Medias makt är enorm och folket dess marionetter

Stormningen av Kapitolium var ett smart drag av de som iscensatt detta spektakel som nu såväl media som politiker utnyttjar å det grövsta, eftersom det driver saken till sin spets. Nu kan man helt begrava frågor om det allvarliga valfusket och istället fokusera på Trumps mentala hälsa samt påpeka det olämpliga med att låta honom sitta kvar som president de återstående två veckorna. Återstår att se om Trump har ett sista ess i ärmen, men som jag sagt tidigare är han inte mer än människa.

En snabb titt i internationell media ger vid hand att svensk media i vanlig ordning sticker ut med sin partiska bevakning, där man nu basunerar ut såväl artiklar som ledartexter om hur monstret Trump genom denna attack på demokratin som han givetvis står bakom, nu inte kommer kunna avgå med hedern i behåll. Som väntat har dessutom varenda svensk politiker som vill passa på att plocka godhetspoäng gjort ett stort nummer av detta i diverse facebookinlägg, där man förfärar sig över detta demokratihot samt att vi måste stoppa dylika nationalistiska yttringar även i Sverige yada yada.

En dag som denna är det lätt att tappa hoppet om såväl världen som vårt eget splittrade land. Medias makt är enorm och att ett grovt valfusk kan sopas under mattan på det här sättet är det riktiga hotet mot demokratin och tyder på att riggade val lär bli ett vanligt fenomen framöver – även i Sverige. Samtidigt tystas alla som har en avvikande åsikt och denna samhällsutveckling accepterar vi. Fy för den lede vilken mörk framtid vi lämnar över till våra barn!

#followthemoney

18 reaktioner till “Medias makt är enorm och folket dess marionetter

 1. Personligen är jag nöjd med att ha utvecklat ett förakt för MSM och för egen del veta att man inte är ett lallande mähä som köper allt som vänsterliberalerna prackar på oss.
  Tyvärr så köper flertalet denna ”nyhetsrapportering”.
  Sverige, och väst, RIP.

  Gillad av 4 personer

  1. Det behövs mer an bara förakt för att få till ändringar. Fråga vilken Tysk du vill som har minnen från nazismen.

   Gilla

 2. Jag började lyssna på P1 om händelserna i USA. Snart känner jag blodtrycket stiga av den lögnaktiga hatpropagandan mot Trump.

  USA´s kristna TV-kanaler har en balanserad, sanningssökande inställning – åtminstone de som jag känner till. De har tagit upp att stormningen av regeringsbyggnaderna leddes av ANTIFA.

  Gillad av 4 personer

   1. Jaså från Trump, menade du?

    Däri har vi olika åsikt. Jag har inte märkt någon lögnaktig hatpropaganda som utgått från Trump.

    Gillad av 1 person

 3. Det ser likadant ut över snart sagt hela västvärlden kring media. EU-området kanske ändå är det område där takhöjden här högst ännu för vad som får sägas??? I Sverige är takhöjden lägre än i de flesta EU-länder.

  Friheten att ifrågasätta är under stark press. Här några framstående skribenter i Storbritannien och USA som sparkats pga att de uttryckte för mobben obekväma åsikter. Suzanne Moore jagades nyligen bort från brittiska The Guardian, på New York Times jagades debattredaktören Bari Weiss bort. Jerry Seinfeld slutade uppträda inför studenter eftersom ingen längre gått grundkursen i ironi. Ungdomarna blir ju ”triggade” och börjar hyperventilera och svimmar om de får höra något som strider mot vad de själva tycker.
  Det där otyget har vi ju sedan länge i Sverige också. Ungdomar anser sig stå över lagen bara för att de tycker något annat än vad demokratin kommit överens om. De är Twitters Robespierre och tar helst plats väl synliga inför tv-kamerorna och mikrofonerna. De vet att sändningen kommer redigeras på för dem mest behagliga sätt. De är den ideologiskt rasande mobben som närmast religiöst troende rusar fram och pekar ut de som ska rensas ut. Visst känner vi igen sådant från historien?

