Man kan alltid skylla på klimatförändringar

Efter att nästan ha vant oss vid att inte ha riktig vinter längre på vinterhalvåret, kom årets vintersäsong lite som en överraskning för många och året har hittills bjudit på både massiva snöfall och arktisk kyla som lett till stora problem.

Senast i går var det Grekland som drabbades av det kraftigaste snöfallet på 12 år, vilket både lamslog trafiken och ledde till att folk blev instängda i sina hem. Även i USA har man problem efter att Texas drabbats av en rejäl köldknäpp som slagit ut elnätet och föranlett att över fyra miljoner invånare är utan ström. I Sverige går debatten om elförsörjningen varm, men med MP vid styrspakarna finns ingen räddning att få.

Men att konstatera att väderförhållanden ändras från år till år som de alltid har gjort och att vi fått en rejäl vinter den här gången går inte för sig – istället lyckas man på något sätt skylla det på klimatförändringarna och menar att den globala uppvärmningen är boven i dramat.

Vilken flax egentligen – oavsett om det är för varmt eller för kallt så kan media alltid utnyttja folks rädsla för att få klick eftersom en majoritet inte kan tänka själva och genom rådande klimathysteri kan våra makthavare driva igenom fler skadliga politiska reformer samt kräva mer pengar för att stoppa jordens undergång. Win-win!

#followthemoney

25 reaktioner till “Man kan alltid skylla på klimatförändringar

 1. Praktiskt att ha något att hänvisa till.
  Det är dammigt på golvet hos mig.
  Skönt att jag kan skylla på klimatförändringen…
  Fast det är kanske bara PK-adeln som får nyttja detta ess i rockärmen…

  Gillad av 1 person

  1. Dom jobbar ju på det, och då sjunker temperaturen på jorden omkring 30 grader. Det är ju just växthusgaserna som gör liv som vi känner det möjlig på joden.

   Gilla

 2. När det inte längre går att skylla allt på växthusgaser – kommer då Världshärskarna propagera för minskning av Jordens befolkning? Självklart anser de att deras grupp ska berika sig på alla sätt, det är vi andra som ska sluta föröka oss! Kommer de säga att vi är vandrande kemikalievatten som ska bort????

  Gillad av 1 person

 3. Javisst, vi är förgiftade vattensäckar och det är vårt eget fel. Därför har vi bara att lyda när patrullen närmar sig. Den har nog ett litet klistermärke med Morgans ansikte på så att vi ska veta att det är S-staten som kommer. Morgans ansikte har en annan färgton på klistermärket, det är inte vitt utan har en färgad, gyllenbrun ton, lite mittemellan vitt, brunt och gult kanske?

  Men först ska det idag och några dagar framåt gullas och skrikas solidariskt med en svart kvinna från Nigeria. Herregud, nya WTO-chefer brukar få en eller två rader bara i pressen. Nu är det sida upp och sida ner och nyhetssändningar som domineras av hur fantastisk Ngozi Okonjo-Iweala är. Tänka sig, en kvinna och en svart dessutom, lyckan vet inga gränser hos vänsterliberalerna i Sverige. Tänk en sån slump, att just hon, denna svarta kvinna av alla hundratals miljoner blev den som blev chef för WTO! Att det blev just Nigeria hon kom ifrån.

  Nigera är världens sjätte folkrikaste land, 200 miljoner. Nigeria är Afrikas största oljeproducent, en av världens 10 största oljeexportörer. Landet har enorma råvarutillgångar, det mesta oexploaterat ännu, naturgas, kol, bauxit, tantalit, guld, tenn, järnmalm, kalksten, niob, bly och zink mm.

  Utnämningen torde betyda att släkten Okonjo-Iweala fått och får en rejäl slant på bankboken. Få se hur Kina och övriga västvärlden samsas i huggsexan.

  Gilla

  1. Nigeria har hittills varit Afrikas största mottagare och investeringar, lån och teknologi från Kina. Vad Kina gör är att investera i förädling av Nigerias naturresurser så dom kan sälja till högre priser, och då kan Nigeria använda vinsten för att köpa mer från Kina. Kallas handel till vardags. Det retar upp USA för det går emot USAs egna planer, att hålla befolkningen i fattigdom, betala en korrupt elit för att behålla det så, så USA kan köpa råvarorna billigt, förädla själva, och ekorra på vinsten eller skapa mer krig och krigsmateriel.

   Gilla

 4. Köldknäppar!

  MP knäpper inte svenska folket på näsan, de slår oss hårt i skallen och säger att vi inte förstår vårat eget bästa. Det är inte kallt nu och minusgrader i MP:s värld där de dansar omkring. Säkert har de tagit något eftersom de är så höga.

