Kraven på svenska poliser sänks för varje år som går och den grova kriminaliteten består

I dag kommer nya uppgifter om att man åter ska göra en översyn av kraven för att komma in på polisutbildningen (för vilken gång i ordningen?). Anledningen är att en fjärdedel av platserna vid landets polisutbildningar stod tomma i höstas och enligt Rekryteringsmyndigheten fanns inte tillräckligt många sökande som nådde upp till polisens kravprofil.

Samtidigt har vi stora problem med såväl kriminella klaner och en utstuderad organiserad brottslighet som en växande grov kriminalitet i landet som går allt längre ned i åldrarna samt alla barn- och ungdomsgäng som tillåts härja fritt.

Åren går och kriminaliteten består samt eskalerar dessutom samtidigt som polisen säger att man tappat kontrollen, men ändå ska man alltså försämra polisstyrkan ytterligare. Tittar man bakåt i tiden så har man i princip sänkt kraven för varje år som går under en längre tid just på grund av att man inte lyckats fylla platserna på polisutbildningen.

År 2012 slopade man till exempel språktesterna (läsförståelsen), sänkte de fysiska kraven, tillät även kandidater med kroniska sjukdomar och gjorde fystesterna jämbördiga för både män och kvinnor (innan var det hårdare fyskrav för män).

År 2014 sänktes fyskraven ytterligare.

År 2016 sänktes begåvningskraven och spärrtiden togs bort.

År 2017 sänktes fyskraven på nytt så att de sökande som misslyckas på fystesten ändå ska få chansen att utbilda sig till poliser och det testas inte ens om man orkar avfyra ett vapen.

Varför inte göra det enkelt för sig och helt enkelt ta bort kraven helt så att vem som helst kan söka oavsett fysisk uthållighetsförmåga, begåvning och problemlösningsförmåga – då lär man garanterat fylla alla platser med medelmåttiga poliser och det verkar vara det viktigaste just nu – huruvida vi får fram nya kompetenta poliser är uppenbarligen ointressant i sammanhanget.

Det är en skymf mot alla kompetenta poliser att hela tiden sänka ribban och hur man tänker sig att man ska återupprätta medborgarnas trygghet samt återtaga makten från de kriminella avskummen som terroriserar landet genom att skicka ut ängsliga och fysiskt svaga rookies förtäljer inte historien. Så typiskt Sverige som troligen kvalar in som den sämsta polisstyrkan i världen!

Det är verkligen inte underligt att kompetenta poliser med lång erfarenhet flytt yrket de senaste åren och att de ansvariga regeringarna (oavsett färg) istället för att reda ut organisations- samt ledarskapsproblemen där och då i syfte att bevara en komplett polisstyrka, istället valt att nedmontera organisationen samt sänka kraven på nya poliser, är inget annat än en skam! Dessvärre klarar sig dock de ansvariga politikerna och tjänstemännen undan i vanlig ordning. Fy för den lede och detta samhälle ska vi överlämna till våra barn!

#onlyinsweden

#vibetalar

Källa: SR, SvD, SVT Nyheter

8 reaktioner till “Kraven på svenska poliser sänks för varje år som går och den grova kriminaliteten består

   1. SwebbTV har tydligen stängts ner på Youtube.
    DDR is coming.
    Om ett par år blir det antagligen lag på att medborgarna enbart har (S)(V)T och Aftonslasken att tillgå i mediaväg.
    Internet…? Knappast för folk i allmänhet.
    DDR is coming.
    Herregud vad man avskyr samtiden.

    Gillad av 1 person

 1. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det är skrämmande att den enda lösningen som våra politiker kommer på är att hela tiden söka efter klenare människor. De genusiferar alla utbildningar så att det bara blir snöflingor kvar som söker.

  Gilla

 2. Inom tex sjukvården har redan kraven sänkts för att få ett godkännande på utbildningar.Fördumningen i samhället är förödande och svensk sjukvårdspersonal kommer på sikt att ha kunskaper som i tex Somalia.Det är väl helt i linje med de högerkrafter som styr.Ett dumt folk med låg utbildning är lätt att styra.Eliten har makten,kunskapen och pengarna och Sofiahemmet.
  God Jul!

  Gillad av 1 person

 3. Det verkliga problemet är att lagar, regler och propagandan genom MSM och Public Service i verkligheten både hämmar och förhindrar polisen att göra ett bra jobb. Om en islamist i Kina med jätte-skägg mässar på webben om att alla otrogna skall dödas, män utan jätte-skägg skall piskas, kvinnor skall stenas, och har bönemöten på samma tema, då letar man reda på vederbörande och internerar honom i fängelse och sätter honom på avradikalisering. I Sverige måste han och hans troende döda någon först, helst flera. I Sverige kallas sådant, att skydda allmänheten, ett brott mot mänskliga rättigheter. I Kina är det ett brott mot mänskliga rättigheter att inte skydda allmänheten genom att låta islamisten vandra runt på gatorna i frihet och utöva sin ”religion”. Ingen vill bli polis längre, den normala begåvade medborgare som söker borde uppsöka närmaste psykakut.

  Gilla

 4. Kraven sänks man kommer tillåta is soldater och
  Klan folket att bli poliser , så de kan lära svenskarna rätt
  Värden.

  Att ingen vill bli polis, är väl rätt enkelt att räkna ut.
  Polisens uppgift är att sätta dit kriminella.
  Men när de gör det släpper advokaterna och domstolarna ut dem
  Med ersättning.

  Och offren och poliserna tvingas se på när de först blir kränkta av domstolen
  Och sen av de kriminella.
  Lagen är ett skämt i Sverige totalt obegriplig för alla normala människor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s