Medlemmar i Kinas kommunistiska parti återfinns i några av världens största företag och även inom myndigheter

I morse avslöjade Sky News Australia information om en stor dataläcka. Närmare bestämt ett register som listar 1,95 miljoner medlemmar från Kinas kommunistiska parti, varav många av dem nu bor samt arbetar över hela världen – inklusive Australien, Storbritannien och USA.

Dataläckan har visat att minst tio Shanghai-konsulat har medlemmar från Kinas kommunistiska parti i seniora positioner samt att flera medlemmar har varit anställda på australiensiska, brittiska och amerikanska konsulat i upp till 16 år.

Listan visar namn, partipositioner, personnummer, nationellt ID-nummer, etnicitet och i vissa fall även deras telefonnummer.

Databasen visar hur partiet verkar under presidenten och ordföranden Xi Jinping med partigrenar inbäddade i några av världens största företag – inklusive försvarsföretag, banker och läkemedelsjättar samt även inuti myndigheter, vilket möjliggör infiltrering av dessa företag av partimedlemmar som svarar direkt mot det kommunistiska partiet och presidenten själv.

Än så länge finns det inga bevis för att man har spionerat för den kinesiska regeringens räkning, men läckan klassificeras som en nationell säkerhetsrisk.

Intressant att det kommer fram just nu samtidigt som familjen Biden utreds för misstänkt korruption med bland annat Kina. Det måste vara slumpen igen. 😇

https://www.msn.com/en-au/news/other/leak-reveals-chinese-communist-party-members-working-in-aust-uk-and-us-consulates/ar-BB1bTCcw

https://www.dailywire.com/news/breaking-huge-data-leak-exposes-chinese-communist-party-members-embedded-in-western-companies-and-governments

19 reaktioner till “Medlemmar i Kinas kommunistiska parti återfinns i några av världens största företag och även inom myndigheter

 1. Det är inget konstigt.
  Varför har de letat efter så kallade spioner i Sverige.?
  Allt kineserna gör är väldigt uttänkt och långt gående.
  Att andra länder inte tänker så långt är brist på iQ.
  Att stjäla andras idéer och förbättra är mycket
  lättare, billigare och smartare.
  Kineserna dödar hellre 100 oskyldiga än att släppa en skyldig.
  Svenskarna släpper hellre 100 skyldiga än att offra en oskyldig.

  Vem vinner i långa loppet?
  Inte är det Svenskarna .

  Kineserna köper upp ländernas hamnar, jordbruk och affärer och
  Skickar kineser till alla länder som arbetare. Vilket ger Kina
  Kontroll över andra länder och garantier att kineser får tillgång
  De behöver.
  Den dagen de vill ta över kommer vi se världen falla som ett schack spel.
  De har hamnar och andra viktiga samhällsfunktioner över allt i världen.

  Som vanlig så kan man inte förstå politikernas naiva hållning till omvärlden.
  I stället för att skydda sitt land och medborgare släpper man in livsfarliga
  Agenter och mördare som bara bor här för att vänta på order högre upp.
  Sverige tar det nog inte en dag att inta.

  Gillad av 1 person

  1. Kinesiska företag köper upp företag, och räddar dom från undergång, Volvo ett exempel, 40,000 i Sverige har nu ett jobb dom inte skulle ha haft annars. Kina stjäl ingenting, det behöver dom inte, dom ligger 20 år före väst i teknologi. Sverige är på teknologisk stenåldersnivå. Förhoppningsvis förstår du att hela västvärldens samhälle bygger på ”stulen”, kopierad, kinesisk teknologi. Kompassen, papperet, skeppsbyggnad, rodret, tryckerikonsten, gaffeln, jordbruk, åran, stålet, porslin, medicin, pengar, blåsbälgen, tandborsten, fartygsskott, kalendern, belt- och kedjedrift, veven, fotboll, det blir sidor av teknologi. Idag kopierbar väst Kinas idéer, SMS utskicket ett exempel. Sverige provar just nu mass-SMS. På den nivån var Kina för 20 år sedan. Det gjorde Kina för 20 år sedan. Kina övergav detta primitiva SMS system över en dekad senare och idag använder man WeChat, som ger möjligheten både att identifiera avsändaren för säkerhet och att mottagarna kan ställa frågor, ge feedback, debattera och alla får informationen på sitt eget språk, och både med ljud och text för syn och hörselskadade. Kina anställer lokal arbetskraft, bara skickar experter. Spioneriet mot Kina och kinesiska företag är enormt, bara USA har ju 70,000 heltidsanställda i CIA och NSA.

