Payback time

Noterar att vår finansminister Magdalena Andersson, som knappt klarar av att sköta sitt eget misslyckade land, fått det ärofyllda uppdraget att som första kvinna någonsin leda Internationella Valutafondens högsta rådgivande organ IMFC. Andersson ska kombinera ordförandeskapet med sitt jobb som ansvarig för de svenska finanserna.

Vadan detta? Sverige som under nuvarande regering målas upp som skräckexempel i utlandet har väl knappast gjort sig förtjänt av att finansministern belönas på det här sättet.

Andersson har dock varit mycket generös med bidrag till allt och alla genom åren så det är givetvis dags för payback time – dessutom finansieras hennes make av Wallenberg. EU, FN, SIDA m.fl. sitter alla ihop och det är vi som betalar!

#youscratchmybackiscratchyours

15 reaktioner till “Payback time

 1. Sossarna karriär modell. Svenska skattebetalares pengar har Regeringen strött vida omkring på klotet – Normalt kallas detta för mutor – men inte när politiker agerar. Pensionärs sjukvården är O och äldre boenden är som rena rama dödshusen – ???

  Gillad av 1 person

 2. Ja det följer ett mönster. Ska försöka ta reda på exakt vilket av jobben hon gjorde åt IMF som hon belönas för. Jobbet gjordes hursomhelst med svenska skattepengar, inflytande över Sverige på något sätt. Sveriges f d utrikesminister och ett flertal andra kvinnor har belönats med höga poster i FN. Välbetalda, Sverige betalar lön och pension. Pensionen beskattas enligt info jag fått inte enligt svenska regler.

  Sverige är FN:s och globalisternas främsta bundsförvant. Här i vårt land gör man verklighet av FN:s agenda 2030 och driver rabiat miljöpolitik, allt ska visas upp som ett exempel för världen. Importen av människor har varit en viktig del i ”avtalet”. Vi blir rimligt snart världens första kontantlösa land, e-kronan kommer. Ett arbete har pågått kring detta i många år i Riksbanken. Kan det vara detta Maggan belönas för? Med e-kronan kommer en än mer sofistikerad kontroll över medborgarna. Då öppnas möjlighet att om hålla inne pensioner, lägga negativ ränta på våra konton osv.

  Jag kan nämna ett exempel från Norge, en parallell till Maggans. Norge lovade köpa Jas Gripen. I sista minuten svängde landet och köpte massor svindyra amerikanska F35. Leveransproblem, fördyringar osv. Det finns säkert andra faktorer som spelade in, men plötsligt blev norska socialdemokraternas partiledare NATO:s generalsekreterare. En tidigare socialdemokratisk partiledare, Gro Harlem Brundtland blev mycket överraskande för alla chef för WHO 1998. Om man ids forska kommer man säkert finna att det var en belöningspost för utfört jobb eller nåt liknande.

  Gillad av 1 person

 3. Jag arbetade som terapeut och samordnade för kuratorer inom Landstinget. Jag fick skäll när jag hade extrajobb i en Kommun. Jag uppmanades att sluta med extrajobbet. Det kunde bli jäv, sa man. Jag kunde prioritera den Kommunens patienter.
  När politiker har uppdrag till höger och vänster så är det inte jäv.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har många, många exempel på kollegor till mig som råkat ut för liknande. Det har blivit absurda situationer där kollegor inte bara blivit varnade utan fått sparken. Det fanns en klausul i något papper att man inte fick arbeta för en grannkommun ÄVEN om man, som du Elina, skötte sitt arbete klanderfritt.
   Ett på sin tid omskrivet exempel är en dr Åke Hassler som svartlistades i Flen. Ett annat exempel även om det rör en annan sak men ändå illustrerar hur de som bestämmer använder sin makt, det exemplet är de doktorer på Karolinska Sjukhuset som slog larm om de fruktansvärda operationerna där patienter fick konstgjorda luftstrupar. De som avslöjade det hela råkade riktigt illa ut och har än idag inte fått upprättelse. Macchiarini heter bedragaren. Historien om honom är rätt häftig, en man som lurade allt och alla, tom den kvinna som han gifte sig med blev totallurad.

   Gillad av 1 person

   1. Jag råkade flyga till Paris med en höjdare från Karolinska som sa en mening vilket är en riktig tidsbild och kan gälla mycket i Sverige:
    I en ny metod finns alltid offer innan den fungerar.
    Det ni. Känner någon igen sig?

    Gillad av 2 personer

 4. Ursäkta men noterar att kungen har uttalat sig om coronan, och det blev ett flertal protester. Men det är väl väldigt välkommet att någon vågar kritisera och säga sin mening officiellt.
  Min mening bara.

  Gillad av 1 person

   1. Om du undrar om konstiga tider så syftade jag på något roligt(?) från steget efter, det var Magdalena som pratade med Lyxfällan. De tyckte att det var konstigt att hon lånade ihop till budgeten och skänkte bort 50 miljarder. Ungefär så var min minnesbild, hittar det dock inte längre, kanske borttaget.

    Gilla

 5. Nu är Magdalena Andersson inte samma sak som ”regeringen”. Hon är utsedd av ”Partiet”, precis som i Sovjet, och om hon vill ha jobbet kvar gör hon vad hon blir tillsagd av Partiet. Jag tror hon är den ende som har någon utbildning i Partiet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s