Historiskt sett har coronaåret varit en västanvind

Bland all skräckpropaganda som basuneras ut om coronaviruset, finns bland annat antalet döda i pandemin som trissas upp till nya nivåer för var dag som går – allt i ett led att fösa fårskocken i rätt riktning.

USA nämns ofta i dessa sammanhang och i slutet av december 2020 har cirka 335.000 människor i USA avlidit i sviterna av corona.
Men även om det senaste året genererat sjukdom, dödsfall, ekonomisk osäkerhet och massuppsägningar, har ett antal forskare vid ansedda universitet som Yale och Stanford listat ett antal år som var mycket värre för amerikanarna.

1) Året som de flesta universitetshistoriker pekar på som det värsta var 1862, som var det mörkaste under inbördeskriget. Bara den 17 september 1862 skadades, dödades eller försvann 23.000 män från södra respektive norra delstaterna på slagfältet. Kriget kostade totalt mer än 600.000 soldater livet.

2) Det näst sämsta året anges som 1929, året då aktiemarknaden kollapsade i USA. Tusentals investerare förlorade allt den 29 oktober och händelsen ledde till en ekonomisk depression som varade i ett decennium.

3) År 1838 tvingades tusentals Cherokee-indianer lämna sina hem i sydöstra USA och gå mer än 1.600 km till Oklahoma som hade utsetts till ett nytt territorium. Cirka 4000 indianer överlevde inte marschen och begravdes längs vägen med smeknamnet ”Trail of Tears”.

4) År 1918/1919 dog miljoner människor världen över av den spanska influensan. Den andra vågen av pandemin toppade 1919 och dödade cirka 675.000 amerikaner.

5) 1968 var året då civilrättsaktivisten Martin Luther King och senator Robert F. Kennedy dödades. Många städer härjades av våldsamma protester och plundring.

6) Kubakrisen i oktober 1962 var den närmaste hittills, som de två supermakterna USA och fd Sovjetunionen har varit ett kärnvapenkrig.

7) Den 11 september 2001 dödades nästan 3000 människor när två flygplan kapades och flögs in i World Trade Center-tornen på Manhattan, ett tredje plan kraschade i Pennsylvania när ockupanter gjorde uppror mot kapare och ett fjärde plan slog ned i Pentagon.

8) Först på 8:e plats kommer år 2020 när coronapandemin bröt ut efter att ha blossat upp i Kina.

Skulle man göra en liknande sammanställning över Sverige lär man få fram ett liknande resultat, men självklart är det ingen journalist eller för den delen bidragsberoende universitet som skulle komma på tanken att exponera något sådant. Befolkningen själva är så indoktrinerade av skrämselkampanjen, så de kan heller inte tänka efter själva och förstå att det är något lurt med att våra ledare så gärna vill massvaccinera världens befolkning på grund av ett virus som inte är ett dödligt hot mot vår existens genom att använda ett vaccin som inte prövats tidigare samt vars effekter är okända.

Det är skrämmande att inte fler skriver om faran i att människors rättigheter inskränks, så att folk vaknar upp och förhoppningsvis kan sätta press på våra styrande genom att uppvisa ett motstånd. Det är också en besvikelse att nykomlingarna på mediafronten visat sig vara så slätstrukna i en tid när vi behöver modiga människor som står upp för demokrati samt individens rätt till frihet.

Det är omöjligt att besegra Goliat om vi är splittrade samt inte tillräckligt många, detta vet så klart den styrande eliten om och utnyttjar till fullo genom att söndra och härska!

#wakeupbeforeitstoolate

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE12658562/historikere-2020-har-vaeret-haardt-for-usa-men-7-andre-aar-var-vaerre/

19 reaktioner till “Historiskt sett har coronaåret varit en västanvind

 1. Mello också, Mello är befolkningen styrd till att låta sig sövas av.

  Boken ”Den långa flykten” av R Adams (har några år på nacken) är en klockren skildring av svenska folket idag. I boken, som handlar om vilda kaniner fastän det är människan som avses, skildras hur en grupp kaniner matas av en bonde och blir feta och fina. Med jämna mellanrum kommer bonden och nackar någon och äter upp. Ingen som läst den?

