Har världen redan glömt Samuel Paty?

Att yttrandefriheten i väst åter är hotad visar en incident i norra Storbritannien i slutet av förra veckan då en lärare på Batley Grammar School under en religionslektion visade den franska satirtidningen Charlie Hebdos karikatyrbilder av profeten Muhammed. Skolan består av cirka tre fjärdedelar etniska minoriteter och lärarens tilltag ledde till massiva protester av föräldrar utanför skolan med krav på att läraren skulle avskedas från sin tjänst.

Skolan bad snabbt om ursäkt och både rektorn och läraren har deklarerat att det var mycket olämpligt att visa bilderna. Läraren suspenderades samtidigt som man snabbt drog in materialet från kursen och ska gå igenom innehållet i resten av kursen.

Nu har den lokala moskén lagt sig i dispyten genom att uppmana föräldrarna att upphöra med sina protester eftersom skolan bett om ursäkt och har en bra dialog med moskéens företrädare. Man pekar på vikten av respekt och tolerans där man visar respekt för religion samt att det är antietiskt för brittiska värderingar att visa kränkande bilder för barnen på det här sättet.

Jag tycker det är förbluffande att skolan direkt pudlade och medger att man gjort fel, medan de muslimska företrädarna indirekt menar att vi ska låta religionen ha företräde framför yttrandefrihet och ingen opponerar sig. Självklart ska vi inte häckla andra människors trosuppfattningar och det gäller alla religioner, men i studiesyfte måste man få lov att visa bilder och öppet diskutera saker utan att det för den delen ska betecknas som en kränkning. Blasfemilagar hör inte hemma i ett modernt samhälle och där måste vi ha kurage att kraftigt motarbeta dess etablering.

Det budskap som man nu sänt till barnen i skolan är solklart – religionen står över allt i vårt samhälle och den som kritiserar eller ifrågasätter straffas, i det här fallet blev en lärare avstängd trots att han inte begått något fel. Faktum är att man i och med detta agerande rättfärdigar mordet på den franska läraren Samuel Paty som blev halshuggen efter att ha visat bilderna under en lektion om yttrandefrihet i en skola i Paris. Mycket obehaglig utveckling och människor verkar glömma fort! Var det inte meningen att vi skulle lära oss något av den bestialiska attacken på såväl en oskyldig person som yttrandefriheten?

#jesuissamuel

https://www.arabnews.com/node/1833881/world

9 reaktioner till “Har världen redan glömt Samuel Paty?

 1. Den religionens bejakare är lättkränkta, humorbefriade och bakåtsträvande och inkräktar mer och mer på västerländska värderingar och yttrandefrihet trots att de är i minoritet.

  Skickat från min iPad

  Gilla

 2. Muslimer och svart ser sig själva alltid som
  Offer och att de har all rätt välden till allt.
  Är det inte konstigt att ingen tar upp muslimernas mobbning av asiater.

  Många asiater har alltid blivit nedvärderade över hela världen av framförallt
  Muslimer och dem med arabisk påbrå.

  Muslimer ser ofta västvärldens kvinnor som villiga till våldtäkter.
  Muslimerna ser ner på funktionshindrade.

  Gilla

 3. Frågan är varför världen och politikerna särbehandlar dem.
  Alla länder som styrs av majoriteten muslimer är bara kaos och krig.
  De är kända för att reagera som galningar.
  De kastar sten , bränner bilar, bränner flaggor, plundrar och förstör affärer,
  De skulle aldrig fått komma till Europa det märks tydligt att de vill förvandla
  EU till ett muslimskt område med krig och förstörelse.
  Inget gott kommer från de muslimska människorna.

