Det är svårt att se fördelarna med massvaccinering

Nya Zeeland som varit virusfritt i två månader, har nu åter fått in smittan i landet efter att en kvinna återvänt från en utlandsresa. Samma sak har även skett i andra länder där man tidigare ”utrotat” viruset och det sedan åter blossat upp igen.

I Storbritannien, där över 5,8 miljoner invånare fått sin första dos med vaccin, säger en professor och biträdande överläkare att de som vaccineras inte är fullt skyddade från att sprida viruset vidare till andra, varför det är viktigt att även de som vaccinerats fortsätter respektera lockdown samt följa restriktionerna fullt ut.

Israel som har kommit längst i sin massvaccinering av befolkningen kommer i dagarna börja vaccinera tonåringar. Där rapporteras det att man noterat en betydande nedgång i antal rapporterade coronafall bland vaccinerade personer över 65 år och även en minskning av personer i samma grupp som skrivits in på sjukhus. Samtidigt är det rekordmånga som dör just nu, vilket kopplas samman med att det tar tre veckor innan vaccinet fått effekt.

Detta får mig att ifrågasätta vad vi egentligen vinner på denna kostsamma massvaccinering som nu pågår? Viruset är svårutrotat och troligen här för att stanna, de som vaccineras vet inte om vaccinet hjälper fullt ut, de måste fortsätta följa restriktionerna, de kan sprida viruset vidare och de har ingen aning om vilka långvariga bieffekter de utsätts för.

Det logiska borde väl därför vara att inte utsätta sig för en onödig risk genom att ta ett vaccin med en ny teknik vars följder är omöjliga att förutse och istället förlita sig på sitt eget immunförsvar som vi gjort i alla tider samtidigt som man håller avstånd sam har god handhygien.

Belastningen på sjukvården är så klart ett gissel – ett problem skapat av våra politiker oavsett färg som i decennier ägnat sig åt att nedmontera den svenska sjukvården, vilket slagit hårt mot våra äldre som drabbats av viruset eftersom de i många fall inte fått fullgod vård. Den senaste tiden har dock trycket minskat på vården utan att massvaccineringen kommit igång och det är ett gott tecken. Jag kan dessutom tycka att det vore bättre att våra styrande tvingas ta tag i problemen som blivit effekten av deras oansvariga politik, istället för att som nu försöka sopa problemen under mattan genom att skylla på Covid-19 och kräva vaccinering så att vården får andrum.

Men agendan ska följas till punkt och pricka, vilket inte minst media bidrager till och så klart politikerna med sina utspel där man hoppas vinna lite poäng, så jag tror varken att vi kommer att få se något uppvaknande från befolkningen eller att våra styrande kommer nyktra till och kännas vid sina skyldigheter. Man får glädjas åt att det än så länge är frivilligt.

#followthemoney

Källa: The Guardian, Expressen

17 reaktioner till “Det är svårt att se fördelarna med massvaccinering

 1. Nya Zeeland har en regering, politiker som värnar landet. Regeringen har befolkningens förtroende därför att de inte sviker oupphörligt som i Sverige. Regeringen har folkets förtroende därför att regeringen SAMTALAR med befolkningen, den informerar och förklarar. Den uppnår positiva resultat och står stilla. Den skyller inte oupphörligt ifrån sig eller slänger iväg sådan som behövde hanteras i en utredning.

  Vaccin eller ej i stor skala kan jag inte uttala mig om. Jag har inte fakta kring det verkliga antalet smittade och inte heller information om vaccinerna. Det har inte någon ännu, inte ens de som tillverkar vaccinerna. Jag skrev i början av pandemin att svaret på det hela skulle vi få först 2022.

  Invandring då? Muslimer? Fritt in utan krav???

  Jag klipper in text som handlar om Nya Zeeland och som publicerats ho Sveriges Radio, en krönika av utrikesreporter Claes JB Löfgren.

  ”De som vill komma hit och arbeta måste ha en yrkesutbildning som efterfrågas här. De bör helst tala hygglig engelska, vara friska och ostraffade. Prövningen är omfattande och tar tid, tillstånden tidsbegränsade. Flyktinginvandringen är mycket liten. Sju av tio uppehållstillstånd ges på grund av yrkeskompetens och två av tio på familjeanknytning. Bara ett uppehållstillstånd av tio ges på rent humanitära grunder. Budskapet är tydligt: de som Nya Zeeland har nytta av är mest välkomna. Och landets geografiska läge inbjuder inte heller till samma spontana flyktinginvandring som till Västeuropa”.

