Lärare förolämpad och attackerad med stenar under lektion

I tisdags förra veckan inträffade en allvarlig händelse i skolan Lycée La Martinière-Duchère i Lyon i Frankrike, då en lärare skulle testa klassens kunskaper i ett ämne. Situationen eskalerade nämligen snabbt när en stor grupp elever vägrade bli bedömda.

Enligt information från lokaltidningen började den rebelliska gruppen attackera läraren genom att förolämpa honom på ett annat språk och sedan kastade de stenar på läraren.

Läraren klarade fortfarande av att genomföra lektionen, men anmälde incidenten direkt efteråt.

De ökade spänningarna märks bland alla skolans lärare och i torsdags bestämde de sig för att stödja sin kollega genom att genomföra en strejk. En lärarinna som vill vara anonym berättar att hon kände att det var viktigt att ta ställning eftersom attackerna i det migranttäta området fördubblats sedan början av året.
De tömda brandsläckarna, limmet i låsen och smällarna som kastas mot skolan är bara några exempel. Attacken mot läraren var den sista droppen för många då problemen i de migranttäta områdena nu har nått skolan.

Franska elever har dessutom startat en grupp på sociala medier som motarbetar våld efter en incident där ungdomar med invandrarbakgrund väntade utanför skolan med basebollträn.

Det är farligt att ignorera en våldsspiral som hela tiden eskalerar på det här sättet och eftersom Sverige följer Frankrike i fotspåren vad gäller stora problem i särskilt utsatta områden med no-go-zoner, klanstyrda kvarter, grov kriminalitet som sprider sig ut i samhället och även in i skolorna medan våra beslutsfattare blundar för konsekvenserna av sin egen oansvariga politik, är det bara att ställa in sig på att det kommer att bli värre.

#vigillarintefegapolitiker

Climate of tension at Lyon high school – students refuse to take a test

5 reaktioner till “Lärare förolämpad och attackerad med stenar under lektion

 1. I ljuset av det Jenny skriver är det stötande att höra MP:s nya kvinnliga språkrör Stenevik när hon idag på morgonen intervjuas i radions P1. Hon lät stenhård och obönhörlig, MP kommer driva igenom den ”humanitära skyddsgrunden”. Den innebär i princip allmän amnesti för alla som vistas i Sverige utan juridisk rätt. Den innebär vidare att om den som tar sig till Sverige kommer att få stanna här OM den personen lyckas hålla sig gömd etc under något års tid.
  Stenevik tog åter upp att att just barn är det man kommer fokusera på. Det finns ju rätt många barn i Afrika, Asien, Sydamerika för vilka livet är ett helvete. Stenevik anser att det är svenskarnas sak att ta hand om den problematiken.
  Som vanligt ställde inte intervjuaren en enda fråga om kopplingen mellan fortsatt införsel av främmande människor och tillståndet i landet Sverige.

  OM den humanitära skyddsgrunden ska drivas igenom – det är S som avgör det. Vad är viktigast för S, att föra in fler av dessa människor och då kunna behålla makten eller att värna Sverige?

  Gillad av 1 person

 2. Skolan alltså då. Blev det bättre här i Sverige när riskkapitalbolag kan äga skolor?

  Tom L har nu ”betänkligheter” kring riskkapitalbolag som ägare. Förra året såldes Internationella Engelska skolan i Sverige till riskkapitalbolaget Paradigm Capital AG. Den tidigare ägaren riskkapitalbolaget TA Association tjänade en miljard (tusen miljoner) på de svenska skolorna.

  I Engelska skolan gick och går barn som inte kastar sten på lärarna. I de skolor som inte är intressanta för bolag går barn som kastar sten på lärarna. Det är inte svenska barn som kastar sten på lärarna, slår både dem och klasskamrater. Barnen i engelska skolan sätter inte heller eld på sina skolbyggnader.

  Se där vad S lyckades åstadkomma under sina år vid makten, Köp och sälj och valfrihet. Konkurs när det inte funkar med noll ansvar. Om S åtminstone kunde lära sig skriva ordentliga kontrakt etc. Inte ens med järnvägen kunde de ordna vem som har ansvaret för att forsla passagerarna vidare när tåget gick sönder och står still.

  I det socialdemokratiska Sverige står det mesta stilla. Utom införseln av människor som Sverige inte har det minsta behov av.

  Gillad av 1 person

 3. I Sverige tar de till pistoler, knivar, yxor och små barn som sexåringar spottar och kallar fröknarna
  För massa saker.

  Sen läser man hela tiden hur massa invandraren uppmuntrar till fler
  Snälla och goda handlingar.
  Att vi ska ta min fler.

  Påstår att vi skulle få godhet tillbaka.

  Från outbildade vildar får man inget tillbaka än hat.
  Våra barn tvingas gå med dessa totalt galna människor.
  Varje dag hör man om vidriga brott.
  Dessa människor skall med omedelbar förlora alla bidrag och utvisas på livstid.
  De kan inte uppföra sig som människor och har därmed förlorat
  Sitt medborgarskap.

  Det finns inget som är bra med invandringen vi inte behöver.
  Allt blir dyrare och sämre. Hur kan det vara bra att våra områden
  Köps upp av knarkkarteller. Mördare, is och andra brottslingar kostar
  hundratusentals
  Miljarder i rätts kostnader.

  EU stoppa migrationen och utvisa alla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s