Varför fortsätta bruka ett vaccin där risken för allvarliga biverkningar överstiger nyttan?

Intressant att notera att såväl EMA som danska forskare nu backar upp den danska regeringens tidigare beslut att sluta vaccinera med Astra Zenecas vaccin på grund av riskerna för allvarliga biverkningar, vilka rapporterats både i Danmark och andra länder.

Enligt en ny rapport från Europeiska Läkemedelsagenturen (EMA), är risken för allvarliga biverkningar vid en dos Astra Zeneca-vaccin överhängande hos yngre jämfört med ett allvarligt förlopp med Covid-19, vilket understödjer Danmarks beslut om at suspendera bruket av det svenskbrittiska vaccinet.

Enligt Søren Risom Kristensen, blodproppsexpert och professor i klinisk biokemi vid Aalborg Universitet, finns det således ingen mening med att bruka vaccinet.

I Sverige erbjuds emellertid alla under 65 år som fått sin första dos med Astra Zeneca-vaccin att nu även få dos två med Astra. Vi fortsätter även vaccinera äldre och i går gick att läsa att patienter i vissa regioner blir betalningsskyldiga om de vid vaccinationstillfället tackar nej när de får reda på att det är Astras vaccin som ska injiceras.

Obegripligt att inte fler vaknar till liv och ifrågasätter det som sker.

#followthemoney

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12927011/eksperter-bakker-op-om-dansk-astrazenecastop/

3 reaktioner till “Varför fortsätta bruka ett vaccin där risken för allvarliga biverkningar överstiger nyttan?

  1. Det är jobbigt nu, det kräver ibland långa förklaringar för att få folk att först, ty först måste man gå förbi hjärntvätten.

    Gilla

  2. Faktum är att många fler dött efter att blivit vaccinerade av pfizers vaccin, minst 153 personer, men det är det tyst om. Frågan är aom Astras vaccin får vara skandalen som döljer konsekvensen av det mer farliga pfizervaccinet?

    Björn

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s