EU står fast vid att coronavaccineringen ska vara frivillig

Tack vare medias ensidiga rapportering med tydlig pro-vaccin propaganda, har den hetsiga vaccindebatten delat Sverige i två delar och de som inte vill vaccinera sig är det fritt fram att häckla. I dag meddelade dock EU-kommissionen att det även fortsättningsvis kommer att vara frivilligt att vaccinera sig mot Covid-19.

Grekland har föreslagit att man ska utfärda digitala så kallade vaccincertifikat för att underlätta resandet. Förslaget ska diskuteras bland EU-företrädare i ett videosamtal på torsdag.

EU-kommissionens vice president Maros Sefcovic insisterade dock på att vaccineringen kommer att vara frivillig och konstaterade att vissa inte kan ta vaccinet av hälsoskäl, medan andra helt enkelt inte vill vaccinera sig.
-”Vi vidtager alla försiktighetsåtgärder för att inte skapa någon grund för olika behandling av dessa människor eller någon form av begränsningar av deras rättigheter.”

Låter insiktsfullt, men det kan lika gärna vara en fasad för att invagga folk i en falsk trygghet och lugna känslorna hos de som deltagit i regimprotester mot coronarestriktionerna, för att sedan påtvinga folk vaccinet längre fram.

En sak som jag reagerat över är att ingen överhuvudtaget nämner det faktum att vaccinet bara skyddar i åtta månader och vad är egentligen planen här? Ska miljoner svenskar vaccinera sig två gånger om året resten av sina liv? Vid det laget när vanliga människor väl erbjuds sin första dos vaccin senare i höst/vinter, har redan den första kullens vaccin slutat verka och det är dags att fylla på. Hur ska för övrigt vår redan överbelånade nation finansiera ett sådant projekt?

Antagligen finns det ingen plan och ingen vill yppa något om problemet eftersom man inte vill väcka den björn som sover – det vill säga den stora delen av befolkningen som verkar ha tappat förmågan att tänka själva.

#followthemoney

https://www.ekathimerini.com/261368/article/ekathimerini/news/eu-insists-virus-shots-will-remain-voluntary

9 reaktioner till “EU står fast vid att coronavaccineringen ska vara frivillig

 1. Då får man väl, tyvärr, hålla sig i detta land…
  Men snart får man väl inte gå handla utan intyg.
  Gulag måhända nästa…?
  Totalitär liberalism levererar.
  Men om man ställer sig sist i kön så borde man väl bli hjälteförklarad?
  Fast i denna absurda tid så är man fascist vad man än gör.

  Gillad av 1 person

 2. I Göteborg har man kunnat köpa intyg på att man inte har Covid, att man haft Covid och man är vaccinerad. Ett riktigt labb avslöjade att allt var fusk. Inga tester låg till grund för intygen. Jag letade vidare efter ägare till bolaget och fick upp två arabiska namn. Men det är nog en serie av olika ägarbolag. Vem vet vilka andra intyg man kan köpa där?

  Gillad av 2 personer

  1. Detta med att köpa intyg fungerar inte. Vad man kan göra, och redan har gjort på en del plaster, är att upprätta en databas. I den för man in datum, tid och plats, patientens namn och personnummer, men även samma uppgifter på den som utför vaccineringen, och vilket vaccin och vaccinets batch nummer. Sedan får du ett slags pass med en krypterad QR kod. När du går ombord på en spårvagn, tåg, flyg eller taxi ombeds du att hålla upp QR koden mot en vanlig mobiltelefon, den sänder koden till databasen, där det kollas om viruspasset är äkta. Om uppgifterna inte kan verifieras får du gå. Med sådana metoder kan dom göra det väldigt obehagligt för dig om du inte ”frivilligt” vaccinerar dig.

   Gilla

 3. Om det visar sig, vilket kan vara troligt, att vaccinet (vilket av dem, alla?)hr ett bäst före på under ett år kommer väl alla dessa pass man talar om vara max ett år… sedan så fick jag från kunnig person info om årets influensa och som jag förstod så hade man i det vaccinet 4 olika stammar….. så detta pass blir ju mer och mer ett pennalistiskt drag eller, folie på, ett sätt att få oss att sitta i båten trots att den ligger i torrdocka….

