Övervikt kopplas till dödsfall i Covid-19

Man har hört många säga att Coronaviruset är en livsstilssjukdom eftersom de som är i riskgrupper löper större risk att drabbas hårt – exempelvis rökare, de som har underliggande sjukdomar och de som är överviktiga.

I en ny studie finns det belägg som stödjer detta då man funnit kopplingar till övervikt och dödsfall i Covid-19, där man kommit fram till att endast ålder är en högre riskfaktor.

Det är forskare från World Obesity Federation (WOF) som funnit höga dödstal endast i länder där överviktiga uppgår till över 50% av den vuxna befolkningen. Man menar även att vaccinen som distribueras runt om i världen kan vara mindre effektivt på överviktiga personer eftersom de producerar färre antikroppar efter att de blivit vaccinerade jämfört med en normalviktig person.

Intressant är också att man i både Danmark och Tyskland den senaste tiden uppmärksammat att de flesta patienter som vårdas på IVA och driver smittotalen är personer med invandrarbakgrund. I Sverige har man inte pratat om detta sedan problemet uppmärksammades i Järva för 1 år sedan – det hette visst att det var fel att peka ut vissa grupper och att man istället lade locket på som med så mycket annat icke politiskt korrekt.

#fårvihelabilden

Obesity linked to high Covid-19 death rate

2 reaktioner till “Övervikt kopplas till dödsfall i Covid-19

  1. ,Dödlighet vid bekräftad covid-19 var högst i Sverige för de födda i Finland, 145 per 100,000 personer. Det är förstås betydligt högre än dödstalen i själva Finland som har klarat pandemin bättre än Sverige. Finnarna är följt av de födda i Turkiet med 97 per 100,000 personer. Sedan kommer Somalia och Chile. Dödligheten för de födda i Sverige var 32 per 100,000 personer.

    Jag antar dock att när man pratar om invandrargruppers risker, oavsett övervikt, är det inte finnar man menar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s