Inkvartering av migranter på hotell i Paris kostar staten nästan en miljon euro per dag

En undersökning gjord av tidningen Le Parisien visar att av de 130.000 platser som är avsedda för mottagande av migranter, är nästan 40% hotellrum. De senaste åren har antalet fortsatt öka och under 2015 var 35.000 personer boende på hotell i Parisregionen, medan det dagliga antalet övernattningar redan i oktober förra året översteg med mer än 53.000 personer.

Hundra personer arbetar på heltid för att hitta tillgängliga hotellrum och hantera reservationer för flera lägenheter i regionen Ile-de-France. Den genomsnittliga kostnaden för en natt uppgår i genomsnitt till 21 EUR i Paris och 18 EUR i regionen. Den totala räkningen som ska betalas för 643 hotell i Ile-de-France är nästan
1 miljon EUR varje natt, vilket motsvarar 300 miljoner EUR per år. I genomsnitt bor personer som bor på hotell där i två och ett halvt år, men hälften har varit där i mer än två år.

Inga småsummor direkt och det hade varit intressant att ta del av kostnaden för den svenska motsvarigheten, men det finns inte på kartan att våra svenska journalister skulle ödsla sin tid på att rota i sådana oviktiga saker när man kan lägga all sin vakna tid på att rapportera om coronapandemin, vaccinet, klimatet och Trump.

Om nu Biden svärs in som president den 20 januari ska det bli väldigt intressant att se vad media ska skriva om det närmaste året, när de inte längre kan smutskasta Trump. Att de för en gångs skull gör sitt jobb och förser allmänheten med viktiga nyheter, gräver upp oegentligheter samtidigt som de ställer ansvariga politiker mot väggen tror jag inte en sekund på kommer att ske, men de ligger säkert i startgroparna för att hitta ny skrämselpropaganda som skapar klick när de lyckades så bra både med klimatet och corona.

#followthemoney

Cost of housing immigrants in Paris has reached 1 million euros per day

4 reaktioner till “Inkvartering av migranter på hotell i Paris kostar staten nästan en miljon euro per dag

 1. Europa RIP.
  När det gäller gammelmedia och deras samordnade drevande så är min prognos att Gretus dammas av nu när de gjorts sig av med Trump.
  Klimathysterin är alltid ett säkert kort.
  Men de kan säkert krama lite mer ur Coronan…
  Ty Sankt Biden kommer, likt Sankt Obama, att slippa all kritisk granskning.
  Jag mår psykiskt och fysiskt illa av MSM.

  Gillad av 3 personer

 2. Enda ”trösten” är att pengarna förhoppningsvis stannar i Frankrike.

  I övrigt är det enbart smärtsamt att se siffrorna och veta vad det handlar om.

  Det är väl ungefär liknande som utspelar sig i hela Västvärlden, Ungern och Polen undantaget kanske. Schweiz??

  Greta är stor nu, myndig rentav. Nu kan hon börja ta betalt på riktigt! Köpa hus och lägenheter i både USA och England. Portugal är rätt billigt nu.

  Kanske tar demokraterna själva död på Biden om ett tag och petar in Harris på tronen? Kan det ha varit avsikten hela tiden?

  Först var vi rädda för den röda faran i öster. Sen kom små gröna män och små gröna kvinnor. De har visat sig vara verkligt farliga. Den RÖDA FARAN i öster och den GRÖNA FARAN i väster.

  Islams färg är i första hand grönt. Vi förstår nu vad MP och de andra gröna i regeringen menar med ”grön ideologi”. En grön omställning. En grön ekonomi. En cirkulär grön ekonomi. Vi jobbar, de gröna tar pengarna, vi jobbar, de gröna tar pengarna. Så ser cirkeln ut. Smart va?

  Är utrikespolitiken inte feministisk längre? Bara grön? Fast inte grön som i ung och naiv väl, utan bara grön som färgen grön?? Vart tog feministerna vägen? Är det inte modernt längre att vara feminist? Fast det är klart, inte lätt att vara feminist när en del feminister har en rejält snorre. Kan en man vara feminist? Vad menas med det egentligen? Är han FÖR kvinnans rättigheter? Vilka rättigheter då?

  Om en man är feminist, t ex Löfven och de andra manliga partiledarna utom Åkesson för han är en man, om man är feminist, är man det dygnet runt? Alla 24 timmarna? Men om utrikespolitiken inte längre är feministisk, vart tog den vägen då, den kvinnliga utrikespolitiken? Fast jag har nog missförstått det hela. Med feministisk utrikespolitik menas så klart att utrikesministern är en kvinna. Så när fähunden Bildt var utrikesminister hade vi en manlig utrikespolitik. Tyskland har en feministisk inrikespolitik och en manlig utrikespolitik.

  I Sverige har vi feministiska balkongkast! Tror vi är bäst i Norden i den grenen. Det som sitter i grenen avgör ditt öde i Sverige ibland skulle man kunna säga. Snorre, inget balkongkast. Ingen snorre, balkongkast. Fast det känns inte riktigt rättvist på något sätt, hmm…. Så synd bara att de feministiska männen inte infinner sig på balkongerna för att tillvarata de feministiska intressena.

  Gilla

 3. Vi glömmer ofta att dessa miljonerna är tagna från det franska folket som
  Behöver dem. Men politikerna i EU värderar människor liv olika.

  Hade de värderat Europas människor liv mer hade de inte låtit kriminella och illigala
  90 % av så kallade flyktingar komma och plundra Europa.

  Afrikaner utan asyl skäl och krig, ska skickas tillbaka direkt för deras
  Länder ta inte tillbaka dem om de inte lämnar frivilligt

  Alltså bestämmer de att vi ska finanseras deras lyxliv
  på bekostnad av våra och våra barns liv.

  Skattebetalare sk inte tvingas betala hutlösa summor för
  Illigalt människor vistelser.

  Om de inte finns lägenheter till medborgarna hur kan man då
  Släppa in massa människor från andra länder?.

  Logiken i de politiska besluten är totalt verklighets frånvarande.

  Människor i Europa får inte sina rättigheter tillgodosedda
  Eftersom det saknas pengar samtidigt som politikerna
  Blåser bort alla pengar på låtsas flyktingar och kriminella
  Som ända syfte tycks vara att förstöra de icke muslimska länderna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s