  Gillad av 1 person

  1. Har du frusit en enda dag hittills i år? Det är bara din hjärna som tydligen är permanent djupfryst.Det är ett informationskrig som pågår där bland andra det tyskägda Uniper vill inbilla oss att det råder elbrist.Syftet med det är att få svenska skattebetalare att betala för en utbyggd produktion och kapacitet som helt är inriktad på export till i huvudsak Unipers moderland Tyskland.Merkel och Heinz och vad fan de nu är för nåt kan frysa eller ta på sigen extra tröja.Uniper garderar upp för att den ryska gasledningen till Tyskland aldrig kommer att bli verklighet.Men skall vi svenskar behöva betala för det-att Tyskland inte får rysk gas?

   Gillad av 1 person

   1. Det varit två rejäla elavbrott på Söder nyligen. Vi är många som tolkar det som att nån som styr och fördelar el är förbannade på miljöpartisterna på Söder. De står ju som spön i backen där.

    Gillad av 1 person

 5. Om ni orkar kommer här några viktiga rader om den kommande satsningen på höghastighetsjärnväg. Den kommer bli av om S, MP och V får som den vill. Ett oerhört antal miljarder kommer behöva lånas upp utomlands.

  Jag förstod först inte varför regimen vill satsa alla lånade miljarder på detta projekt i stället för att underhålla och förbättra den järnväg vi har, bygga dubbelspår lite varstans t ex.

  Men så här är det! För att MP och Sverige ska kunna visa upp fina siffror för världen över CO2-utsläpp och dessutom visa hur duktiga vi är så måste det giftiga flyget trängas undan. För att det ska kunna ske måste hastigheten på järnvägen öka så att resande ska välja det i stället för flyg. Det låter lovvärt, men, men….

  MP skulle med detta få ett projekt att peka på som de kan få applåder för världen över hos likasinnade segerrusiga.

  Hastigheten kommer på sträckan bli låg eftersom varje kommunpolitiker självklart vill ha en station utefter banan på sin ort. Självklart, hela landet ska ju leva.

  Myndigheten för trafikanalys och Konjunkturinstitutet har båda dömt ut hela projektet. Ingenstans i världen är en höghastighetsjärnväg lönsam, inte ens i Kina!!!

  Se där hur MP bara ljuger och fantiserar och inte drar sig det minsta för att skuldsätta kommande generationer. De är ett parti som inte på allvar bryr sig om miljön eller miljön i det svenska samhället.

  Gilla

  1. Vad detta är när det gäller Sverige är samma sak som kejsarna förr byggde stora palats till sig själva. Höghastighetsjärnvägarna är faktiskt lönsamma i Kina, utom i USA propaganda förstås, men det är normalt. Både järnvägarna i sig själva är lönsamma, men den verkliga vinsten ligger i det nytta som dom gör för hela samhället och näringslivet. Kina ser till helheten, inte en järnväg eller en investering i isolering. Nu skall man även bygga ett nytt höghastighetssystem för gods. Däremot tror jag inte höghastighetsjärnväg är varken lönsam eller rätt väg för Sverige. Den matematiken är ganska enkel. En höghastighetsjärnväg mellan Stockholm och Malmö och Chongqing och Hong Kong kostar ungefär lika mycket att bygga, Sverige troligtvis betydligt mer för all byråkrati. Passagerarunderlaget i Kina är omkring 110 miljoner i var ända som skall använda och betala för järnvägen, jämfört med Sverige som troligen ligger på 2% av det. Jag tror inte den svenska ekvationen kommer att gå ihop.

   Gilla

  1. Jag har svårt att se att det kan vara dåligt. Sverige länkas inte bara till Xian utan till inte bara hela Kinas enorma och snabbt växande marknad, utan även till alla platser på vägen. Dessutom elimineras alla störande och hindrande verksamhet som sanktioner och hotelser från USA. Tänker på Nordstrem2 speciellt.

   Gilla

 6. Järnväg är naturligtvis fantastiskt bra för ett så avlångt land som Sverige. Miljövänligare än lastbilar och billigare. Regeringen har på 60 år inte gjort något vettigt av det hela. I stället har järnvägen privatiserats med undermåligt skrivna avtal och utan nya satsningar. Allt har faktiskt blivit sämre. Dubbelspår har förgäves krävts av kommunpolitiker i decennier. Befolkningen har ökat kraftigt och därmed resandet. Regeringen har som vanligt inte hanterat det problemet heller.

  Varför har Stockholm inte en direktlinje till Oslo per järnväg??? Satsningen borde ha gjorts för 50 år sedan.

  Gilla

 7. Så några rader om vindkraften till sist. Det byggs och planeras för ett mycket stort antal nya vindkraftverk som inte behövs. Att det planeras för dem beror på att de internationella aktörerna här kan göra vinster genom den ekonomiska konstruktion som regeringen har slagit fast (den nationella vindkraftsstrategin). Pensionsfonder osv kommer springande, tom Kina satsar 10 miljarder osv. Säker avkastning för aktörerna på investerat kapital helt enkelt!

