Trots systemkollaps fortsätter öppna hjärtan-politiken

Ett av alla problem med landets misslyckade migrationspolitik är att handläggningstiderna för asylsökande varit extremt långa och det har genom åren förekommit otaliga fall där människor väntat på sina beslut i åratal, med resultatet att familjer hunnit rota sig, lära sig språket, börja arbeta och gå i skolan – något som för övrigt låg bakom den grundlösa amnestin för de ensamkommande afghanska männen för några år sedan som ansågs ha fått vänta för länge på sina beslut, en debatt som tyvärr fortfarande är högaktuell.

Handläggningstiderna hos Migrationsverket har dock inte minskat med åren, utan ligger fortfarande högt och nu har Justitieombudsmannen, JO, riktat hård kritik mot Migrationsverket för långsam handläggning och passivitet. Det gäller såväl asyl- och anknytningsärenden som ansökningar om medborgarskap, där JO ser allvarligt på att Migrationsverket inte kommit till rätta med problemen trots många års kritik.

I de granskade anknytningsärendena ligger exempelvis handläggningstiden på ett till tre år, trots utlänningsförordningens tidsfrist om nio månader. Enligt JO kan man inte längre skylla långa handläggningstider på den så kallade flyktingkrisen hösten 2015, utan nu måste myndigheten ta ett större eget ansvar och lösa den här situationen.

Migrationsverket har tidigare angett att det kommer att dröja till slutet av 2023 innan man kan klara att avgöra ärenden inom sex månader som är målsättningen. Varför inte tre månader om man ska tänka ur human synvinkel, vilket brukar vara ledorden för den humanitära stormakten?

JO har skickat sina beslut till Justitiedepartementet, men justitieminister Morgan Johansson vill inte bli intervjuad utan säger i en skriftlig kommentar att handläggningstiderna för asylärenden halverats sedan 2018 och att man fortsätter arbeta för att Migrationsverket ska kunna korta sina handläggningstider ytterligare.

Det är uppenbart att viljan saknas att effektivisera arbetet på myndigheten eftersom det pågått flera år. Andra länder kan, så varför är det så svårt för Sverige?

I exempelvis Danmark bestämde man sig för flera år sedan för att göra Danmark mindre attraktivt för flyktingar eftersom man inte ville bli som Sverige. Kortare tillfälliga uppehållstillstånd, försämrade bidrag och snabbare avvisning av de som fått avslag på sina asylansökningar är några exempel och det har gett resultat, förra året kunde danskarna nämligen glädja sig åt det lägsta antalet asylansökningar på 11 år.

I Sverige går vi däremot åt motsatt håll och ökar istället. Förra årets stora mängd godkända asylansökningar var definitivt ingen rolig läsning, särskilt inte för oss som ska betala de hutlösa kostnaderna för det galna styrets behov av att agera godhetsapostlar, vilket man dessutom ämnar fortsätta med samtidigt som man dagligen belåna landet med våra barn och barnbarn som säkerhet. Men väljarna verkar nöjda!

https://sverigesradio.se/artikel/hard-jo-kritik-mot-migrationsverkets-handlaggningstider

#detgårbranu

#onlyinsweden

#vibetalar

19 reaktioner till “Trots systemkollaps fortsätter öppna hjärtan-politiken

 1. Ja nu är det vår lite överallt snart…den kommer söderifrån….snart börjar bilbränningarna på allvar….har någon kollat om försäkringsbolagen höjt premierna?

  Vårens ankomst firades igår i Bagdad med årets första riktigt stora bombattentat. 30 ihjälslitna människors kroppsdelar singlade ner med blodiga och hörbara slaskande dunsar……först låtsades en gubbe med bombbälte vara sjuk, människor samlades och ville hjälpa och titta. Då, booom! När kroppsdelarna slutat dunsa i marken sprang folk fram och ville hjälpa till….då……booom utlöste nästa gubbe sitt bombbälte….

  Vad är det med muslimer och islam som tillåter att de gör så här mot sina egna??? Egna barn, kvinnor, landsmän??? Människor som är på marknad och handlar till lunchen, fikar och pratar.

  Vad jag vet håller inte andra på med sådana här saker så regelbundet.

  Som sagt, nu är det dags att släppa in våren söderifrån……

  Gillad av 1 person

   1. Alla, precis alla muslimer har något som förenar dem och det är koranen. Vad norske Breivik har med saken att göra är höljt i dunkel.

