Kvinnlig självmordsbombare sprängde sig själv och sin bebis

Det var en tunn nyhetsskörd i dag och det enda som stack ut var att den danska tidningen Politikens ledarskribent lyfter den amerikanska presidenten Joe Biden, som tillskansat sig sitt ämbete på ett oärligt sätt, till skyarna genom att påstå att han efter drygt två månader vid makten samt med ett pyrande missnöje i landet kan bli den viktigaste presidenten som landet haft de senaste fyra decennierna. Är det fortfarande 1 april?! 😏

Mindre roande var att en kvinnlig jihadist i går sprängde sig själv tillsammans med sin bebis vid gränsregionen mellan Algeriet och Tunisien. Kvinnan var precis som sin make IS-extremist. Maken, som senare identifierades som en IS-ledare, dödades av tunisiska styrkor precis innan självmordsattacken och efter det sprängde kvinnan sig själv med ett bombbälte medan hon höll en bebis i famnen. En ung flicka – troligen parets dotter – var också tillsammans med paret och skadades, men överlevde attacken.

Bergsområdet vid Mghila och Saloum, nära staden Kasserine, har länge varit hemvist för lokala islamistgrupper som den tunisiska armén kämpat mot i åratal. Enligt tunisiska myndigheter var det här första gången som de hittat en kvinna och barn bland milisen i gränsområdet. Två andra extremister dödades också under gårdagen och en av dessa sägs vara Hamdi Dhouib, den misstänkta ledaren för den algeriska extremistgruppen Jund al-Khilafah.

En liten påminnelse om hur även kvinnor kan vara extremister som inte drar sig för att döda såväl sig själva som andra oskyldiga människor, men ändå envisas den humanitära stormakten Sverige med att ”ta hem” IS-kvinnorna och deras barn i tron att man kan avradikalisera dessa tickande bomber så att de åter kan leva som vanliga människor i ett samhälle som de innerst inne hatar.

#detnaivasverige

https://www.aljazeera.com/news/2021/4/2/tunisia-suicide-bomber-kills-herself-and-her-baby

3 reaktioner till “Kvinnlig självmordsbombare sprängde sig själv och sin bebis

  1. Jag är säker på att Biden blir en minnesvärd president – kanske inte så som han inbillar sig. Men jag tror på USA, människorna, patrioterna,de återhämtar sig även om det tar tid.

    Gillad av 1 person

    1. Vi har sett det förut. 1933 valde Tyskland en ”president”, kallad rikskansler, som verkligen blev en mycket viktig historisk person, men inte precis i någon positiv mening. Hur det går denna gång får väl framtiden utvisa, men det finns i alla fall mer hopp idag genom att alltfler redan nu står upp upp mot diktaturen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s