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s