En del har faktiskt kommit hit enbart för att begå brott

I dagens Expressen skriver polisen Nadim Ghazale ett debattinlägg som jag finner lite provocerande. Han hänvisar till boken ”Att vända utvecklingen: från utsatta områden till trygghet och delaktighet”, där författarna beskriver kriminalitetens orsaker, bekämpning samt hela dess komplexitet.

Ghazale menar att socialiseringsprocessen spelar en viktig roll och att invandrare inte flytt till Sverige för att bli kriminella utan den processen sker enligt skribenten i Sverige, där majoritetssamhället inte erbjuder den gemenskap, identitet och status som man blir belönad med i kriminella kretsar.

Ghazale vill dock inte peka ut om det är politikernas, föräldrarnas, medelklassens eller finskolornas fel eftersom han inte anser att vi är redo för den debatten ännu, men han konstaterar att det är ett sorts kollektivt ansvar. Sammanfattningsvis måste vi fokusera mer på vägen än slutdestinationen om vi vill ha riktig förändring, men då krävs tid, resurser och uthållighet, vilket är en bristvara i dagens Sverige där allt handlar om att vinna val.

Givetvis är gemene invandrare inte kriminell från födseln och kommer hit till Sverige enbart för att fortsätta sin kriminella bana, men det finns solklara exempel på att en del kommer hit för att etablera sina kriminella nätverk – jag tänker då på alla kriminella klaner som breder ut sig över landet med hela släkter som är inblandade i kriminalitet och även organiserade kriminella nätverk som Black Axe som etablerat sig i Sverige på senare år samt även de mindre sofistikerade gatubarnen från Marocko som härjar på gatorna utan att polisen kommer åt dem. Dessa nämner inte Ghazale, men jag utgår ifrån att han i sin text främst fokuserar på ungdomar i våra särskilt utsatta områden som dras in i kriminalitet redan från barnsben.

Till skillnad från skribenten har jag dock inte lika svårt att rikta udden mot de som ska bära hundhuvudet här – våra politiker, media och vårdnadshavarna!

Ghazale pratar också om polarisering och den ökande rasismen i samhället med tesen ”allt är invandrarnas fel”, men det är inte särskilt konstigt att vi fått den utvecklingen när det i decennier daltats med kriminella och slösats skattemedel på diverse overksamma projekt samtidigt som det varit stigmatiserat att yppa att det finns en koppling mellan invandring och den ökade kriminaliteten.

Folk är trötta på att inget görs för att stoppa den negativa samhällsutvecklingen och även att det sätts offerkofta på vissa grupper, varför resultatet blir därefter. Som man bäddar får man ligga – kanske något som våra styrande skulle ha tänkt på innan, men samtidigt är ett polariserat folk ett utmärkt verktyg för den som vill söndra och härska!

#detnyasverige

https://www.expressen.se/debatt/folk-har-inte-flytt-hit-for-att-leva-i-kriminalitet/

13 reaktioner till “En del har faktiskt kommit hit enbart för att begå brott

  1. Tyvärr finns det mycket inbyggd rasism i samhället och förmodligen genererar det berättigat hat mot oss svenskar.En historia från mitt eget yrkesliv är när jag för ICA Servicehandels i Malmö räkning distribuerade varor till Malmös närbutiker.Det var inte enbart en föraktfullt jargong bland ICA’personal.Man stal varor från redan lastade burar,invandrarbutikerna fick de sämsta varorna med kort eller till och med utgånget datum.Det var inte så noga eftersom de var ”nysvenskar” som skulle ha varorna.Jag påtalade detta för ICAs ledning och strax var mitt kontrakt uppsagt.Detta var enbart ett exempel som förutom rasism i förlängningen skadade invandrarna ekonomisk skada.Jag har sett mycket sådant och det är svenskar på olika nivåer i företag,i myndigheter osv som mer eller mindre ägnar sig åt rasism.

   Gilla

   1. För mig är det enkelt.
    Vi kan inte vara världens socialkontor.
    De få som ändå får uppehållstillstånd ska assimilera sig och följa lagar och regler.
    Passar inte det så finns det säkert andra länder att bosätta sig i.
    Då skulle det säkert fungera bra.
    Men eftersom sunt förnuft inte ska råda så får det, tyvärr, istället bli:
    Sänk skatten, avveckla bidragen.

    Gillad av 1 person

   2. Just så. Om man har en personlig erfarenhet så låt den bara styra din syn på världen. Ta inte in verkligheten utan låt dina känslor fördunkla ditt omdöme. Det är precis en sådan medborgare makten finner behaglig. En som inte tänker utan följer det som påbjuds.

    Det har aldrig funnits en gnutta mer rasism i Sverige än i något annat land. Tvärtom. Vi har ju för tusan tagit emot massor med människor från andra länder i hundratals år. Det som skiljer ut sig nu är att de är så många och att de kommer med en våldsam religion.

    Det var precis detta olika regeringar använde all energi till att pumpa ut över svenska folket som förberedelse inför den stora importen av muslimer som man tänkte sätta igång. De planterade in i våra hjärnor att vi är rasister för att tysta oss.

    Rasism, vad är det? Definiera! Smygrasism kallas det ibland. Kryptorasism tom. Det är ju absolut galet. Man sätter etiketten rasism på något som är en normal skyddsreflex inför det främmande. Det är en biologisk reflex. Ser du oväntat något som ser ut som en orm vid fötterna ryggar du tillbaka. Konstigare än så är det inte.

    Vem äger makten att bestämma vad som är rasism? Vem bestämmer vem som får yttra sig i frågan?

    Kom igen Rolf!

