Är det en global övervakningsstat som vi vill leva i?

Efter Donald Trumps avstängning från Twitter levererade AfD:s parlamentsgrupp i Bundestag ett sanningens ord den 28 Januari genom ett tal av gruppledaren Beatrix von Storch med titeln ”Big Tech and freedom of expression on the Internet”.

Nedan följer ett utdrag ur talet.

”De tekniska jättarna vill tysta alla som inte tror på deras sanning. Den som vågar ha en annan åsikt än dem är ”en kättare, en fiende, en klimat- och coronaförnekare, en hattalare, en rasist, en nazist.

Deras utsedda fiender måste upphöra att existera på sociala medier – det är målet med cancel culture och de-platforming. Bakom den står alliansen mellan de kulturella marxisterna och de stora teknikföretagen.

De har en arbetsfördelning: De vänsterorienterade terroristhorderna med Antifa och Black Lives Matter skrämmer politiska motståndare med massivt fysiskt våld, pöbeln driver bort egensinniga forskare från universitetet, bojkottar och attackerar företag samt vanhelgar monument, högt och smutsigt.

Släckningsarméerna på Big Techs plattformar tar bort, blockerar shadowbannar och gör bidrag omöjliga att upptäcka, vilket omöjliggör konkurrenter, avskärmar organisationer från sina givare, användare, konsumenter, tysta och smutsiga, utan någon lag, miljoner gånger – av ren godtycklighet.

När Trump togs bort på Twitter handlade det inte bara om en tweet. Eller om Trump. Efter att Trump raderades drogs hela plattformar bort – Parler med tiotals miljoner användare med hundratals miljoner åsikter – döda.

Dessa så kallade ”faktakontrollanter” är ett ”sanningens ministerium” och det som är kvar är sant; vänster är bra, höger är dåligt – denna sanningstjänst är ett sanningsdepartement i världen, ett mycket kraftfullt sådant.

Ett halvt dussin företag över hela världen kontrollerar nätverket, plattformarna, betalningsfunktionerna, hela den tekniska infrastrukturen: Google, Apple, Facebook, Twitter, Amazon, Microsoft och PayPal. Med en knapptryckning av en handfull big-tech miljardärer, herrar. Bezos, Zuckerberg, Dorsey, Pichai och Nadella, alla i världen kan blockeras samt utplånas digitalt och de gör det, miljoner gånger, dag efter dag. De är de mäktigaste männen i världen.

Monopolister bör inte tysta medborgarna på grund av en ”fel” åsikt. Det polska domstolar inte har förbjudit får inte längre raderas, annars får företagen höga böter. Hos oss är det precis tvärtom: Censur straffas inte, men icke-censur straffas.

Vi står inför en vändpunkt, en global övervakningsstat och en censurregim som är så perfekt att den aldrig har funnits i mänsklighetens historia dyker upp för våra ögon. Detta är digital totalitarism. Vi måste stoppa det – för medborgarnas yttrandefrihet, för demokrati, mot Big Techs totalitarism och mot Silicon Valley.”

Ett mycket bra tal som sätter fingret på det allvarliga globala problemet som tornar upp sig framför oss och som berör oss alla. Men när majoriteten av folket sover och våra politiker driver på samt hyllar utvecklingen är det en svår nöt att knäcka. Fler måste vakna!

#wakeupandsmellthecoffee

#followthemoney

‘A global surveillance state is emerging before our eyes’

17 reaktioner till “Är det en global övervakningsstat som vi vill leva i?

 1. Nåt trevligt! Linn Svahn igår, vilken svensk tjej! Seger i distanslopp Johaug med en tånagel trea, nästan så en tyska slog henne! Handbollslandslaget i VM-final ikväll mot Danmark!!! Marcialonga, långloppet på skidor i Italien, en svensk herre och en svensk dam stod som segrare!

  Sprinten på skidor i Falun idag, orkar Linn igen?

  Gilla

 2. I Sverige har vi vår egen kontrollapparat med sanktioner dessutom, den socialdemokratiska rörelsen. Till detta kommer medlöparna som är alla övriga partier utom SD.

  S kontrollerar att det inte i något offentligt sammanhang på allvar tillåts en seriös diskussion om det ytterst skadliga i att föra in ytterligare främlingar. S har stark kontroll på akademiker, journalister osv. Ovanpå det har de direktlinje till alla dessa tech-bolag.

  Svenskarna är mer kontrollerade, tystade och styrda av vår regim (läs S) än av techbolagen. Techbolagen diskuteras och till viss del diskuterar ju ofta, media tillåts kritisera dem, t ex här på Jennys blogg, det är OFFENTLIGT! Men vår regerings sätt att ha makten över oss är det inte tillåtet att diskutera OFFENTLIGT! Makten, vår regim erkänner inte några som helst problem som den skapat genom att föra in dessa miljoner. Man BENÄMNER det hela på annat sätt, det är fel på husen, svenskarna är taskiga, mördarna har haft en svår barndom osv osv.
  Så ageras det i div östländer, i afrikanska diktaturer osv.

  Hoppas antalet godtrogna och troende som ser S som de goda, hoppas det antalet snart minskar i Sverige.

  Gillad av 1 person

 3. Det är nog bara en tidsfråga innan övervakning tar över, läste ett intressant inlägg på https://www.morpheusblogg.se/2018/03/18/utvecklingen-mot-ett-teknokratiskt-samhalle/
  Övervakning finns redan i mängder allt från våra smartphones till ansiktsigenkänning, de tar hela tiden små små steg när det inför nya saker och lindar in budskapet som helt ofarligt. Det känns som vanligt folk har slutat att tänka helt och hållet på vilket samhälle de vill ha eller så misstar jag mig och det är detta samhälle de vill ha.

