Det handlar om marknadsandelar framför att rädda klimatet

Fick syn på denna annons, vilken retar mig – på vilket sätt är det snällt mot klimatet att äta veggopytt istället för den klassiska med kött i? Om köttet är svenskt och till skillnad från vegobitatna av soja inte importerats, så förstår jag inte hur den vegetariska pytten kan ha ”mer än 70% lägre klimatavtryck”?

Men Felix måste precis som så många andra företag i allsköns branscher prompt blanda in klimatet i precis allt. De hade bara kunnat säga att nu har vi utökat våran pytt med ett vegetariskt alternativ, men istället indikerar man att köttätare är klimatbovar och alla som vill rädda planeten ska sluta äta kött. Idiotiskt, men det går säkert hem i många hushåll där lättlurade konsumenter tror att de gör en insats för miljön genom att välja bort kött.

Det räcker att se på alla som ratar vanlig mjölk till förmån för växtbaserad mjölk för ”hälsan”, ”djuren” eller ”miljön”, trots att det inte går att säga att det ena alternativet är mer nyttig eller mer skonsam för miljön, för att se att den vilseledande reklamen fungerar.

#followthemoney

16 reaktioner till “Det handlar om marknadsandelar framför att rädda klimatet

 1. Hej alla Sojapojkar (Soy boys) och Sojaflickor!

  Det här är ingredienserna:

  ”Potatis, lök, vatten, SOJAprotein, worcestershiresås (vatten, rödvinsvinäger, socker, lök, salt, vitlök, chili, kryddextrakt (bl.a. muskotnöt, libbsticka)), rapsolja, salt, svartpeppar, äppelextrakt, rökt solrosolja, svartpepparextrakt, naturlig arom, färgämne (rödbetsrött). Pytten innehåller 20% vegobitar av SOJA och är en källa till protein.” https://www.felix.se/products/krogarpytt-vegetarisk/

  Vad som är nyttigt med överkokt potatis infärgad med ”rödbetsrött”, samt socker och ”rökt” solrosolja är ett mysterium för farbror Josef. Kanske ni kan förklara det?

  Det finns säkert många små undernärda sojapojkar och sojaflickor därute som vill rädda miljön, och visserligen är det givetvis mentalt friskt att vilja rädda miljön, men då bör nog varje liten sojapojke och varje liten sojaflicka, äte lite fisk i några veckor, för hjärnans funktion, samt därefter svara på några små frågor som är ytterst relevanta:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

  …vilket de tydligen hittills har vägrat göra, medan deras ledare flyger i första klass i jet-flygplan eller flyger in seglare för Atlantseglats… medan ingen liten sojapojke eller sojaflicka ser den politiska satiren i detta.

  Gillad av 1 person

  1. Är sojan GMO-fri? Inte så säkert …

   Rapsolja i maten … Skapades för industrin som bränsle och är som alla andra fröoljor inte så nyttiga som livsmedelsindustrin vill få oss att tro, men agerar man ”glasmästarns son” åt läkemedelsindustrin, så … (som inte tillverkar så mycket läkande medel längre, utan mest symptomhämmare …/i>)

   Gillad av 1 person

 2. Ja det är verkligen tramsigt alltsammans. Att folk verkligen köper detta hokus pokus. Suck!
  P.S. Och Hemköp premierar sina kunder med bonus om man handlar vegetariskt. Den dagenn detta infördes slutade jag handla på Hemköp.

  Gillad av 2 personer

 3. En sak är säker, dessa avarter har ingen plats på mitt matbord. Det finns så mycket sjukt som köttbullar utan kött o så detta, fy fan. Antingen äter jag kött som kött eller växt som sallad men ingen importerad variant av blajmat.

  Gillad av 1 person

 4. Den som tror att Felix är svenskt tror fel, Felix ägs av Orkla ett norskt bolag som omsätter ca 5 miljarder och sysselsätter 1500 personer. Det handlar absolut inte om klimat utan allt handlar om pengar att kunna tjäna så mycket pengar det bara går

  Gillad av 3 personer

  1. Om man ska se något positivt med marknadsföringen av skiten så är det väl att enbart idioter, som inte bryr sig om vad de stoppar i sig, d.v.s. inte läser och förstår innehållsförteckningar, kommer drabbas. Heja Norge och Felix! Ni kommer höja Sveriges intelligenskvot. Tacksamhet för det.

   Gillad av 2 personer

 5. Grov vilseledande marknadsföring är det absolut. Det är väl brottsligt att lura konsumenterna.

  Faktum är att de senaste 6 månaderna så har den globala temperaturen fallit 0,45 ºC. Det är en relativt snabb avkylning som skett, det indikerar måhända att en kallare period kan ha inletts. Solen har gått in i en annan cykel med allt färre solfläckar, vilket alltid tidigare har inneburit ett kallare klimat på Jorden.

  Vi kan konstatera att runt om i Europa har det uppmätts rekordlåga apriltemperaturer. Tyskland har upplevt den kallaste april på 40 år, i Polen har uppmätts den kallaste april på 24 år och i England var det 60 år sedan så låga apriltemperaturer uppmätts. Även i Sverige har årets första fyra månader genomsnittligt varit kallare än normalt, som ni kanske har märkt.

  För övrigt så noterar jag att det är -64 grader på sydpolen samtidigt som det är +44 grader i mörkaste Afrika. Hej och hå om det blir 2 grader varmare, som det varnas för…

  Gillad av 2 personer

 6. Dessutom så kostar det i energi, och alltså påverkar klimatet negativt, att först skörda grönsakerna, transportera dom till en matfabrik, laga till dom industriellt, tillsätta massa industriingredienser, förpacka dom i plast och sedan distribuera dom till affärerna. Detta är inte annat än klimat-skadligt mot att laga den pyttipanna man vill ha hemma i köket direkt från råvarorna. Detta är rent bedrägeri och ren lögn. Vad det gäller är snabba pengar genom att lura folk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s