Våldsamma attacker fortsätter skaka Sverige

Så var det återigen måndag och för vissa avslutades veckan på ett våldsamt sätt, exempelvis i Kista där någon sent i går kväll kastade en handgranat mot en lägenhet med stora materiella skador som följd och i Älvängen, nära Göteborg, besköts en villa samt en bil. Spånga kyrka som jag skrev om i onsdags förra veckan efter att den utsatts för en brandattack, fick återigen påhälsning i helgen då molotovcocktails på nytt kastades mot kyrkporten och nu vill man att vakter sätts ut vid kyrkan.

Men i många kretsar anser man att Sverige fortfarande är världens bästa land att bo i och rycker på axlarna åt sådana här petitesser – knivhuggningar, väpnade rån, misshandel samt bomber och granater vareviga dag har vi faktiskt alltid haft, vilket är tur för regeringen för hade de haft en arg pöbel efter sig hade de inte kunnat fortsätta med tomma löften och brist på handlingskraft hur länge som helst.

De ryggradslösa makthavarna behöver heller inte oroa sig över grävande journalister som ställer dem mot väggen och utkräver svar, ty i Sverige har media bara en funktion – fokusförflyttning och att skrämma befolkningen till att bli lydiga medborgare genom diverse propaganda där coronaviruset, klimatet och Donald Trump fortsätter vara i fokus alla dagar i veckan. Den sistnämnda ger väl mer klick än nickedockan Biden trots att han officiellt lämnat den politiska scenen.

Vart smäller det härnäst? Vems bil och bostad skadas i kväll? Vem rånas och blir utsatt för oprovocerat våld den här dagen? Vems barn blir nästa våldtäktsoffer? Men så länge det inte drabbar mig finns inte problemen – det är så det fungerar.

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

#vibetalar

Bildkälla: Aftonbladet

10 reaktioner till “Våldsamma attacker fortsätter skaka Sverige

 1. Planen är uppenbarligen att i grunden förstöra landet vi ärvde av våra förfäder.
  Och det övergripande målet är uppenbarligen att utplåna alla suveräna nationalstater.
  Är medborgarna/väljarna med på detta eller ser de inte/väljer inte att se vad som är i gärningen?
  Arma land och värld.

  Gillad av 2 personer

 2. Polisen försöker nu lära poliser under utbildning hur man bygger och desarmerar en bomb.
  Vilka är det som är överförtjusta i att spränga andra människor i småbitar?

  USA backar upp Taiwan och säger att de kommer se till att Taiwan kan försvara sig mot Kina. Sista veckan genomför Kina närmast dagligen överflygningar med stridsflygplan inklusive bombflyg inom Taiwans luftförsvarsområde.

  Se där hur USA motsätter sig Kinas försök att erövra Taiwan. Apropå Taiwan kommer det rimligen på sikt bli en lösning liknande Hongkong. Men det ligger många år bort.

  Gilla

  1. Kina arbetar strategiskt mot det USA ockuperade Taiwan. Eftersom en växande mellan 64% till 72% av Taiwans befolkning vill närma sig Kina och distansera dig från USA gör man inget som kan störa den starka växande opinionen. Kina kommer inte att anfalla Taiwan, om inte USA tvingar fram det. Sedan gör Kina inga överflygningar, det är USA som står för dom. Vad Kina gör är att ständigt köra in i den så kallade ”notification zone”. Det är området alldeles utanför territorialvattnet och luftrummet. Om ett flygplan eller skepp kör in i den zonen kan det ju vara ett förestående anfall, och då skickar marionett regimen på Taiwan upp stridsflyg och kollar vad som pågår. Kinas strategi nu är att konstant dagligen irritera den USA stödda härskande klicken, dom skall inte få en enda fridfull natts sömn utan ständigt leva som skrämda råttor. Vad Kina gör är alltså att hålla USAs maktklick väldigt nervösa och öka deras utgifter dramatiskt. Taiwan har i relation till Kina en mycket liten ekonomi som lätt kan störas. Du har helt rätt, Taiwan kommer att återförenas med Kina, enda frågetecknet där är när, och Taiwan kommer att få en liknande ställning som Hong Kong eller Macao.

   Gilla

 3. Våldsamma attacker fortsätter också att attackera det demokratiska systemet i Sverige. Det är oerhört mycket allvarligare än granaterna. Granaterna är möjliga därför att demokratin inte respekteras.

  2018 kunde 261 tjänstemän på UD i ett upprop förklara att deras värdegrund stod över regeringsformen. Man uppmanade till olydnad. Eventuell ny regering utmålades som rasistisk. Det är precis samma sak om S försöker sig på igen idag. SD, tom M utmålas som rasistiskt och antidemokratiskt. Det där med rasismen funkar ju inte med det antidemokratiska.

