Minst 20 år för sent får regeringen ändan ur vagnen

Regeringen har tidigare gett Migrationsverket i uppdrag att informera asylsökande om vilka regler som gäller för månggifte, könsstympning, barnäktenskap och rasism här i den humanitära stormaktens boningar. Nu har man även beslutat att ge Migrationsverket i uppdrag att förbereda införandet av en obligatorisk samhällsintroduktion som ska vara på plats senast den 1 oktober i år – en produkt av Januariavtalet.

Förutom grund­läggande infor­mation om asyl­processen, kommer samhälls­intro­duk­tionen även att innehålla informa­tion om svensk lag­stiftning, demokrati, normer och värderingar. Det innefattar bland annat de regler som gäller för heders­relaterat våld och förtryck samt skydd mot diskri­mi­nering och kränkande sär­behand­ling.

Enligt mannen-myten-legenden Morgan Johansson ska alla asylsökande som vistas här i landet veta vilka rättig­heter och skyldig­heter som gäller samt hur livet ser ut i Sverige.

Det låter fint som snus, men kommer minst 20 år för sent när skadan redan är skedd och hundratusentals såväl legala som illegala migranter lever i landet samt tar del av hela vår välfärd utan minsta skyldighet att betala tillbaka en krona eller för den delen behöva göra någon motprestation samtidigt som den grova kriminaliteten breder ut sig, bidragssystemet utnyttjas till max även av personer som inte ens är bosatta i Sverige, kvinnoförtrycket är cementerat och extremismen slagit rot för länge sedan.

Hur säkerställer vi att alla dessa människor får reda på sina skyldigheter samt lär sig vilka lagar och regler de har att förhålla sig till minister Johansson? Man kan också fråga sig när herr minister tycker att det är lämpligt att börja utrensningen av alla illegala migranter som inte har rätt att vara i Sverige – något som Socialdemokraterna lovade redan 2016 men sedan dess inte gjort minsta ansats att ens börja dra i trådarna? Sist men inte minst bör man ifrågasätta hur regeringen kan ha belägg för att fortsätta ta in alla dessa mängder asylsökande samt anhöriga varje år, när man med facit i hand ser att man inte ens lyckats med alla de som redan befinner sig här?!

#onlyinsweden

#vibetalar

Bildkälla: Aftonbladet

9 reaktioner till “Minst 20 år för sent får regeringen ändan ur vagnen

   1. Estitiken får stå tillbaka för principen.
    GAB är ocensurerat.
    Ser inga alternativ.
    Undviker Big Tech.
    Gmail under avveckling, bytt till Protonmail.
    Förnedrar mig ännu med YouTube men hoppas på Rumble så man kan spola YouTube också.
    Signal och kanske Telegram annars får det vara.

    Gilla

 1. Om vi hade ett problem som hade en lösning då är det knappast troligt om att en lösning om ytterligare ett halvår skulle lösa dagens problem…… kanske reversera isf öfr att ha rätt lösning?

  Gilla

 2. Som sagt det låter jättebra, men en sak som borde förklaras är väl också Alla människors… Andra kanaler på nätet har länge försökt få någon ”ansvarig ” att förklara vad det betyder i praktiken, men vad jag kan förstå så har det inte gått så bra.
  Teoretiskt betydligt enklare alltså.
  Mycket jobb återstår.

  Gilla

 3. Om man sitter väldigt länge i en fåtölj, är bekväm, äter, dricker och för övrigt är oförskämd, då blir det till slut nog svårt att komma upp ur fåtöljen. Man sitter fast. Jag undrar om inte hela regeringen har ”sittförmiddag” varje dag. Avslappning kanske efter sena kvällar med bastu och sponken? Sitter och ligger och smålurar i Regeringskansliet.

  Det är nog därför det går att stjäla pistoler, ammunition, datorer och en massa annat utan att nån märker det. De flesta vilar. Kanske har de hörlurar med nån ljudbok eller vågskvalp? Morgan har säkert en röst som ständigt upprepar hur bra han är.

  Nåja, sittfläsk får väl många av för mycket sittande och för mycket mat och alkohol. Vem vet förresten om det är de riktiga personerna vi ser i tv och hör i radio? Det kanske bara är statister medan den riktiga Morgan sover vidare i fåtöljen? Jag har hört att både han och Stefan är väldigt förtjusta i practical jokes! Ibland knackar miljöpartiet på och talar om vad de har vidtagit för åtgärder. Ja, ja, bra, bra brukar Steffe säga. Är det nån som sett mina skor?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s