  I Sverige dog bortåt 40 000 av Spanska sjukan efter första världskriget. Befolkningen då var på 6 miljoner. Minst 100 miljoner dog i världen, flera forskare anser att det var bortåt 200 miljoner. Smittan spreds i skyttegravarna men hölls hemlig av militära skyddsskäl.

  Gillad av 2 personer

  1. ”Bröd och skådespel” sa makthavarna i Rom, dom uppfann även massövervakningen och propagandan, som sedan tyskarna förra seklet fulländade, och som tillämpas idag i Sverige.

   Gilla

 2. Vår regering, myndighetspersoner och annat folk i maktställning ger order till befolkningen kring Corona. Själva handlar de och som den genomkorrumperade och obehagliga Dan Eliasson flyger till Kanarieöarna.
  Det är således personer som i kraft av sina arbeten, justitieminister, statsminister och generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Något så genomruttet tror jag knappt finns i något annat Europeiskt land.
  Så markerar makten skillnaden mellan befolkning och elit.

  Gillad av 1 person

  1. Regeringen lägger in en beställning till Youtube, FB, Twitter osv. Sedan händer det.
   För den som tror sig vara motståndskraftig mot reklam och annan påverkan på ovanstående, se Social Dilemma på Netflix. Avhoppade ledande personer från tech-bolagen berättar. Det är värre än man tror. Vi är produkten. Det köparna betalar för är en beteendeförändring hos oss.
   Fantastiska verktyg för en regering som vår.

   Städning pågår tydligen av de som kommer med annan information än vad regeringen vill ha. Regeringen har nu i princip totalmonopol över vad vi får veta, vad vi får säga och techbolagen har kontroll över vad vi tänker.

   Gillad av 1 person

 3. Å Maggan (S) var i Sälen och åkte skidor över julen.
  Så nu vet alla att det är fritt fram att åka på skidsemester, i alla fall till Sälen.
  Dessutom är det fritt fram att besöka allehanda gallerior för det gör minsann både Mogge och Steffe.
  Så det så!

  Gillad av 1 person

  1. Glömde visst att tillägga att resa Kanarieöarna är också helt ok nu, för där har minsann självaste högdjuret på MSB varit under julen. Far och flyg vettja.

   Gillad av 1 person

   1. Han (den obehagliga och farlige fähunden Dan Eliasson) kanske åkte Kanarieöarna för att hjälpa de utsatta afrikanerna som anländer dit i strid ström per båt? Kanske ska han dela ut lite pengar och munskydd och berätta hur bra det är i Sverige?

    Gillad av 1 person

 4. Faktum är att coronaepidemin blossade upp långt tidigare i USA och EU än i Kina och det bevisligen, men man visste då bara inte vad det var. Det var i Kina den identifierades. Människors rättigheter inskränks allt mer i väst, det verkar vara ett systematiskt ”utrotningskrig” som pågår. SwebbTV har raderats, inte bara på YouTube utan även på Google, och idag fick jag veta att Radio Svegot även har raderats. Uppenbart ligger USAs Djupa Stat bakom, för där ingår ju även den svenska regeringen numera. USA teknologin är opålitlig och liksom en gång i Tyskland används den numera som politiska verktyg för att styra. Bästa rådet, dumpa och överge all amerikansk teknologi. Den är opålitlig. Vissa länder har börjat ta krafttag mot dessa amerikanska inskränkningar mot mänskliga rättigheter, Polen förbjuder amerikansk censur, Turkiet agerar, Iran har avrättat en amerikansk agitator, och Kina har just gett en USA sponsrad falsk ”journalist 4 års fängelse. Sverige går i motsatt riktning och stänger ner alla regimkritiker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s