Allmänheten matas med dubbla budskap

Konsten att sälja in ett budskap samtidigt som man måste redovisa för allmänheten att det finns fog för viss oro medför att media tvingas komma med dubbla budskap, vilket föranleder ännu fler frågetecken och genererar ökad misstro.

I bildexemplet är det DN som i dagens löp vill sälja in att det inte finns fog för varken ifrågasättande av vaccinens skadliga biverkningar eller makthavarnas agenda samtidigt som man basunerar ut att Astra Zeneca slår fast att vaccinet inte orsakar blodproppar. I nästa andetag konstaterar man dock att även Irland och Nederländerna nu har pausat vaccineringen på grund av misstanke om att vaccinet orsakar blodproppar.

I går deklarerade för övrigt Norges motsvarighet till Läkemedelsverket att Astra Zenecas uttalande om att vaccinet är säkert att använda saknar grund, eftersom man helt enkelt inte vet om vaccinet har något med blodpropparna – som bland annat lett till en dansk kvinnas död – att göra.

Men även om sju länder pausat vaccineringen, har man i Sverige dock gjort bedömningen att det inte är någon fara att fortsätta enligt plan, så det återstår att se om våra beslutsfattare vet vad de gör.

Det är för övrigt intressant att all fokus är på Astra Zenecas vaccin, trots att Pfizers och Modernas mRNA-vaccin har ett 80-tal inrapporterade dödsfall som tros ha kopplingar till vaccinet. Men det verkar som media bara skriver om sådant som kan påverka agendan negativt i absoluta nödfall.

#followthemoney

Bildkälla: DN, Jyllandsposten

11 reaktioner till “Allmänheten matas med dubbla budskap

 1. Det började med att ett rykte spreds om att Astras vaccin var verkningslöst för människor över 65 och nu detta med blodproppar.Det finns stora pengar i detta och läkemedelsbolagen har nyckelperoner inom sjukvården på sin lönelista och kan betala för vilka uttalanden som helst.Det finns olika grader nivåer för Big Pharma och såvitt jag vet är Astra en mindre spelare med mindre resurser att muta sig fram.Man har också fostrats i den svenska kulturen att mutor är fult och förbjudet.Vi får väl se hur det utvecklar sig med de olika vaccinerna.Jag fortsätter med att slicka på ledstänger i Rosengård och äta nyttig kost,så bygger jag immun.Rosengård nämner jag enbart för att det är enkelt att ta sig in i slumbostäderna där,kodlåsen fungerar sällan.

  Gillad av 1 person

 2. Undrar om jag vid vaccinering kan stämma staten eller Astra Zeneka om jag drabbas av blodpropp o avlider, ersätts då mina efterlevande?

  Gillad av 1 person

  1. Fast det är bättre ifall du bara blir förlamad eller nåt sånt men överlever.Vinner du stämning så får väl dina efterlevande högst begravningskostnaderna betalda men överlever du och hamnar i rullstol kan du nog räkna med sjusiffriga belopp.Håller tummarna för att du bara blir invalidiserad.Skit i vaccinering är mitt råd!

   Gilla

   1. Vem fan vill bli förlamad eller invalidiserad? Vad har man då för nytta av eventuella pengar? Livet kan inte mätas i pengar, helt sjukt ju. Bättre att ta till repet i så fall.

    Gilla

  2. Läkemedelsförsäkringen gäller och om jag fattar rätt har de övertagit ansvaret för vaccin. Men alternativet är att man vänder dig till domstol och åberopar skadeståndslagen eller produktansvarslagen. För att få ersättning enligt skadeståndslagen måste skadan ha orsakats genom vårdslöshet. För att man ska kunna få ersättning enligt produktansvarslagen måste man ha konstaterat en säkerhetsbrist hos produkten.
   Det kan bli mastigt. Tar några år och kosta en del.

   Har haft ett ärende på jobbet enligt Läkemedelsförsäkringen på grund av grav skada genom försumlighet och slarv. Det tog fem år innan min patient fick ersättning. Det var inte extremt komplicerat fall. Så blir det många fall kan det ta tid och mer tid.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s