  Gillad av 1 person

  1. bjornwiklund Vaccin för sådana virus har normalt en verkningstid på mellan två till tio månader. Vad som gäller för dessa olika nya vaccin vet vi inte än. Vissa vacciner, som smittkoppor, ger immunitet för livet, men andra bara för en kort tid. Fördelen med vaccinering är att man utrotar viruset, som ”självdör” eller ”dör ut” efter mellan 2,5 minuter till fem dagar. Viruset måste förnya sig inom den tiden, precis som allt levande som föds, ”lever”, skapar avkomma, och ”dör”. Kan viruset inte skapa avkomma dör det ut, precis som allt annat levande. Kan man hålla smittan nere under en sådan tid ”dör” viruset ut. Det är därför stora delar av Kina, Wuhan till exempel, nu är smittfria. Man isolerade och bromsade utvecklingen och spridningen med Traditional Chinese Medicine (TCM) och vitaminer, viruset dog ut.

   Gilla

   1. All info från Wuhan måste granskas/bedömas i sken av det faktum att mycket av informationen från Kina ligger bakom en brandvägg dvs ännu effektivare än en betalvägg…… och att säga att någon del av Kina är mer en önska än ett faktum för upprepade gånger har zoner med smitta poppat upp…. Och ja, tack för info, vaccin har olika effektivitet har själv fått upprepade tips om mer poliovaccin efter den sista dosen….. att ett virus dör (dör? ett protein? akfivt eller inte kan vara en bättre bild) på minuter är testad genom till ex. sterilisering…… men att alla virus dör efter 5 dagar är gissningar speciellt rörande detta virus och min gissning är att viruset kan leva längre än 5 dagar i en värd trots att det lilla jag hört/läst om typ flunsa är att 3dagar grasserar viruset sedan tar bakteriella saker över….. Att i en region med 100miljoner invånare där smittan finns och dessutom har spritts till andra delar av Kina t.ex. HongKong skulle vara smittfritt genom isolering…. naturligtvis har man behandlat smittade patienter med läkemedel såväl som att man gett befolkningen läkemedel profylaktiskt….. vare sig det är redan kända, i Sverige bannade, läkemedel eller vitaminer eller för oss ännu okända läkemedel måste helt logiskt dessa 4.000 avlidna i Kina vilket är hälften av avlidna i Sverige medan deras befolkning är 100gånger Sveriges….. Kina har ju visar det sig mörkat info om smittspridningen ut front och tillåtit resor från Kina till västvärlden och det som stoppade detta var väl att väst stängde gränser och etabelerade 14dagars karantän iaf till de kloka länderna dock inte till Sverige förrän alltför sent….. OKK BTW Kina stöder inte andra länder i någon större omfattning (botom line) varför bygger Kinesiska företag vindkraftverk i Sverige… blir himla långa kablar från ett land som kunde ha internt en el som kostar en bråkdel av vad denna vindel kostar…..

    Gilla

   2. Bjornwiklund Det finns ingenting i Kina som ligger bakom några brandväggar. De som har anledning och behov har tillgång till information, men dit räknas inte utländska snokare och smutskastare. Närmare 20 gånger har smitta ”poppat upp”, den har förts till Kina med importerad mat, huvudsakligen från USA. Det finns inga gissningar i detta, man kan mäta hur lång tid ett virus förblir aktivt. Ordet ”dör” är skrivet inom ”” av just den anledning, för det blir lättare för en lekman att förstå. Virus är varken en växt eller djur, utan en parasit som är aktive under en viss tid beroende på omständigheter som till exempel temperatur, men det skulle bli ganska omständligt att förklara det var gång man skriver om det. Jag talar om detta virus, inte alla virus. Det längsta man lyckats hålla ett virus aktivt var sex månader. Kinas befolkning är 140 gånger Sveriges. Kina har inte mörkat något, utom i USA propagandan. USA och Sverige, världens kanske mest drabbade länder, tillåter ju ännu idag resor. Det är mottagarlandet som bestämmer om inresa eller inte. Kina bygger vindkraftverk, bilar, och lite av varje i Sverige, för det alltmer lågteknologiska landet Sverige inte klarar av det. Det var inte mycket du fick rätt i det inlägget, så vänligen, skall du kommentera, håll dig till det du har kompetens i.

    Gilla

 4. Om nästa pandemi blir en farlig pandemi, på riktigt, så blir det inte frivilligt att vaccinera sig. Det tror jag man säkert kan räkna med. Så länge det är denna light-version så är det frivilligt. Om det muterade viruset sprider sig, om det visar sig att vaccinet inte biter på riktigt så kommer stramare åtgärder.

  Det kanske inte ens blir ett virus nästa gång. Det kanske blir något helt annat.

  Gilla

  1. Nästa pandemi kanske redan är på gång, viruset har ju muterat i både England och Sydafrika. Var muterar det nästa gång, och till vad. Nu rapporteras det i svenska media att det mRNA vaccin Sverige använder bara lindrar symptomen, inte ger något verkligt skydd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s