Det är alltid klimatets fel

Oavsett vilka väderförhållanden vi har så är det alltid klimatförändringarna som är boven i dramat – kommer det ingen snö är det klimatets fel, snöar det på ovanliga platser i världen är det garanterat klimatförändringar som ligger bakom, får vi ovanligt mycket snö skyller man på klimatkrisen, är det en het sommar är det på grund av klimatet och är det en för kall sommar så kan så klart även det härledas till klimatet. Detsamma gäller stormar, orkaner och tornados samtidigt som skogsbränder respektive översvämningar numera ökar tack vare klimatförändringarna.

För inte så länge sedan kunde man dessutom läsa att såväl klimatet som coronapandemin var orsaken till de ökade drunkningsolyckorna i landet i samband med tunna isar. Nu blommar tydligen körsbärsträden i Kyoto som de gör varje år i Japan, men att de kommer ovanligt tidigt den här gången har så klart med den globala uppvärmningen att göra.👌😄

#ärdetintecoronasåärdetklimatet

Bildkälla: The Guardian

4 reaktioner till “Det är alltid klimatets fel

  1. Skyller man inte på klimatet idag som forskare, så är det svårt att få pengar till sin forskning. Följden blir att det i stället produceras ”forskning”. Undrar vad de kommer att konstatera i framtiden, om vad som sker idag (under förutsättningen att människoarten inte är utrotad. Det är ju trots allt en och annan av dr Mengeles lärjungar som klivit ut ur skuggan …).

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s