    Gilla

 2. Skolmyndigheter här i Stockholm meddelar att inte ens hälften av barnen som ska börja skolan i de s k utsatta områdena kan svenska. De kan inte göra sig förstådda på svenska och de förstår inte instruktioner på svenska.
  Behöver de utsatta områdena med sin trångboddhet verkligen fyllas på med ännu fler av samma sort?

  Det blir allt mycket ”bussningar”, att man kör barn hit och dit till olika skolor. MP och du Hellden här i Stockholm, det blir väl rätt många ton CO2 som släpps ut i onödan ?

  Gillad av 2 personer

 3. Regeringen släpper in folk i sådan omfattning att det stockar sig och blir kö över Öresundsbron, ända ner i Danmark står de nu.

  Självklart klarar Migrationsverket inte att göra ett bra jobb med kontroll av vad det är för folk och sådär när det är sådana mängder. Väntrummet knökfullt.

  Så, kanske är avsikten att Migrationsverket INTE SKA hinna med sitt jobb? Kanske är det tanken att den som vill ska få springa rakt in genom Sverigedörren? Utan kontroll?

  Vi får väl låsa in oss om vi inte ville se det hela. Vi får väl låsa in oss om vi inte vill blir rånade, misshandlade eller våldtagna. Om vi nu skulle råka vara på olämplig plats vid olämplig tidpunkt. Om kvinnorna nu skulle råka vara otuktigt klädda.

  Det blir Corona lock-down forever kanske.

  Gilla

 4. Nedanstående är vad som behövs om Sverige inte ska bli ett fattigare land.

  Det går inte att hantera problemet med alla införda människorna genom enkla jobb, genom utbildning eller genom återvandring. Det kommer ta MINST en generation att hantera skiten OM man genomför nedanstående.

  Det första är att omedelbart stoppa ALL invandring som fortsätter att försörja och upprätthålla utanförskapet.

  Det andra är att genomföra en kriminal- och rättspolitik med tydlig och drakonisk brottsbekämpning.

  Gillad av 1 person

  1. Varför gör de så tror du?

   Det handlar ju inte om pengar, jag menar det kostar ju inte mer utan tvärtom mindre att göra som jag skrev. Det är alltså en fråga om man vill, om politisk vilja.

   Varför fortsätter de?

   Gillad av 1 person

 5. De arbetar inte för oss utan för den oerhört korrupta elit som står bakom kulisserna av ”bröd och skådespel”.

  Om detta kan man läsa mycket i en mängd böcker varav många författats av F William Engdahl, en mycket kunnig författare som skrivit många böcker om geopolitik, dvs den politik som förs för att uppnå en global hegemoni för ett fåtal oerhört rika oligarker varav några är Georg Soros, Bill Gates, Rockefeller, Rothschields etc

  Vi har andra mycket intressanta böcker som t ex; ”Rockefeller – en klimatsmart historia” av Fil Dr Jakob Nordangård där han hämtat information från deras egna dokument. Dessutom har vi en efterföljande bok som heter ”Den globala statskuppen”

  Vad dessa mål innebär kan man läsa en hel del om och även använda sig av sitt sunda förnuft och sin logik för att inse att detta kommer att skada oss alla mer än de fantasirika uttalanden om hur otroligt bra och fint allt kommer att bli. Det enda problemet med allt detta är att det kommer att styras, helt odemokratiskt, av en oerhört rik klick av personer som anser oss alla andra som ”onödiga brödätare” som de gärna vill minska antalet av.

  Politiken som förs idag har endast syftet att rasera nationalstaterna för att kunna uppnå en envärldsregering och om man ser till alla de åtgärder, som många regeringar och sveriges likaså, utför så kan man tydligt se förfallet inom de flesta samhällsdelar.

  Allt detta är naturligtvis mina egna högst personlig reflektioner över det som pågår och det står alla fritt att hysa vilka som helst uppfattningar själva.

  Ett faktum är dock att allt fler ser igenom de lögner som dagligen levereras och eftersom de flesta av oss vill gott, så kommer med all sannolikhet alla dessa högst odemokratisk planer att misslyckas så som de alltid gjort historiskt sett.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ungefär typ att styra världen ännu mer via något som gör det legitimt! Som FN:s agenda 2030?
   Möjligheterna är ju rätt stora nu med internet och miljön som alibi som man kan ploga bort alla vettiga invändningar med?