    Gillad av 1 person

 1. Nicolai Sennels är en dansk psykolog som skrev om sin tid som utövande psykolog på ett ungdomsfängelse i Köpenhamn. Under sina tre tjänsgöringsår gjorde han observationer och intervjuer med fångarna där. Han upptäckte att flertalet av dessa som kom från MENA-länderna hade ett helt annat förhållningsätt till sin kriminalitet och det danska samhället jämfört med danska och andra invandrare från andra etniska grupper som satt i detta fängelse. Det går helt enkelt inte att förklara det med socialt utanförskap.

  Denne Nicolai fick sparken från fängelset av kriminalvårdsmyndigheter. Dessa tyckte att han var för kontroversiell. Han fick ett stort avgångsvederlag. För dessa ekonomiska medel skrev han en bok som heter Helig vrede. Förmodligen används den av akademiska fakulteter inom kriminologi och socialpsykologi runt om i världen.

  Danmark är inte alltid så icke-PK som vi tror med tanke på deras förhållningsätt till Nicolais Sennels arbete inom kriminalvården.

  Gillad av 1 person

 2. Det är oerhört tröttsamt att sådana och liknande personer som denne Nadim Ghazale ständigt skyller brottsligheten bland invandrare på samhället. Har inte de som ankommit landet något eget ansvar? De har kommit hit och fått allt betalt av svenska skattebetalare. Tacken för detta är att de begår brott inom hela brottsskalan mot samhället och svenskarna. Så vad är lösningen på detta? Allt som provats hittills har visat sig vara verkningslöst. Det enda raka som återstår är obligatorisk utvisning av dessa notoriska brottslingar. Så länge som politiker, riksdagsmän, domstolar och hela rättsväsendet inte genomför detta så kommer brottsligheten att eskalera ytterligare. Samtidigt som brottsligheten fortsätter eskalera så fylls landet på med ännu fler, vilket gör att denna brottsspiral snurrar allt snabbare. Frågan som varje medborgare borde ställa sig är: vill de för landet ansvariga ha det så här? Uppenbarligen är det så, frågan är då varför man vill sänka och rasera ett tidigare välfungerande land och samhälle? Jag saknar tyvärr svar på denna fråga.

  Gillad av 4 personer

 3. Många vidriga människor kom och kommer till Sverige för de flyr
  Straffen från sina hemländer.

  De som påstår att svenska samhället ”gör människor kriminella” är en
  Jubel idiot.

  Alla människor har ett val och om du väljer en kriminell bana så
  Har du dig själv att skylla.
  Alla människor i världen vet att det är fel, även de Kriminella.

  Sverige är nog det ända landet i Världen som låter illigala och kriminella
  människor leva lyx På skattebetalarnas pengar.
  Och som påstår att människor
  Som lever på bidrag som är högre
  än vanliga arbetare inkomster, blir kriminella
  För de kommer till Sverige.

  Sen det löjliga trångboddheten är bara ett skitsnack som kommer
  Från rika svenska politiker.
  Hur kan trångboddheten vara ett problem för människor som kommer från
  Ett land där tio st bor i ett rum?
  Problemen som tas upp som försvar för flyktingarnas våldskapacitet
  Är påhitt av svenska myndigheter för att försvara alla de pengar
  de plundrat oss på och gett till kriminella.
  De borde skämmas för ingen normal begåvad människa köper lögnerna.
  Är trött på alla dessa muslimer som försvarar flyktingarnas våld genom att
  Skylla på samhället.
  Tittar man på den somaliska läkare, före detta rektor och nu polisen.
  Så har de fått väldigt mycket att säga till om. Är det för SVT och SR
  Många människor som kom från forna Jugoslavien sa att
  Den standarden de fick när de kom till Sverige hade de inte i hemlandet.
  Att somalierna dog i Sverige för de var trångbodda är löjligt.
  De dog för de går och hälsar på sjuka och pussar varandra.
  Somalier dog över hela världen av samma orsak.
  Politiker och journalister vänder faktan hela tiden för att gynna flyktingar
  och plundra Svenskarna.
  Och invandrare som skyddar sina kriminella landsmän ska inte
  få jobba i polisen och socialen och skolor.
  För som en invandrar jurist sa att muslimer litar
  bara på muslimska advokater
  Och att landsmän får förmåner.
  Det borde vara samma sak med Svenskar.
  Och är det inte rasistiskt när muslimer säger det så är det inte rasistiskt när en svensk säger det

  Gilla

 4. Jag ser naturligtvis mest vad som gäller Asien och Kina, jag kan kolla båda sidorna av storyn, och dom ”flyktingar” som kommer till Sverige är ganska undantagslöst dom som har misslyckats i sitt eget land och är på flykt undan rättvisan. Man monterar systematiskt ner klanerna och hederskulturerna underifrån genom att ge ungdomarna utbildning, valfrihet och självbestämmande. Klan-extremisterna tycker inte om det. Ett exempel. En engelsklärare i Xinjiang vägrade tala engelska. Eleverna klagade till motsvarande skolöverstyrelsen. Läraren kallades upp för samtal och fick en varning. Det struntade han i. Han kallades då upp igen till en högre tjänsteman, vägrade infinna sig, och hämtades med polishandräckning. Tjänstemannen varnade honom, och då flög läraren på honom och skulle ge honom ett kok stryk, polisen ingrep och ha åtalades för våld mot tjänsteman. Då flydde han. I den svenska pressen lät det så här. Han hade vägrats tala sitt eget lokal språk och hade torterats. Endast han fick komma till tals. Sverige har blivit en fristat för sådana kriminella på flykt, det är brottslingar, terrorister och kriminella på flykt undan rättvisan, och en gång i Sverige fortsätter som den verksamheten, men skyddas som ”flyktingar”. Problemen i Sverige har skapats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s