  Markägaren där en vindkraftspark anläggs får ersättning, ett arrende. Till andra, angränsande markägare och boende utgår ingen som helst ersättning. Utsikten förstörs, det blir ljudföroreningar, ja hela livsmiljön påverkas och försämras. Därför är det nu ett tilltagande motstånd i landet. Det har nu blivit splittring mellan invånare i många bygder.

  Regeringen med MP i spetsen har lagt fast en handlingsplan att det SKA byggas vindkraftverk. Men då behöver folk tystas. DET handlar då om det kommunala självstyret. Detta att en kommun ska ha något att säga till om inom sitt område är så som det demokratiska Sverige är uppbyggt och fungerar.

  Om regeringen avskaffar det kommunala vetot kommer det få mycket allvarliga konsekvenser för demokratin. Ni får tro mig. Det finns möjlighet för regimen att hantera detta på många andra sätt. Men, den gör som den gjort hittills, den kör på enligt plan oavsett konsekvenser och oavsett folkviljan. Ideologin är allt, oavsett vad verkligheten säger.

  Den påstådda nyttan för landet har blivit till onytta för folket.

  Gilla

 8. Bara att vänja sig, det kommer inte finnas en enda politiker som vågar säga att det inte finns någon ”klimatkris”. Alla våra politiker lovar storsatsning på hållbart, grönt, klimatneutralt och förnybart och ingen verkar förstå att om vi ska nå klimatneutralitet så kostar det skjortan för de länder som vill delta och det är vi som får betala som vanligt. Det handlar om att genom att låta stor penningmängder frigöras för marknaden tillsammans med en stark politiskt och ideologiskt präglad styrning, skaffar sig EU privilegiet att också dirigera våra samhällen, företag och oss som individer ända ner till detaljnivå i det klimatneutrala samhällsbygget. . .man kan se det som globala planekonomi.
  ”I en analys publicerad av Deutsche Bank skriver Eric Heymann att Europas Green Deal och dess mål om klimatneutralitet 2050 hotar att generera en europeisk megakris och leder till en märkbar förlust av välfärd och arbetstillfällen. Han menar att debatten är oärlig, eftersom EU försöker dölja de enorma risker som projektet för med sig för välstånd, det ekonomiska systemet och demokratin. . .”

  Gillad av 1 person

  1. Intressant, alltid bra att se och höra andra röster än regeringens propaganda.

   Covid har fört med sig viss protektionism, av naturliga skäl. Det skrivs ibland om att svenska företag hämtar hem standardproduktion till Sverige för att slippa de sårbara ”just-in-time-leveranserna”. Säkert också för att ha ett buffertlager. I samband med det har många företag nu automatiserat produktionen vilket inte skapar fler jobb i Sverige. Minskade transportkostnader? Mindre CO2-utsläpp?

   Institutet för näringslivsforsking (INF) har nyligen startat en studie för att ta reda på om det är så att företag flyttar hem produktion till Sverige eller ej. Omfattning m m kommer självklart gås igenom.

   Svenska företag är som så ofta långt framme med ny teknik. Automatiseringen (robotar) leder till färre enkla jobb i Sverige. Det är företagen och deras vinster som gör det möjligt för svensken att få välfärd med förhållandevis höga löner. Nästa regering kommer få ärva att hantera problemet med vad alla dessa lågutbildade människor ska göra. Att leva på bidrag och driva runt kommer skapa än större konflikter.

   https://www.ifn.se/

   Gilla

  2. Att nå klimatneutralitet behöver inte kosta skjortan. Tvärt om, det kan bevisligen minska kostnader, men det vill inte kapitalisterna, oligarkerna, storkapitalet eller regeringen. Dom gör allt för att driva upp kostnaderna för då blir det mer vinster och skatter.

   Gilla

   1. Karl W klart det inte behöver kosta skjortan, men vad du och jag tycker bryr sig dessa herrar och damer inte ett skit om. De ser oss som mindre vetande varelser som bara ska ”rätta oss i leden”.

    Gillad av 1 person

 9. ”Väder” är inte ”klimat”. Käbblet är lika ointressant när det handlar om torka vissa år.
  Helt evident så har vädret ställt till bekymmer i alla tider.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Droughts_and_famines_in_Russia_and_the_Soviet_Union

  Vetenskapen är 100% enig. Vi vet INTE hur vare sig vädret eller klimatet kommer bli. Det bästa vi kan göra är att vara väl förberedda, alltså ha en mycket god beredskap.

  Kärnkraft är dålig beredskap, eftersom den lätt slås ut vid invasioner från imperialister. Den är heller inte lönsam, eftersom ekologiskt hållbar energi har förbättrats enormt. Brytningen såväl som lagringen av bränslet utgör dessutom ett enormt bekymmer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s