  Gillad av 1 person

  1. Jag bodde på Nya Zeeland i några år, och det stämmer vad du skriver. I Nya Zeeland väljer man en person som väljs av väljarna i ett valdistrikt. Personen anses ha personligt ansvar gentemot väljarna i sitt distrikt och skall regelbundet göra sig tillgänglig för möten i sitt distrikt. Personvalet väger som oftast tyngre än partivalet. Först får alla ett ett eller tvåårsvisum, sedan, om dom sköter sig, permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap. Sådana medborgarskap kan dras in om invandraren missköter sig. Även investerare och etablerade entreprenörer är välkomna. Nya Zeeland har inga av de problem Sverige har. Olika invandrargrupper kommer väl överens. Muslimer går och hälsar på i kyrkan, och kristna i moskén. De ras – provokationer som är vanliga i Sverige finns inte. De senaste 30 åren har befolkningen ökat med omkring 65% genom immigration. Problemen i Nya Zeeland är som i Sverige bostäder, man har inte byggt för immigrationen, och infrastruktur. Avloppssystemet i Auckland är från 1910, och över 50 av Auckland’s badstränder är nu så förorenade att det inte går att simma där.
   https://www.nzherald.co.nz/nz/over-50-popular-auckland-beaches-high-risk-of-illness-swimming-warnings/AGMPMDFSEN53TIEWFULLGHXRDM/
   När jag kom dit först för över 40 år sedan gick vi omkring på stränderna mitt i centrum och hackade loss ostron som vi åt på plats.

   Gilla

  2. Jag bodde på Nya Zeeland i några år, och det stämmer vad du skriver. I Nya Zeeland väljer man en person som väljs av väljarna i ett valdistrikt. Personen anses ha personligt ansvar gentemot väljarna i sitt distrikt och skall regelbundet göra sig tillgänglig för möten i sitt distrikt. Personvalet väger som oftast tyngre än partivalet. Först får alla ett ett eller tvåårsvisum, sedan, om dom sköter sig, permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap. Sådana medborgarskap kan dras in om invandraren missköter sig. Även investerare och etablerade entreprenörer är välkomna. Nya Zeeland har inga av de problem Sverige har. Olika invandrargrupper kommer väl överens. Muslimer går och hälsar på i kyrkan, och kristna i moskén. De ras – provokationer som är vanliga i Sverige finns inte. De senaste 30 åren har befolkningen ökat med omkring 65% genom immigration. Problemen i Nya Zeeland är som i Sverige bostäder, man har inte byggt för immigrationen, och infrastruktur. Avloppssystemet i Auckland är från 1910, och över 50 av Auckland’s badständer är nu så förorenade att det inte går att simma där.
   https://www.nzherald.co.nz/nz/over-50-popular-auckland-beaches-high-risk-of-illness-swimming-warnings/AGMPMDFSEN53TIEWFULLGHXRDM/
   När jag kom dit först för över 40 år sedan gick vi omkring på stränderna mitt i centrum och hackade loss ostron som vi åt på plats.

   Gilla

 2. Så sant… och så Freudianskt…. har tittat på detta med att platta kurvan… jo pyttsan…. 9.000 av de konstaterat smittade 70+ har inte vårdats alla på IVA utan på annat sätt… skulle kunna palliativ vård eller terminerande vård….. MEN om dessa 9.000 vårdats i mer än 4 veckor skall diagnosen inte vara varken med eller av COVID19….. har inte sett sådana siffror men med en palliativ vård säger läkare att patienter kan leva i månader/år….. MEN då blir det uppenbart att dödsorsaken är den valda vården eller de underliggande förstås….. MEN då skulle siffrorna inve vara så skrämmande visavi COVID19 men desto mer skrämmande rörande vården….. och efter rant tillpaka till den platta pannkakan… 5.000 patienter har fyllt IVA i ett år… (finnas andra respiratoriska åkommor osså t.ex. Kol, kan man utan att vara mer än skolad i grundskolan inse att plattandet har blivit en pannkaka utan ägg…. (Kol-bulle typ) Osså önskade ministrarna att IVO´s rapport skulle gömmas tills efter valet 2022…. ett otrolig dum idé då redan 10k avlidit…. finns ju material….. som klart visar att hela strategin misslyckats för om det enda som skulle hjälpt hade varit att isolera de gamla minska möten med personal som har symtom och som inte har skydd….. isses hur dum kan man få vara som politiker…. för en sak är ju att saker misslyckats och med rätta kan sådant vara för handen MEN att mörka är ju rent nonsens…. osså tror folk på sagorna tills de drabbas själva…… empiri visar ju att de som sagt ifrån rörande deras gamla fått behålla sina nära och kära ett tag till….

