Det är dags att återvända hem – en uppmaning vi aldrig kommer att få höra i Sverige

Trots att ledare från såväl Syrien som Somalia för länge sedan uppmanat sina medborgare att återvända hem för att återuppbygga landet när läget stabiliserats, pratar inte ens våra makthavare i Sverige om repatriering. Den danska regeringen har däremot beslutat att en rad syriska flyktingar från Damaskusområdet ska fråntas sitt uppehållstillstånd och resa hem till Syrien – något som skapat en hätsk debatt i Folketinget.

Den i mångas ögon kontroversiella Inger Støjberg, som tjänstgjorde som migrationsminister för Venstre 2015-2019 och därmed var inblandad när de stora flyktingströmmarna kom från Syrien, har skrivit ett uppmärksammat brev där hon vänder sig direkt till de syriska flyktingarna. Hon påpekar också att man redan då visste att det vid en tidpunkt skulle bli en rad protester från rektorer, debattörer, röda politiker och andra när man väl drog tillbaka uppehållstillstånden.

Utdrag ur brevet som publicerats på Facebook:

”Nu är tiden kommen för att ni påbörjar er resa hem. Hem för att bygga upp Syrien igen. Det var avtalet och den har moraliska förpliktelser som måste uppfyllas utan invändningar och klagomål, men i tacksamhet gentemot det danska folket. Jag kan förstå att det på många sätt är bättre och mer behagligt att vara här i Danmark än i Damaskus. Men Danmark är inte ert fädernesland. Danmark gav er emellertid skydd när ni behövde det och därför ska ni följa myndigheternas anvisningar om att lämna Danmark när det bedöms vara möjligt. Vi har ett rättssäkerhetsmässigt mycket robust och bra system i Danmark, både när det avgörs om man får asyl här i landet och när det avgörs om uppehållstillståndet dras in.”

Støjberg har alltid haft modet att säga som det är och därför har hon fått utstå mycket kritik och även svek från tidigare partikamrater. Vi kan bara drömma om att få en sådan politiker i Sverige vid rodret.

Här på andra sidan sundet pratar vi som sagt inte ens om dylika frågor eftersom våra politiker är rädda för att kränka människor eller bli uthängda som främlingsfientliga av media, utan strategin är att alla migranter ska förbli här, oavsett om de saknar legala skyddsskäl och försörjas av den alltmer krympande skaran skattebetalare samtidigt som vi ständigt fyller på med nya – strunt samma att kalkylen inte går ihop, vi kör på så länge skutan kan gå! 🤦‍♀️

#onlyinsweden

#vibetalar

#manskullevaritdansk

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE12943760/inger-stoejberg-stiler-aabent-brev-til-syriske-flygtninge/

3 reaktioner till “Det är dags att återvända hem – en uppmaning vi aldrig kommer att få höra i Sverige

  1. Tanken med asyl är väl att man ska åka hem så fort som möjligt.
    Men det handlar om migration…
    Sänk skatten.
    Avveckla bidragen.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s