Blåljussabotagen fortsätter i oförminskad styrka utan repressalier

Nyårsafton är över, men det hindrar inte ungdomar från att fortsätta attackera blåljuspersonal med fyrverkerier och attackerna fortsätter i oförminskad styrka runt om i landet. Scenariot ät ofta detsamma – ett gäng ungdomar skjuter medvetet raketer mot poliser, räddningstjänst eller sjukvårdspersonal, men ingen grips.

Även i natt skedde nya fyrverkeriattacker. Bland annat blev polishuset i Skövde beskjutna med en fyrverkeripjäs, medan polis och räddningstjänst larmades till en adress i Hammarkullen i Göteborg där två bilar brann i ett garage, när räddningstjänsten kom till platsen blev de beskjutna med fyrverkerier av ungdomar. Även om polisen upprättat anmälan om blåljussabotage, så har ingen gripits.

Att blåljuspersonal utsätts för attacker under utryckning är ett säkerhetsproblem och det var väl därför den nya lagen om blåljussabotage upprättades, men när förövarna inte grips får det så klart ingen effekt.

Efter de kaosartade bilderna från nyårsafton samt flertalet attacker både före och efter mot såväl allmänheten som egendom, hade jag förväntat mig något sorts kritiskt uttalande från våra styrandes sida med en plan för hur man ska kväsa ligisternas lekar, men de verkar fullt upptagna med att parera kritiken efter Dan Eliassons julresa så där kan man inte förvänta sig att de ska sätta medborgarnas och blåljuspersonalens säkerhet i första rummet.

Men det är klart, i valet mellan att stå upp för lag och ordning genom att sluta dalta med dessa respektlösa yngel samt riskera att trappa upp attackerna och få rena upplopp i knät som man inte klarar av att hantera eller fortsätta att blunda för det som sker, är valet lätt för våra syltryggar till politiker.

#onlyinsweden

#vibetalar

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Aftonbladet

22 reaktioner till “Blåljussabotagen fortsätter i oförminskad styrka utan repressalier

 1. Vad är det för land vi lever i där staten inte kan skydda sin befolkning?

  Vad är det för land vi lever i där landets polisväsende inte kan skydda sig självt? Där poliser blir attackerade, knivhuggna, skjutna och där polisen backar? Där den landets polischef i tv på bästa sändningstid vädjande säger till svenska folket ”hjälp oss”? Det är samma person som smet ner till Kanarieöarna före jul och som forslades ut från Arlanda via specialutgång.

  Vad är det för land vi lever i där flera hundra dömda kriminella och terrorister rymmer varje år?

  Vad är det för land vi lever i där rättsväsendet beter sig om landet Sverige var en snäll sagovärld av Astrid Lindgren där det räcker med förmaningar? Förmaningar! Pizza! Knäböjande poliser. En polischef som vädjar om hjälp!

  Vi lever i ett land där det på 20 år förts in 2 miljoner människor varav de flesta har muslimsk tro.

  Islam lär ut att det ska föras ett heligt och evigt krig. Det är idén, ideologin inom den läran. Det är det om är drivkraften och som ger legitimitet för den som vill föra det heliga kriget mot oss otrogna.

  Vi lever i ett land där terrorister regerar. Terrorister som bestämmer vår vardag, som bestämmer hur rädda vi ska vara. Som bestämmer var vi får röra oss och var vi inte får röra oss. Kvinnor kan räkna med att bli våldtagna, de är ju bara kvinnor, närmast smutsiga horor som inte skyler sig enligt Koranens påbud.

  Gilla

 2. Väldigt många händelser tyder på att makteliten vill förstöra det svenska folkets livsbetingelser för all framtid:

  Gillad av 1 person

 3. Den svenska staten har berett vägen för tillståndet i Sverige och ytterst för de terrorister som nu bestämmer. Terrorister som närmast förlamar det offentliga Sverige och som tar i anspråk oerhörda resurser. De tom vårdas och får ditt blod när de fått en skottskada. Vem vill längre vara blodgivare?

  Vi har en stat som gjort allt för att sudda ut de kulturella avtryck som genom århundraden gjort Sverige till det land vi är. Vi fick lära oss att det nya utifrån var det rätta och fina. Jul blev vinterfest och svenska flaggan revs ner samtidigt som försvaret skrotades. Pengarna gick till att ge gratis uppehälle och ett till synes behagligt liv för de 2 miljoner som forslades in.

  Staten har stått för omvänd rasism. Det har skett genom att det varit och är förbjudet att ha samma krav på utlänningarna som på svenska folket. Det har skett genom att utlänningarna ständigt ursäktats och förlåtits. Det har skett och sker varje dag. Staten kallar oss ännu för rasister fastän det är vi som är offer för rasism, för terrorism.

  Den som bestämmer vad som får sägas offentligt i samhället OCH som har makten att straffa om man bryter mot det påbudet – det är den som bestämmer! Vem äger den makten i Sverige idag?

