I Sverige lär sig beslutsfattarna aldrig av sina misstag

Sveriges oansvariga migrationspolitik har under en längre tid genererat stora bekymmer för landets kommuner som får alla problem som medföljer våra styrandes strävan efter öppna gränser dumpade i knät.

I Kungsbacka kommun till exempel, byggdes lägenhetskomplex på Södra Annebergsvägen för att lösa bostadsbristen som uppstod när flera nyanlända familjer flyttade till kommunen. Hyreskontrakten är tidsbestämda till två år, vilket innebär att de 48 familjer som flyttade in i lägenheterna 2019 måste flytta ut i år. Nu har flera familjer problem med att hitta nya bostäder och sedan 2019 har blott nio av 58 familjer hittat nya hem.

Kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson (M), anser att det är upp till var och en att ta ansvar för sitt eget boende och söka så mycket man kan. Lyckas inte familjerna att hitta boende kan de ansöka om tak över huvudet hos kommunen, vilket bland annat innebär att de kan hamna i Alléskolan. Att kommuner ska husera hemlösa barnfamiljer i en skola känns inte som ett gångbart alternativ i längden.

Jag förstår att det åligger den enskilde individen att hitta ett boende, men det är inte lätt att hitta en ledig bostad i dagens Sverige om man inte har fast anställning med en bra lön. Det jag däremot inte förstår är varför våra makthavare envisas med att hela tiden fylla på med nyanlända när vi inte ens klarar av att hantera de som redan är här – det säger sig självt att man inte kan hålla på med ett konstant inflöde när det rinner över på alla håll och kanter. Det är dessutom inte humant, vilket är ett ord som syltryggarna som styr älskar att använda sig av utan att verka förstå innebörden. Men i det här landet gör beslutsfattarna inga konsekvensanalyser och framförallt lär de sig aldrig av sina misstag.

Det är för övrigt inte konstigt att Sverige inte bjudits in till den globala klimatkonferensen med Joe Biden som värd eftersom ingen längre vill ha med det mänskliga experimentet Sverige att göra – vi är nämligen praktexemplet på hur man inte ska agera och det har vi visat prov på såväl inom migrations- och integrationspolitiken som klimatpolitiken. Men de dårar som styr landet käpprätt åt helvete inbillar sig fortfarande att Sverige är en världsspelare som övriga länder ser upp till samt inspireras av. Uppvaknandet lär blir hårt, men media hjälper till att upprätthålla fasaden ett tag till.

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/tva-ar-har-gatt-nu-maste-familjen-flytta-fran-anneberg

11 reaktioner till “I Sverige lär sig beslutsfattarna aldrig av sina misstag

 1. Vi skall inte glömma alla mer eller mindre drivande medlöpare.En sådan som jag har följt är nuvarande kommunchefen i Kungsbacka.Var än den människan har dragit fram så har det blivit kaos och elände.Ut med de djävlarna,och då menar jag politiker och ansvariga tjänstemän.

  Gillad av 1 person

 2. Det känns väldigt bra att Sverige inte blev inbjudna till den globala klimatkonferensen. Skadeglädje? Mmm gärna det. Trots regeringens höga svansföring i allehanda klimatfrågor samt att regeringen säger att Sverige går före och visar vägen för alla andra länder, så nobbas världens mest klimatfeministiska regering till detta möte. Och detta trots att Sverige har begåvats med underbarnet Greta, som kan se koldioxid fast den är både osynlig, lukt- och smaklös, så får regeringen ingen inbjudan. Vilken härlig knäpp på näsan för den usla regeringen och dess ministrar.

  Gillad av 2 personer

 3. Idag är jag oförtjänt stolt.Jag har länge hävdat (på skoj och som ironi) att flyktinginvandring är positiv för samhällsekonomin.Jag trodde aldrig att jag ( i min enfald) hade rätt.Det är hårresande att hävda att det är höga skatter som driver konsumtionen.Det är indirekt detta som detta till sk forskare påstår.Han är ju mer korkad än vad jag är för han tror antagligen på sina egna forskningsresultat.Vad fan äter de i Linköping?
  https://www.mynewsdesk.com/se/linkopings_universitet/pressreleases/ny-bok-visar-hur-flyktinginvandring-gynnar-samhaellsekonomin-3084914

  Gillad av 1 person

  1. Skatter skall väl inte vara till för att öka den privata konsumtionen? Skatter skall användas för att bygga ut offentlig sektor så som sjukvård och annat och knappast för att en människa från tredje världen skall kunna köpa en Mercedes 500.

   Gillad av 1 person

   1. Min reflektion här blir att jag trodde mig vara dum men i jämförelse med ”forskarna” i Linköping tycks jag ligga rejält i lä och det känns ju sådär att vi har sådan forskarelit.

    Gilla

 4. Jag tycker de familjer har haft det lyxigt värre. Två år i en modern betald lägenhet!
  När jag flyttade till Sverige – började arbeta dag tre med avtalsenligt lön – sov jag på en madrass i köket hos en annan invandrarfamilj. Sedan i rum som ofta hyrdes per vecka. I en lägenhet som husvakt en hel sommar. I en sommarstuga. En sommarstuga till där jag bodde länge. Sedan började bostadsmarknaden ha lägenheter till salu och jag köpte mig en trea. År 4 i Sverige.
  Men jag är ju en finne och klagar absolut inte.

  Gillad av 2 personer

 5. Mina barn har jobbat i tio år och sökt lägenheter,
  Men får hela tiden veta att lägenheterna gått till nyanlända.
  De före i kön och de gör det dyrare för alla eftersom socialen
  Och migrationsverket betalat hutlösa summor för nyanländas
  Boende.

  Kommuner och politiker har byggt upp samhället för ett antal människor
  Kommer ett 25 000 extra så blir det brist på vatten och annat.
  Vilket gör att priserna går upp.
  Först tvingas vi betala för deras lyxliv, sen blir vi och våra barn utan.
  Men inte nog med det så blir allt mycket dyrare och svårare att få tag på.
  Vi kan nog räkna med en kostnad på några hundratusen per år och flykting
  Under hela deras livstid.
  Våra barn kan inte skaffa barn och familj för de får inte boende utan vi tvingas
  Försörja lata barnafödande flyktingar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s