  Gillad av 1 person

  1. Synd bara att alla som fått lov att komma in i Sverige inte fotades med modern ansiktsigenkänningsteknik, synd att fingeravtryck och blodprov inte togs. Blodprovet skulle varit utmärkt för att se om en familj med massor av barn verkligen var deras barn osv. Det hade säkert underlättat uppklarningen av det massiva antalet våldtäkter, rån, mord och allt det där. Säkert hade vi sluppit folk här med flera olika identiteter osv.

   Om socialdemokratin hade velat göra något gott för Sverige hade de för 20 år sedan drivit igenom en lag om att olika myndigheter skulle få samköra register vid misstanke om brott. Men det är klart, deras väljare hade säkert inte uppskattat den kontrollen av Sverige. Så då lät S bli och MP high-fivade.

   Gillad av 1 person

   1. Realist de du föreslår hade varit en dröm, men det går inte hand i hand med ”värdegrunden” allas lika värde. Inte ens pass krävs för att bli svenskmedborgare! Att socialdemokraterna sen blundar för allt från våra pensionärer till vår välfärd säger en del om tokigheterna de sysslar med i Stockholm.

    Gillad av 1 person

   2. Glöm inte att alla svenskar redan är registrerade med modern ansiktsigenkänningsteknik och fingeravtryck och blodprov. Passfotostationerna. Allt biometriskt är redan ”on file” i Sverige. Robotar söker igenom allt, som den Åbergska åsiktsgranskningen, hundratals har hamnat och fällts i domstol för att ha uttryckt otillåtna åsikter och tankar. Ändå fortsätter ni att använda all teknologi som lätt möjliggör massövervakning, som telefon, text, WhatsApp, och undviker allt som kan skydda er, som Huawei 5G eller WeChat. Gnäll inte, skyll er själva, som man bäddar får man ligga, och fritt gnälla. Glöm att socialdemokratin, m.fl, ska göra något gott för Sverige, gör något själva.

    Gilla

 4. Jag har några gånger nyligen skrivit vad som gäller kring misstroendeförklaring och ”avsättning” av ett statsråd. Det börjar närma sig nu för justitieminister Morgon Johansson. Flera ledarskribenter går nu hårt åt inte bara landets justitieminister utan hela regeringen för den retorik som den använder mot övriga partier.

  Som jag skrev för en tid sedan står det klart hur S tänker föra kampanjen inför valet 2022. Man beskriver sig själva som den enda garanten för demokrati. Man utmålar vidare främst SD och M som närmast ”nazianstrukna” och liknande saker. Det kommer inte att hålla. S är illa ute ur parlamentarisk synvinkel. Det andas desperation hela deras agerande, eller, hela deras passivitet. S har legat som en våt, tung, illaluktande syntetfilt över landet i många år. Det mesta har gått i stå. Så blir det när ett parti inte har någon idé om vad man vill med makten annat än att inneha den.

  Gilla

  1. Jag är tveksam till om det kommer hända något drastiskt. Se på tidigare KU-anmälningar av diverse ministrar, där ingen fått något straff – det är bara ett spel för gallerierna. Men vi får se.

   Gilla

  2. Glöm inte, ”demokrati” är ett alternativnamn för diktatur, Nazityskland och Sovjet var demokratier, DDR likaså, och likaså dagens Sverige. Låt inte 1933 upprepa sig i Sveriges demokrati. Inget kommer att hända av sig själv. Antingen fortsätter ni att slumra som Törnrosa eller så gör ni något åt Sverige. Vänta inte till spänningarna har ökat till att bli en väpnat uppror som i många andra länder. Lär er att använda ”salamimetoden”. Den fungerar så här. Du har en salami, och jag är hungrig, så jag ber snällt att få en skiva av korven. Du är naiv, och en skiva är inget att bråka om. Sedan gör jag om det till du bara har korv-snoppen kvar, och den är inget att bråka om heller.

   Gilla

  3. Ingen risk att den sk oppositionen avsätter nuvarande regering.Snacka går ju,inte ens V eller SD riskerar valet 2022.Bättre att då flyta omkring som en skit i pisspotta likt Ulf,Jimmie och Dadgostar.Snacka går ju men att ta ansvar på riktigt funkar inte för någon av riksdagspartierna.

   Gillad av 1 person

 5. Sverige är ett land som har enorm kontroll på medborgarna.
  Ingen vågar säga sanningen för då blir du av med jobbet.

  Att de vet var vi går hela tiden. Vad vi handlar. Vilka sidor vi går in på
  Och även om vi inte lägger upp något så står det allt om dig. Vilka föreningar,
  Intressen och de sammanför alla dina enheter till en även om du inte själv gör det.

  Sen ser man också att ordboken i enheterna ändrats.
  Ibland så skriver man vanliga ord men enheter använder ord jag aldrig använt.
  Och texten ändras när man sänder.

  Dagens företag har en enorm kunskap om oss alla och om någon vill oss illa
  Så hittar de oss lätt och alla våra nära och kära.
  De kan plundra vem som helst för de har allt de behöver och det räcker en för att
  Göra kaos i hela världen.
  Säkerheten är noll.

  Brottslingar hittar sina offer på mobilen och kan enkelt planera sina mord.

  Alltid har de brottsliga mer att tjäna på att plundra alla än

  en som sitter som säkerhetsarbete
  På ett företag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s