   Undrar hur länge svenska folket ska sova?

   Sabuni ryker kanske nu. Hon gjorde väl misstaget att använda invandringen som verktyg för att styra bort L från tvångsäktenskapet med S??? Det var ju MP och S som först bröt mot JÖKEN när de själva lade till en klausul som ökar invandringen (Jenny tog ju upp det för några dagar sedan). Ingen säger ett ord om det.
   Vi får se.
   M har i varje fall annonser där M:s E Svantesson tittar tillbaka allvarligt på oss och säger ”Minska biståndet. Vi har stora problem på hemmaplan”.

   Så frågan är hur länge den här marschen ner i träsket ska pågå? Regeringen är som råttfångaren i sagan, de leder folket som sover rakt ner i träsket….

   https://cdn.bulletin.nu/articles/c6319275-8efe-4707-a862-8410e3e54cec/images/6d7825ec-2c33-48c1-89c3-f53b178bed93.%2019.17.26.png?t=1611257840000

   Gillad av 1 person

 6. REGERINGEN VISAR OVÄNTAD HANDLINGSKRAFT

  Jodå, det är faktiskt så. För två år sedan lovade regeringen att presentera en handlingsplan för ett av Sveriges största problem, en hbtq-plan. Jag vill med en gång säga att jag på inget sätt vill förminska de svåra livsöden som många av dessa människor föds med.

  Regeringen säger ”vi har tagit beslut…..vi satsar pengar….4 miljoner till ideella organisationer…förhindra diskriminering, våld och andra kränkningar….alla ska kunna känna sig tryggare nu…..ta ett steg för att förändra normer och värderingar…..en mer inkluderande skolmiljö……14 miljoner för 2020 och därefter ytterligare 10 miljoner nästa år (30 miljoner 2021???).

  Snabbt, rappt, konkret och skarpt! Löfvenskt!

  Heja Löfven och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (Miljöpartiet, jo, jo, nu kom det något som inte bara var illa därifrån)! Vilken handlingskraft! Så snabbt också och så bra åtgärder! Ni är så DUKTIGA!

  NU kommer nog bli så mycket bättre för alla hbtq-personer att leva i Sverige. Nu kommer alla som vill döda homosexuella, som vill förbjuda sådana äktenskap, alla som överhuvud taget i någon religions namn diskriminerar andra bara för att de råkar vara födda på ett visst vis, nu kommer alla dessa personer bli som omvända. Goda helt enkelt. Goda i det goda socialdemokratiskt jättegoda och jätteinkluderande Sverige. Här är vi alla lika och jättegoda. Fast vissa är mer goda än andra. Ja, mer jämlika i varje fall, i varje fall mest jämlika i ett äktenskap och sådär. Nån måste ju bestämma och visa var skåpet ska stå så att säga.

  Idag är det en bra dag för socialdemokratin! En stor dag, en segerdag! Ikväll kanske man firar och myser på regeringskansliet, ni vet, stället som är som en tobaksaffär och där man stjäl pistoler hur lätt som helst, ingen märker något för det finns inga kameror och ingen bevakning.

  Gillad av 1 person

 7. Frågan är om vi måste acceptera det här?
  Är vi slavar inte bara under algoritmerna utan också under sådana fähundar som Morgan och de inom MP? Vad har de att komma med förutom att de slumpmässigt råkade bli valda till poster de inte har kompetens eller moral för?

  Gillad av 1 person

 8. Det är enkelt alla som inte har riktiga papper och köpt visum.
  Nej direkt. Utvisa direkt.
  Vill de överklaga beslut får de betala själva..
  Om du är med om en trafikolycka får du betala själv en viss del.
  Ingen vågar överklaga.
  Men illigalt människor kan överklaga hur många gånger som helst, och
  Till slut får de stanna. Det borde vara olagligt att. Överklaga ett beslut.

  Hoppas få regeringstid för att stoppa de ännu generösare flyktingpolitiken.

  Sveriges politiker strategi är att tvinga igen det folket hatar
  Så snabbt som möjligt.
  De har tvingat in det mångkulturella i lagen.
  Svenska lagen är inget som fått gehör hos folket utan allt är påhitt
  Av maktgalna politiker, som gör tvärt emot vad folket vill.
  De är största hotet mot demokratin, det näst största är alla islamister och
  Muslimer. Som varken vet var folkvett eller moral är.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s