Frisk läkare dog efter vaccinering mot Covid-19

Den 56-årig förlossningsäkaren Gregory Michael från Miami i Florida var fullt frisk, fysiskt aktiv och utan hälsoproblem när han injicerades med Pfizers nya coronavaccin den 18 december förra året. Tre dagar efter vaccineringen upptäckte Michael att det hade uppstått röda fläckar på hans händer och fötter. Vid undersökning på sjukhuset där han arbetade, visade blodprovet att han nästan helt saknade blodplättar, som är en typ av blodkropp som behövs för att blodet ska kunna koagulera när det uppstår sårskador eller andra blödningar.

Michael, som fick beskedet att hans tillstånd var livshotande eftersom han kunde drabbas av en inre blödning och dö, lades omedelbart in på sjukhuset där det senare konstaterades att han hade drabbats av immunologisk trombocytopen purpura, eller ITP, en ovanlig autoimmun sjukdom som orsakas av att immunförsvaret börjar angripa och förstöra den egna kroppens blodplättar.

Efter att ha varit inlagd på sjukhus i två veckor och genomgått flera behandlingar, avled Michael natten mellan den 3 och 4 januari efter att bristen på blodplättar ledde till att han drabbades av en hjärnblödning.

Läkarna som vårdade Michael gjorde bedömningen att det var mycket sannolikt att hans sjukdom orsakats av vaccinet, något som även hans änka Heidi Neckelmann tror.

-” Som jag ser det var hans död till 100% kopplad till vaccinet. Det finns ingen annan förklaring. Han var vid mycket god hälsa. Han rökte inte, drack alkohol ibland men bara i sociala sammanhang. Han tränade, vi hade kajaker, han ägnade sig åt djuphavsfiske.”

Enligt Pfizer tror man för närvarande inte att det finns någon direkt koppling till vaccinet.

Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, som gavs till stora delar av den svenska befolkningen 2009, orsakade som bekant den autoimmuna sjukdomen narkolepsi. Enligt Läkemedelsverket var det inte förrän sommaren 2011, nästan två år efter att Pandemrix börjat användas i Sverige, som den europeiska läkemedelsmyndigheten ansåg att sambandet mellan vaccinet och narkolepsi var tillräckligt väl belagt för att rekommendera vissa begränsningar i användningen av vaccinet.

Vilka biverkningar som Pfizers vaccin kan medföra på längre sikt är i nuläget okänt eftersom vaccinet, till skillnad från normalförfarandet när det gäller godkännande av läkemedel, har fått ett så kallat ”villkorligt godkännande” och börjat användas innan de kliniska studierna är avslutade. De kliniska studierna av Pfizers vaccin pågår fortfarande och beräknas inte vara klara förrän om två år, i januari 2023.

Obehagligt och kanske var det bara slumpen. Men det skadar nog inte att tänka efter både en och två gånger innan man bestämmer sig för om man ska vaccinera sig eller inte.

https://www.friatider.se/lakare-dod-i-mystisk-sjukdom-efter-covid-vaccinering

10 reaktioner till “Frisk läkare dog efter vaccinering mot Covid-19

 1. Om jag kommer i ett läge där jag känner mig tvungen att vaccinera mig, inte blir det med Pfizers vaccin.

  ITP välkänt tillstånd för läkare.

  Gilla

 2. Nu har riksdagen klubbat ny pandemilag för Sverige. Den ger regeringen ännu ett maktmedel. Säkert kommer regeringen använda den strikt och hårt. Jämför med hur man använt de lagar som ger polis rätt till våld mot terrorister och domstolar rätt att döma till utvisning.

  Dödsfall i Sverige av Covid 9 000, i Norge under 500.

  Gilla

  1. Kan du peka på något fall av överdrivet våld mot terrorist i Sverige, eller domar som leder till utvisning.
   Dåliga exempel tycker jag.
   Hitta fler liknande fall så kan man börja bry sig! Annars inte.

   Gilla

 3. Ja så här ska det våga rapporteras inte bara solskenshistorier utan även det negativa, först då kan man kanske bilda sig en uppfattning. Tur att detta inte ligger på tuben för då hade det blivit åtgärder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s