  Före valet hade vårt lands justitieminister kontakt med FB m fl för att få deras hjälp att hantera fake news under valrörelsen.

  Resten är historia. Socialdemokraternas attacker på Sveriges demokratiska system är häpnadsväckande och mycket farliga. Förhoppningsvis ser fler än M faran och stoppar S. C har underblåst och stött S:s attacker liksom V (alltid) och MP. Förhoppningsvis vaknar folket och låter sig inte luras av alla fake news som sprutas ut över landet dagligen.

  I Sverige är det tillåtet att förneka förintelsen medan det är förbjudet i Tyskland, Österrike och Frankrike. I Sverige är det förbjudet att berätta sanningar om vad som sker i vårt land. Vår regering använder Tech-bolagen som klangängen använder sina mördare, de utför brottsliga uppdrag.

  Tech-bolagen är nu attackerade av EU och demokraterna och republikanerna i USA. Sveriges regering försöker skydda tech-bolagen allt vad den kan.

  Gilla

 4. EU färgkodare länderna efter allvarlighetsgrad av Coronasmitta. Sverige får riktig varningsfärg, mörkrött.

  Det passar bra med verkligheten. Vi har en regering som är djupt mörkröd därför att det är det svarta som syns alltmer.

  Gilla

 5. Så länge de är okej att vara tillåtande mot våra normer och värderingar kommer detta att fortsätta, de räcker att se på våra folkvalda som ex åker till Kanarieöarna och blir premierad för det han har gjort, han får behålla jobbet med alla de förmåner de ger honom. När Stefan står och berättar på bästa sändningstid hur viktigt det är att alla följer ”rekommendationerna” som han och FHM har tagit fram, för att ett par timmar senare bryta dem. Det gäller alla andra men inte dem då kan man undra vilka signaler detta sänder till folket.

  När polisen äter pizza eller fikar med brottslingarna så undrar allmänheten vad polisen menar med det, i ett sunt samhälle hade brottslingarna suttit bakom lås och bom, men inte i Sverige. Skulle en lärare tillrättavisa en elev så finns risken att läraren åker dit för kränkande beteende eller diskriminering och ingen rektor vågar backa upp läraren eftersom då har rektorn tagit ställning och då har även rektorn kränkt elevens familj, släkt.

  Det är okej i vårt samhälle att räkna med att bli nedslagen, rånad eller misshandlad och tittar man närmare på vad polisen säger så säger de att gå inte ut och promenera med smycken, dyr väska eller en fin jacka på dig, då får du skylla dig själv att du ”lockar” brottslingar till att utföra rånen och då har jag inte nämt våldtäckter. Jag kan fortsätta nästan i det oändliga, men rent krasst är det vi vanliga medborgare som får skylla oss själva och vi kan inte räkna med att bli beskyddade av samhället.

  Varför ska vi anpassa oss för? Vi har inte gjort något fel? Varför får inte de som ställer till med problemen ta konsekvenserna? Staten ser bara till brottslingarna de verkar tro på riktigt att de är dem de är synd om, varför har just denna grupp problem med att komma in i samhället, varför är de bara denna grupp som får hjälp och stöttning! Passar det inte att anpassa sig till vårt samhälle såsom vi har valt att ha de, då får de ta de konsekvenserna för jag ser ingen logik i att vi ska anpassa oss efter dem. De är våra skattepengar, så egentligen borde vi kunna bestämma vart vi tycker att de ska gå eller till vem.

  Rätta mig gärna om jag har fel!

  Gillad av 1 person

 6. Jag spekulerar nu, men misstänker att många av attackerna kan vara av hämndbegär, såväl som uppgörelser mellan små drogbaroner. Vissa skyller på kultur, men jag är skeptisk. Hämndbegär kan alla folk ha.

  Att kriminella har gett sig in i drogernas värld är givetvis p.g.a. stora inkomster jämfört med små risker. Att människor blir kriminella och tar allt mer droger, beror sannolikt på den höga arbetslösheten och att de vidöppna gränserna har ökat drogsmugglingen, vilket har gjort drogerna billigare.

  Den höga arbetslösheten beror på EU-medlemskapet som tvingar nationerna till inflationsbekämpning. De talar t.o.m. om att vi har ”jämviktsarbetslöshet”. Helt bisarrt. Vill man ha mindre våld i samhället på sikt så bör man sannolikt rösta på ett parti som har ett utträdeskrav ur EU och som valsamverkar för att ta makten från de andra EU-vurmande partierna.

  Med jämlikhet och arbete fördelat åt alla så finns det inget behov för droger och heller ingen anledning att bli kriminell.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s