Borde man inte censurera Lady och Lufsen?

Efter all julmat och efterföljande sötsaker, tittar vi traditionsenligt på Kalle Ankas Jul och jag förundras över att ingen tänkt på att censurera filmen med Lady och Lufsen, med tanke på alla småsaker man klippt bort från filmen Tomtens verkstad för att inte kränka människor. Egentligen borde den tas bort helt – det är uppenbart att det är rasistiskt och stereotypt med italienska kypare som man hånar genom både utseende och språkbrister. Jag föreslår att alla genast skriver till SVT och klagar! 😄😉

Fortsatt trevlig eftermiddag! 🎅

10 reaktioner till “Borde man inte censurera Lady och Lufsen?

 1. Italienare är nog ok att håna de tillhör ju inte de lättkränkta ”herrefolken” Dessutom är de kristna då är det inga problem att håna. Det ena nya avsnittet var inte precis någon reklam för högt IQ, det andra var totalt noll?

  Gillad av 1 person

 2. Det är ju också ganska absurt att det är en hund som beklagar sig över att Tony(? ) ”inte klarar språket särskilt bra”. Det är kanske därför det har fått vara kvar, huvaligen om det hade varit en människa som fällde kommentaren. Vågar dock inte uttala mig om alla hundars lika värde. Ha det

  Gillad av 2 personer

 3. Är det inte lika bra vi censurerar allt och alla, så vi kan garantera att ingen någonsin mer behöver känna sig kränkt?
  Eller kommer alla att vara kränkta över att blivit censurerade då?
  God jul på er och tack Jenny för allt du skrivit och att du orkar försöka göra skillnad
  //Fattigbonddräng

  Gillad av 1 person

 4. Borde vi inte snarare censurera Public Service och MSM. Det har ju blivit rena farsen och en tsunami av förfalskad information och lögner. Vi är tillbaka till Tysklands 1933. Jag hade en konversation med Granskningsnämndens jurist i veckan. Hon påstår att Granskningsnämnden inte har skyldighet att granska det som distribueras via webben. Konsekvens. En person ser ett program som levereras via radiovågor, klagar, och då skall Granskningsnämnden granska. Om en annan person ser samma program som levereras via internet och klagar, då behöver dom inte granska. Sverige börjar bli rent bisarrt. Förståndsnedsatt.

  Gilla

 5. Det är tydligen PK-maffian som bestämmer vad som är kränkande, i sin falska godhet, inte människorna själva. Varför den svarta dockan, som är framåt och stämplar sig själv som ”ok” på rumpan, är kränkande för någon, det kan jag själv inte föreställa mig. En svart människa skulle lika gärna kunna tycka att det är kränkande att ta bort den scenen, för varför ska inte den svarta självsäkra dockan få vara med?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s