  Gillad av 3 personer

 4. Att Pence skulle vika sig var väntat. Han vill inte ha nattliga demonstrationer i sitt hem utan vill leva i fred.
  Att Trump fightas för konstitutionen och sig själv är inte förvånande. Men att ingen domstol eller ens SC försvarar konstitutionen är ett tecken på att ingen vågar gå emot etablissemanget. Nu blir det fritt fram för övergrepp,
  maktmissbruk och att korruptionen kommer tillbaka i full blom. Det mesta sker bakom stängda dörrar och MSM kommer enbart att skriva om gottegott och hata Trump.
  America är förlorat för folket och ingen går säker. Frågan är om USA kommer att bestå.

  Gillad av 3 personer

  1. Javisst kommer USA att bestå! Verkligheten kommer tvinga demokrater och republikaner att så småningom börja samarbeta kring landets riktiga problem och att förhålla sig till Kina.

   EU kan nog inte förvänta sig att USA åter ska hålla oss under armarna militärt. Sverige måste rusta landets totalförsvar. Samtidigt är EU USA:s bästa och som det ser ut enda starka vän.

   Tillvaron fortsätter att tugga på om förändrad. Så har processen sett ut ända sedan de kloka och nyfikna traskade ut från Afrika. De som förs ut nu från Afrika är de som blev kvar. De är handelsvaran för bl a maffian och div mörka krafter. Sverige deltar i denna människohandel som USA försökt göra upp med genom rasande debatt.

   Man kan undra när Sverige får sin diskussion kring vårt deltagande i denna människohandel och som villiga köpare av denna maffians mest inkomstbringande produkt.

   I USA rasar det politiskt och i samhället, det är i varje fall någon form av offentligt ”samtal”. Här i Sverige är det närmast knäpp tyst.

   Gillad av 1 person

 5. Per Wästberg, författare och ledamot av Svenska Akademin skriver idag apropå detta att yttra sig fritt, apropå hädelse och islam följande; ”Karikatyrerna i Frankrike riktar sig inte mot en religion utan mot den styrande religiösa fanatism som vill styra politiken. En kritik av religioner, idéer och åsikter är inte detsamma som en kritik av människor pga av deras tro vilket vore rasism eller antisemitism”.

  Han skriver även ”Frankrike var först i världen med att 1791 avskaffa hädelse som brott. Premiärminister Clemenceau sa: ”Gud försvarar sig bäst själv utan hjälp av deputerandekammaren”. I franska skolor har självcensuren ökat efter Paty”. Så skriver Wästberg idag.

  Lyssna på Macrons nyårstal, det är svung i det talet! Jfr med vår statsministers mumlande i dunklet.

  Även i Sverige är det nästan alldeles tyst vad gäller att våga kritisera de islamistiska terroristerna. Återigen har rädslan segrat över demokratin, åtminstone så länge som vårt land har en regering som fortsätter stödja terroristerna med pengar och så länge införseln av ännu fler främmande människor fortsätter i industriell skala.

  Hur många förs in 2021 tro? Blir 2021 året då det blir tillåtet att ens ifrågasätta fortsatt hög import av främmande människor?

  Vilket är Sverige största och allvarligaste problem att hantera? Covid? Obekväma åsikter hos några modiga? Swebb-tv? Oanständiga svenskar som framför obekväma åsikter? För lite pengar till utsatta områden?

  Det blir intressant att se om Wästberg får något svar från mobben eller islam.

  Gillad av 2 personer

 6. Socialdemokratins lejda mördare av ord och åsikter, fähundskan Strandhäll, visar återigen vilken obehaglig och intellektuellt undermålig person hon är med sina senaste skriverier om SD, USA och Trump.

  Sveriges Radio har slutat påannonsera SD som ”det främlingsfientliga partiet SD”. Men den otäcka Strandhäll fortsätter attackera ett demokratiskt parti i Sveriges riksdag. Visst har vi sett sådant beteende förut i historien? Det påminner om hur man i Nazi-Tyskland skickade fram lejda mördare. Det påminner om hur man gör i Belarus idag. Sådan syn på demokrati finns och trivs inom den socialdemokratiska rörelsen och även i Sveriges regering.

  Är socialdemokraterna inte anhängare av demokratin längre?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s