Kan krav på nytaget coronatest för inresande tillfälligt stoppa migrationsströmmarna?

Som ett led i oron över de nya virusmutationerna har Folkhälsomyndigheten föreslagit krav på coronatest för utlänningar som vill resa in i landet, något som regeringen tänkt införa i helgen om det beslutas vid det extra regeringssammanträdet i morgon.

Olika myndigheter och instanser har haft möjlighet att lämna remissvar om förslaget, där polisen oroas över att det kommer kräva ytterligare resurser och Migrationsverket är bekymrade över att det kan minska asylinvandringen till Sverige eftersom ett krav på ett färskt negativt coronatest skulle försvåra eller i vissa fall även göra det omöjligt för utländska medborgare att söka internationellt skydd i Sverige och det gäller även kvotflyktingar samt asylsökande från andra EU-länder.

Att den svenska regeringen först mer än ett år efter coronautbrottet börjar tänka på att vi borde begränsa möjligheten att få in smittan i landet genom att ställa krav på inresande är ett riktigt lågvattenmärke. Under hela den här tiden är Sverige ett av få länder som haft fri inresa i landet utan någon som helst kontroll eller krav på karantän samtidigt som statistik från Sydeuropa påvisat att många asylsökande migranter burit på smittan. Hur seriöst är det att nu först börja orera om detta när skadan redan är skedd?

I en tid när Sverige gett ut nästan 90.000 uppehållstillstånd förra året, vilket motsvarar ungefär lika många personer som bor i hela Växjö kommun och fler än i Kristianstad, låter det dock som en skänk från himlen att vi äntligen skulle få en välbehövlig respit i asylmottagandet om Migrationsverkets farhågor skulle slå in.

Men justitiedepartementet har så klart tittat på undantag för covidtester, där bland annat arbetspendlare och vissa arbetsgrupper ingår, så det skulle därför inte förvåna mig om man även kommer att göra undantag för asylsökande och kvotflyktingar eftersom det annars skulle strida mot den mänskliga rättigheten att söka ”skydd” i ett annat land. Det ologiska i att det landet ligger på andra sidan jordklotet och att man måste passera ett tiotal säkra länder för att ta sig dit är så klart irrelevant i sammanhanget när den humanitära stormakten ska resonera sig fram till ett beslut – det lär om inte annat MP, C och V se till!

#onlyinsweden

#vibetalar

Migrationsverket bekymrat över krav på PCR-test – kan försvåra asylinvandringen

17 reaktioner till “Kan krav på nytaget coronatest för inresande tillfälligt stoppa migrationsströmmarna?

  1. Jag vet inte riktigt om det räcker. Även Centerpartiet måste bort ur bilden. Men det är värre än så. Jag har varit arbetslös länge nu, men Moderaterna talar nu ändå om ”arbetskraftsinvandring”… Helt jälva idiotiskt. Hur ska det minska arbetslösheten? Klart att det inte gör det. För att minska den måste vi först ut ur EU.

   Gilla

 1. S misslyckas ju med nästan allt. Nu vet vi hur de står de ut? De skyller på andra.
  MP:s gröna färg, visst är den giftgrön?
  Man kan ju undra vad de pratar om under lunchen i regeringskansliet.

  Gilla

 2. Med ett test som inte är avsett för ändamålet? Om den Nobelprisbelönade skaparen av PCR-testet t.o.m. sade innan han dog, att det inte går att testa virus med det, så varför fortsätter man med dumheterna? Den som blir testad är del utsatt för slump och dels hur berört laboratorium är beordrat att använda testet.

  Gillad av 2 personer

 3. Nu är det verkligen upp till bevis — vilka grupper är viktigast för politikerna ? — är det det egna folket i första hand
  eller….? ?
  Tidigare GD för Mig.verket Danielsson lär ha sagt ” att vi ska vara glada över vilka vi kan få hit till Sverige” … då i konkurrens med omvärlden — hur svårt är det? med den status som Sverige har – information om regler o villkor/
  förmåner som ex. FK och Sv.Institutet meddelar på internet på all världens språk – välkomna!

  Gillad av 1 person

 4. Sanningen är att ingen av politikerna vill minska flyktngmottagandet.
  Det ger regeringen massa myndigheter och massa extra pengar
  Som de kan gömma och fördela.
  Även massa jobb möjligheter efter att mutat företagare.

  Om gamla dör blir det mer pengar till flyktingarnas pensioner för dom
  Garanteras 100 procent garantipension.
  Det kommer även gälla alla dessa illigala Afghanistanierna.
  Medan vissa svenskar inte får hundra procent

  Alla politiker har varit eniga om att släppa in flyktingarna
  Annars hade man från början insett att människor som kommer via massa länder
  Tar med sig massa virus och sjukdomar.

  Men det viktigast glömmer de varför får de asyl Sverige fast de enligt
  Lagen ska söka asyl i första trygga land.
  Det är faktiskt så att även utan Corona så kommer flyktingar med sjukdomar och
  Andra parasiter med sig.
  Politiker påstår att de måste följa lagen men när det var EU lag
  Att flyktingarna skulle söka asyl i första land.
  Så gav dem flyktingarna asyl fast än de rest genom hela Europa.
  Då struntar de i lagen.
  Svenska politiker följer lagen när det passar dem.

  Gilla

  1. Sant att absolut ingen vill minska invandringen.Högern med C och M vill ha invandring för att trycka ner lönerna och Mp och S hävdar humanitär grund.De kan dra åt helvete från vänster till höger.

   Gilla

  2. Har naiva passiva människor i allmänhet, som ständigt röstar in psykopaterna, förtjänat något annat än massa virus och sjukdomar? Det frågar jag mig ibland. Jag är besviken på människorna.

   Gilla

 5. Enligt presskonferens idag införs regeln om negativt testresultat för utländska inresande från och med lördag. Som väntat görs undantag av humanitära skäl.

  ”– Från testkravet finns undantag, personer under 18 år, personer som bor i Sverige, personer som har familjeskäl eller humanitära skäl. Regleringen har utformats så att de inte ska slå onödigt hårt mot arbete – och gränspendlare. Det finns särskilda regler för dem, säger inrikesminister Mikael Damberg.”

  Gillad av 1 person

 6. Ja då kom svaret – ett förväntat stort svek återigen – regeringen vill inte vårt bästa!
  Undantagen ? vad ryms inte där ? — Var har dessa personer varit innan inresa ? – den godtyckliga 18-årsgränsen som vi har plågats med i åratal (sk. ensamkommande, knän, tänder ), familje och humanitära skäl ? –
  asylsökningen kan då tydligen rulla på, inget tak eller….?
  Tuffa tider för Polisen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s