Har det nya regeringsalternativet gjort entré?

Den senaste tiden har ett regeringsalternativ som består av M och KD med stöd av SD utmärkt sig alltmer. Häromdagen gjorde dessutom Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni klart för väljarna att hon stödjer en borgerlig regering och indirekt var villig att prata med SD. Genast började spekulationer om Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons var villig att ge Liberalerna en plats i den nya regeringen eftersom de tidigare ingått i allians med varandra.

I dag noterar jag att de rättspolitiska talespersonerna för M, KD och SD gör gemensam sak i ett debattinlägg i Aftonbladet – något som för bara något år sedan hade varit omöjligt då ingen ville förknippas med de ”främlingsfientliga” Sverigedemokraterna. Nu blåser det dock nya vindar och isiga förhållanden tinas upp i takt med att partierna inser att de måste tänka om för att få stå kvar vid köttgrytorna.

En regering där L har inflytande lär dock inte generera den stora förändring som Sveriges politiska landskap är i behov av eftersom de bara blir en bromskloss, likt dagens samarbete mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet där de stretar åt olika håll med katastrofalt resultat för folket som får betala ett högt pris för den oansvariga politiken.

Många väljare som jag själv har dock högre krav och vill se något helt annat vid rodret än de existerande regeringsalternativen som är långt ifrån tillräckligt för att rädda landet, men vi verkar få vänta eftersom alternativen är knappa och en folkresning inte ser ut att vara aktuell på länge.

#detsovandefolket

9 reaktioner till “Har det nya regeringsalternativet gjort entré?

 1. Måhända ett halmstrå för arma, misshandlade Sverige.
  Men jag är övertygad om att väljarna röstar vänsterliberalt och oikofobt även framgent.
  Sverige RIP.

  Gillad av 1 person

 2. Det riktigt tragiska är M som i över 10 år mest i regerinmg dribet tesen ”invandring är berikande” och då detta inte höll körde man med ”öppna era hjärtan” att nu plötsligen då avvika från dessa två mantran känns väl väldigt trovärdigt? eller?

  Gillad av 1 person

 3. Lite OT.
  Det måste finns partier, som är beredda att göra slag i utvisningsärendena annars får vi mer galenskap från de som ska ut, likt Vetlanda, IKEA mm allt för att hänga kvar…lite av ”självspeladepiano”.
  Politrukerna måste ju fatta detta nångång, annars är man för mord på svenskar-& vad är klockan slagen då?det gäller mest S, M, C, L, Mp, KD, V & ev SD-vilka blir kvar att rösta på??
  Hepp!

  Mvh Per

  Gilla

  1. Varför behövs Partier för det. Vore det inte bättre att utse en representant för en kommun, kunna styra honom, och omedelbar kunna avlägsna honom om han inte representerar folkviljan. Det nuvarande politiska systemet tillåter inte det.

   Gilla

   1. Du har rätt i sak men jag/vi är uppvuxna med partitänk, va?
    Frågan var väl implicit-vem gagnar dig/mig/oss av dem…
    Ha det gött.

    Mvh Per

    Gilla

 4. Politiker lovar massa men efter valet gör de något helt annat.
  Jag tror inte det finns någon som för 30 år sedan trodde att
  Sveriges gator skulle vara fulla med araber och knarklangare.

  Politikerna mångkulturella projekt var att plundra Svenska folket och
  Försörja sig själva och kriminella från hela världen.
  För inga andra människor hade gått med på att förstöra ett föregångsland.

  Ekonomer som anser vi inte ska räkna kostnader utan bara bestämma om vi ska
  Höja skatten eller skära ner välfärden.

  Familjemedlemmar som tjänat in tio tals miljoner ser sina anhöriga utan hjälp.
  Samtidigt som terrorister garanteras namnbyte, lägenhet och bidrag.

  Dessa sjuka personer behöver utvisas till en öde ö.
  Så lång från Sverige som möjligt de passar bra i Syrien.

  Gillad av 1 person

  1. Så blev det för Sverige har sovjetdemokrati, där innevånarna är blockerade från att påverka beslutsfattarna istället för folkstyre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s