Inga krav på att ta landet till sig för de som vill bli medborgare i Sverige

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till utformning av Sveriges ”nya” migrationspolitik, där det enda som var nytt är att asylreglerna skärps vad gäller försörjning samt grundläggande kunskaper i svenska och samhällskunskap – dock med en hel del kryphål, som alltid när våra politiker påstår sig tänka nytt och dessa språk- samt kunskapskrav ska dessutom inte införas förrän om fyra år om det ens godkänns.

Man har dock inte hört ett ord om att våra löjeväckande regler för att få medborgarskap ska skärpas, utan de ska tydligen fortsätta ges bort till kreti och pleti utan några som helst krav på självförsörjning, språk, samhällskunskap, att man måste ha bott länge i landet samt att man måste vara ostraffad.

Föregångslandet Danmark med integrationsminister Mattias Tesfaye vid rodret, ser dock ingen anledning till att dalta med människor som söker asyl och nya, hårda regler där även repatriering ingår har redan implementerats. Nu ändrar man även reglerna för medborgarskap och Folketinget har röstat igenom att det ska vara omöjligt för personer som dömts till fängelse att bli danska medborgare. Dessutom måste man bland annat ha arbetat i minst tre och ett halvt av de senaste fyra åren för att kunna bli aktuell för medborgarskap samt i det obligatoriska medborgarskapstestet ska det ingå fler frågor om danska värderingar i syfte att säkerställa att de som blir danska medborgare, med alla rättigheter det innebär, tagit Danmark till sig.

När ända in i glödheta ska det gå upp ett ljus för majoriteten av svenska folket att vi måste byta ut nuvarande syltryggar som styr landet om vi vill ha en förändring? Andra länder kan skärpa sina lagar och regler som rör migration, integration, medborgarskap, utvisningar, rättsväsende samt extremism, så självklart finns det inget som hindrar oss från att göra samma sak. Det är bara viljan som saknas och hade gemene man tagit sitt sunda förnuft med sig ut på gatorna för att högljutt protestera, hade våra makthavare garanterat fått eld i baken – det saknas bara någon som tänder glöden!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://sverigesradio.se/artikel/beslutet-svarare-att-bli-dansk-medborgare

8 reaktioner till “Inga krav på att ta landet till sig för de som vill bli medborgare i Sverige

  1. På något vis är landets alla pajasar modiga ändå, både de pajasar som är dagens galjonsfigurer, men även de som röstar för dessa. Skulle inte bli förvånad om en folktribunal dömer dem till ganska utdragna straff till döds för detta uppenbara folkförräderi (enligt brottsbalken), samt tortyr som straff för den tortyr som dessa krigshetsare har utsatt den fantastiske världsfreds-journalisten Julian Assange för.

   Folkets bestraffning av eliten har hänt förr i historien och vad lär vi av historien?
   1. historien verkar upprepa sig på ett likartat sätt
   2. väldigt få lär sig av historien

   Jag kommer själv peka på rimligheten i mycket hårdare straff än human giljotinering eller halal-slakt av denna elit, detta i avskräckande syfte för framtidens generationers väl.

   Kanske är jag alltför duktig i schack och tänker för många drag i förväg och kanske jag bryr mig för mycket om framtidens generationers väl. De kanske inte förtjänar min omsorg? Men frågan ärändå om vi inte bör försöka tänka flera steg i förväg när vi bestämmer politiken för vårt land och vara generösa mot framtidens generationer innan de ev. bevisar att de inte förtjänar det?

   Vill du vid makten ha duktiga schackspelare med moral som kan tänka rätt och långsiktigt, eller enbart reaktiva mutkolvar från handelshögskolorna, som bara bryr sig om sig själva kortsiktigt?

   Gilla

 1. Nya Zeeland är ett immigrationsland, på 40 år har man gått från 2.8 miljoner till 5.5 miljoner, och har inga problem. Den som har dömts till fängelse kommer helt enkelt inte in alls. Du skall visa att du kan försörja dig, kunna hjälplig engelska, vara frisk, visa en acceptabel ID och vara identifierad, ha bevisad god karaktär, inte ligga landet till last, och får först 2 års temporärt visum. Under den tiden måste en immigrant visa att han är laglydig, kan försörja sig och leva efter landets värderingar. Inga snyfthistorier hjälper.

  Gilla

 2. Danmark är ett föregångs land i mångt och mycket, det jag inte kan förstå är att de som kommer till Sverige inte är mer tacksamma för allt de får från ekonomiska möjligheter till tak över huvudet. Utan tacken är att slå sönder landet, våldta, råna och leva på bidrag och inte tillföra landet något. Utan de känns helt okej att komma till Sverige och bara tatta sig. Denna utveckling måste ta slut och jag håller med dig Jenny att klart de går att ändra, men problemet är att det finns ingen vilja från politikerna till förändring. Det är våra skattepengar, det är vår frihet och vår framtid de sätter på spel våra kära politiker och det är här det måste till en förändring till en början med.

  Gillad av 1 person

   1. Hahaha ”..våra kära politiker.. ” menat som ett förtäckt hån. Det är så långt jag kan sträcka mig i goda stunder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s