  Gillad av 3 personer

 3. Nu ska jag uttala mig om en sak som jag känner till och följaktligen även kan ha en åsikt om.

  Åsikten är att det är verkligt och riktigt jättebra, faktiskt oerhört glädjande och något att vara stolt över som svensk!!!

  Saken gäller att det just nu monteras två (2) fantastiska svenska ubåtar i Karlskrona. De ska heta Blekinge och Skåne. Blekinge levereras 2022. De är bortåt 60 m långa, alltså små. Därför är det en bragd att de kan avfyra kryssningsrobotar (Tomahawk) rakt upp. Motorn är SAAB:s suveräna vidareutveckling av den gamla skotska Stirlingmotorn. Ubåtarna är utrustade med den mest fantastiska elektronik mm från SAAB.

  2005 hyrde amerikansk marinen en liknande svensk ubåt för att träna sig på. De hyrde den i 2 år och den svenska ubåten och den svenska besättningen gjorde braksuccé. De kunde utan att upptäckas smyga sig på de största amerikanska hangarfartygen, ta bilder och så iväg. Hade det varit krig hade ubåten kunna sänka dessa havens monster.

  Svenskarna kan.

  Gillad av 1 person

  1. Sant som du säger, visst är dom avancerade teknisk. Världsledande. Att dom byggs för att avfyra amerikanska Tomahawk betyder att dom byggs för amerikansk räkning som amerikanska vapen för svenska skattepengar och kommer att sättas i tjänst för USA och är kontrollerade av USA. USA har kontroll av Tomahawk vapnet även om det levereras till avskjutningsplatsen av en svensk ubåt. Detta visar bara hur USA utnyttjar lakej-regimen i Sverige för egen räkning och politiska avsikter, medan svenskarna får stå för kostnaderna. Kina och Ryssland behöver inte ens en ubåt för att sänka de amerikanska hangar – monstren. Man skickar istället en en höghastighets missil som träffar med mindre än 30 meters precision, och exploderar inne i fartyget och gör spik av det. Teoretiskt kunde Kina och Ryssland sänka hela den amerikanska flotta på mindre än 10 minuter, inklusive den svenska delen som dessa ubåtar, och USA vet.

   Gilla

   1. Jo. Kapprustning är enbart ett sätt för olika militärindustriella komplex att skapa vinst och för fulpolitiker att kunna sko sig på hemliga konton i de skatteparadis som de aldrig bekämpar. Höga militärer har ofta liknande intressen när de hetsar och överdriver hotbilder. Detta skapar lätt krig.

    Det är därför all försvarsindustri bör vara statlig och varje nation bör ha en modern fredlig folkarmé som aldrig skulle drömma om att invadera andra nationer.

    Gilla

   2. Helst skulle jag vilja se det militärindustriella komplexet avskaffat, men som sagt, alltför många profiterar på det, både direkt och indirekt, till exempel genom att använda det för att stjäla Syriens olja, eller naturrikedomarna i Sydkinesiska Havet. I Kina är försvarsindustrin statlig och Kina har en modern fredlig folkarmé som aldrig skulle drömma om att invadera andra nationer med en mycket lång historia av att inte göra precis det.

    Gillad av 1 person

 4. När det gäller Nya Zeeland hade kvinnan suttit i isolering, och sedan vid två olika tider testat negativt. Slutsatsen i Nya Zeeland idag är att smittats lokalt från en lokal källa. Även personer som är vaccinerade och inte har några symptom kan vara källa till smitta. Vaccin utrotar inte viruset, det bara dämpar dess utveckling till en nivå där kroppens egna system håller det under kontroll. Idag ytterligare en rapport om ”California Resident Dies Hours After Getting Vaxed for Coronavirus” https://sputniknews.com/us/202101241081864924-california-resident-dies-hours-after-getting-vaxed-for-coronavirus/ Alla problem tycks vara kopplade till mRNA vaccinerna.

  Gilla

 5. Läste någonstans att vi får nöja oss med ett sämre vaccin.
  Först betalar vi massa och köper upp till oss och
  Betalar för andra och sen får vi det sämre vaccinet.
  Typiskt Svenska politikers misslyckande.
  Inget klarar de av.

  Gilla

  1. VA? Vet att det finns Pfizer och Moderna mRND sedan Astra-Zeneca som är traditionellt och förmotligen spelar Sputnik i samma liga sedan finns en hybrid… det kinesiaka? MEN de PK vaccin i.st.f. att kalla en spade för en spade visar ju att massvaccineringen är viktigare än effekterna rent hälsomässigt… dvs fördelarna vinns av de som styr oss….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s