  Gilla

 4. Jag läste för ett tag sedan om en svensk lärarinna som överhörde en diskussion mellan en svensk pojke och en muslimsk pojke.Diskussionen handlade om att den muslimska pojken skulle få ett litet syskon och hur bebisen hade kommit in i mammans mage.Den muslimska pojken sade att en fågel hade planterat ett frö i mamman medan den andre pojken skrattade åt det påståendet.Lärarinnan bestämde sig för att ge en lektion i sexualkunskap.Det blev sedan ett upprört samtal från den muslimske pojkens föräldrar till skolans rektor.Skolan tvingades att be om ursäkt och lärarinnan blev förnedrad av både skolledning och föräldrar.
  Varför tog jag så illa vid mig av denna historia? Jag ser en krock mellan vårt vulgära och fula kultut och en mera hänsynstagande och mjuk kultur.Är det verkligen nödvändigt att brutalt ta ifrån en liten tioårig pojke oskuldsfullheten om att en fågel kommit med ett frö? Till vilken nytta skall en kärring berätta om hur barn kommer till? Får jag välja så blir det Islam sju dar i veckan.Lärainnan borde ha avskedats på stående fot.Hon kanske blev sexuellt upphetsad över att få i detalj berätta? Vad vet jag men en vidrig handling mot ett oskuldsfullt barn var det.Nä,man behöver verkligen inte kränka andras oskuld så att visa bild på nåt som kränker människor innersta,fy fan säger jag.

  Gilla

  1. ”Hon kanske blev sexuellt upphetsad över att få i detalj berätta?”
   Säger väl mer om dig själv än om den kvinnliga läraren.
   ”Vad vet jag men en vidrig handling mot ett oskuldsfullt barn var det.”
   Så sanningen är vidrig men lögnen är rosenskimrande?

   Gillad av 1 person

   1. Det finns kvinnliga pedofiler,fler än du kanske anar.Jag har trots allt jobbat med tjyvar och mördare.Även kvinnliga sådana.Det har absolut noll värde att berätta för en tioåring hur en sexualakt genomförs.Nädu gosse,snacka om att sexualisera ett barn.

    Gilla

 5. Ursäkta mig. Rolf har du barn.
  Jag tror att de svenska barnen vet hur barn blir till väldigt tidigt.
  Och att de flesta sett det i böcker.
  Och sen är det förvånade att när de som tre fyra åringar hota med att
  …….. Din mamma.

  Lärare blir spottade , rivna ,slags av fem sex åringar som uppfostrats med muslimska tron
  Att kvinnan är inget värd.

  Barn vet mycket mer än man tror. Men vissa är hjärntvättade att hata.

  Och oavsett kön ,ras, så finns det människor av alla slag.

  Gillad av 1 person

  1. Ok Maria,jag förstår dem som uppfattar vårt samhälle som vulgärt och fult.Jodå,svenska barn vet säkert hur det går till att knulla.Mamma och pappa lär dem tidigt.Så går det som det också går att svenskfödda barn blir en journal inom psykvården.Bokstavssjukdomar är överrepresenterade bland barn med svenska föräldrar.Jag säger det igen,barn till muslimer blir starka och friska och nu har vi också forskning som visar på det.Hur tror du skilsmässor påverkar barn? Nädu Maria,Islam är bra för barn.

   Gilla

 6. Jag kan berätta en episod från mitt verkliga liv.
  En gång fick jag en kanariefågel med tillbehör på halsen.Någon som inte orkade med det stackars djuret längre.Jag lovade att försöka se till så att fågeln kom till en kärleksfull person.Annons på blocket och två hörde av sig.En ensamstående mor,till synes etnisk svensk,och en muslimsk familj.Jag svarade först på den ensamstående moren och hon fick komma.Hon hade sin tioåriga son också med.Det började direkt när ungdjäveln gick ur bilen och tog en käpp och slog katten.Jag tänkte kanske att hans mor skulle säga till honom men inte då,istället hävdade hon ”fri uppfostran”.Det blev ingen kanariefågel för dem.Jag rasade inombords och avslutade kärvt.Kontaktade därefter den muslimska familjen och de kom.Hela familjen på fyra söner,pappa och en dotter.Det var dottern som skulle ha fågeln.Vilken skillnad på barn,sönerna tog i hand och var hur fina som helst.De tittade på fågeln och pappan började genast att pruta.Det var helt okej för mig,jag hade ändå fått fågeln gratis mot löfte att skaffa den ett bra hem.Hur fågeln har det idag vet jag inte men jag tror att den kom till en bra och kärleksfull familj.En väluppfostrad barnaskara.En muslimsk familj.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s