  Socialdemokraterna har blivit ett arrogant maktparti liknande det vi ser i Östeuropa, i Sydamerika, I Asien och Afrika. Hur har övriga partier hanterat tillståndet i landet? Vad har de sagt? Velat göra? Vilka partier har velat stoppa införseln av utlänningar och försöka städa upp i landet Sverige? Vilka partier har konstant förtalats och utmålat som ”en fara för demokratin…högerpopulistiskt, främlingsfientligt”? Varför finns det inte fler partier än SD som pekar på svenskfientligheten?

  Gillad av 1 person

  1. Nästa år är det val. Funderar på om man skulle rösta lite taktiskt. En röst på Partiet Nyans kanske är rätta vägen att gå. Varför tänja ut på pinan? Lika bra att göra slut på pinan så snabbt som möjligt eftersom det är denna väg som politikerna och de flesta röstande valt och väljer. Men så låt landet bli ett muslimskt kalifat då. Och låt det gå fort som attan genom att rösta på Partiet Nyans. Varför tjurigt streta emot när det inte gör någon skillnad i praktisk genomförd politik?

   Gilla

   1. Jag kan inte hålla mig för skratt!😄👍
    Ja det är inte sämre än pedofilringen Centern kan jag tycka.

    Gilla

 4. Syltryggsfolket som fortsätter att tillåta det är ju inte bättre heller, tyvärr. Hur kan Socialdemokraterna ligga på över 20% i opionsmätningarna, med de strategier de har med både Corona och kriminalitet? Konspiratorisk som jag är, tror jag det ligger en hel kennel begraven i dessa mätningar. Media styr hysteriskt landet med hjälp av ynkryggar i politiska partier.

  Gillad av 1 person

 5. Här en nyhet som borde kunna få MP mer positivt inställda till ett svenskt försvar. Bilar och olika stridsfordon har i allt större utsträckning modifierats etc för att kunna drivas med annat än oljebaserat bränsle. Nu meddelas efter längre testperiod att även Jas Gripen kan drivas med biobränsle. Tänk, ett miljövänligt försvar! Nästa steg blir säkert kulor och bomber som också är miljövänliga och inte skadar någon. Kanske lösskott?

  Det borde väl glädja varje miljöpartist något lite i varje fall detta med flygbränslet, även om varje miljöpartist självklart är emot ett svenskt försvar. Även om de är emot att Sverige kan försvara sig. Även om de lyckats ordna det så att vi knappt har några gränser, än mindre ett fungerande gränsförsvar, en fungerande tull osv.

  Kanske kan de plan som flyger in utsatta afrikaner nu också drivas med biobränsle?? Så glädjande för en miljöpartist!

  Gilla

 6. Ännu en riksdagsledamot har varit på Kanarieöarna under julen. Hans Wallmark (M) hade en helt underbar jul i sol och värme tillsammans med sin helt underbara hustru. Väljer Hans nu att angå och visa lite moraliskt ansvar? Nix. Hans ber på sina bara knän om ursäkt för sin synnerligen omdömeslösa resa och anser själv att han förlorat sitt förtroende gentemot väljarna. Men att avgå finns inte på agendan.

  Sådan är politiken
  otack är väljarens lön
  Det är politikernas paradis men
  ingen hör en väljares stön

  Gilla

   1. Det straffet är bara löjligt. Han ska naturligtvis få sparken på dagen. Ut på gatan med honom i gångkläderna och utan avgångsvederlag.

    Vilket straff anser du Rolf är lämpligt för vår statsminister? Ena veckan säger han till undersåtarna att inte hitta på skäl för att springa ute i galleriorna. Nästa vecka, när folk lyder påbudet, är han själv där i all sin majestät.

    Vilket straff Rolf?

    Gilla

   2. Realist,varför skall vår statsminister straffas för att ha julhandlat på en till synes folktom galleria? Så löjligt av dig Realist! Moderatsvinets resa är däremot på en helt annan nivå.

    Gilla

   3. Nej för fan då blir det ännu fler som avlider. Låt kräket löpa gatlopp i valfritt område där raketerna viner och bomber exploderar.

    Gilla

 7. Folk får väl tro på vilken gud de vill. Det står alla fritt att göra så i Sverige.

  Däremot är det inte tillåtet för någon, oavsett religion, att bryta mot Sveriges lagar.

  Sveriges lagar gäller FÖRE VARJE religion.

  Det är så svenskarna har ordnat det i vårt land genom århundradena. Hos oss är kvinnor och män jämställda, ingen är vare sig mer eller mindre värd än någon annan. Kvinnor liksom männen har rösträtt i alla våra val.

  Att sedan miljöpartister och vänsterpartister är djupt troende intill galenskap på en politisk idé är ju något helt annat.

  Gilla

 8. Det finns alltså inga ursäkter för de som beter sig som terrorister.

  Låt militären ta hand om dem. Om den inte klarar det så be Israel om hjälp.

  Gilla

 9. Befarar att det påverkar den enligt våra omtyckta politiker så viktiga Sverigebilden väldigt negativt om omvärlden får en bild av Sverige som ”det laglösa landet”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s