   Gilla

   1. Vad Kina gör i Afrika är att låna pengar till länderna eller Afrikas utvecklingsbank, sedan skickar dom experter och utbildar landets innevånare att bygga och driva fabrikerna dom byggt för att förädla naturtillgångarna, och då kan afrikanerna sälja naturtillgångarna för högre priser, tjäna pengar för att betala av lånen och handla mer varor från Kina. Detta går alltså rätt emot USAs strategi att göda en lite korrumperad maktelit med bidrag i de afrikanska länderna för att hålla folk i fattigdom och kunna hämta naturtillgångarna nästan gratis.

    Gilla

 2. Vi har ju det som kallas ”mediavänstern” i Sverige. De är alla anhängare av marxismen, kommunismen. 80 % av journalisterna röstar på V och MP.
  Till mediavänstern räknas inte bara journalister utan alla de som producerar åsikter åt regeringen. De flesta av dessa människorna är anställda av staten och arbetar inom olika myndigheter och statliga organisationer. Tänk efter, det går lätt att räkna upp de första 30…….de producerar åsikter som ska styra tankeklimatet i samhället.

  De är nu livrädda för den kommande borgerliga nyhetssajten Bulletin. Bulletin kommer att bryta regeringens monopol på att producera åsikter.
  Regeringen gör rätt i frukta Bulletin. Skribenterna är erkänt kompetenta, de har ett förtroendekapital som vida överstiger regeringens lakejer. Till skillnad från ex Aftonbladets lakejer är de dessutom både utbildade och bildade.

  Gilla

  1. För att förtydliga, här talar vi om den sovjetiska marxismen och kommunismen, som Sverige tillämpar idag och som jag själv upplevde på 60-talet när jag arbetade i DDR och Sovjet, och som Kina dumpade 1958. Värt att påpeka igen att systemet att ”styra tankeklimatet i samhället” uppfanns i Romarriket, fulländades och tillämpades av nazisterna, och tillämpas i dagens Sverige för att styra landet och folket, omvänt ”folkstyre”. Just denna CIA ”läcka” är precis, exakt, hur detta ”folkstyre” fungerar, och identisk en av de metoder nazisterna utvecklade. Andra typiska är betalda vittnen, expertuttalanden, ”flyktingar”, tankesmedjor som ”Atlantic Council”, ”Stockholm Free World”, ASPI, eller ”Australian Strategic Policy Institute”, som helt öppet finansieras av USAs krigsindustri. ASPI har även kopplats till tvångsarbete i fängelser i USA,. 11 av ASPI finansiärer har kopplats till både tvångsarbete och människohandel, vilket är verifierat. En smutsig värld, låt er inte luras, lär er känna ingen falskhet och propaganda.

   Gilla

 3. Skratt – skratt – skratt. Ytterligare en ”dataläcka” från CIA i propagandasyfte. Ett par viktiga saker att komma ihåg. Sky News är ett, via en kedja av företag, USA ägt företag och en lojal del av USAs propagandamaskin. Australien är en nära allierad med USAs propagandamaskin. Det vi i väst kallar ”Kommunistpartiet” är inte ett politiskt parti som i väst vilket namnet föreslår, utan en folkrörelse. På kinesiska skrivs manet ”allemansrörelsen”, precis som ”arbetarrörelsen” i Sverige. I Kinas samhällssystem har inga partier makten. Kinas styre bygger inte på någon partimakt. Så, borde vi kanske betrakta alla LO medlemmar, arbetarrörelsen, som arbetar på företag och utländska konsulat på samma sätt. Verkar dom även under Susanna Gideonsson, LOs ordförande. Undrar hur många LO medlemmar som finns så SAAB. Intressant att detta kommer just nu när Trump är på väg ut och USA står inför ett sammanbrott och kanske inbördeskrig, samtidigt som Kina går framåt helt otroligt. Medlemskap är inget man håller hemligt, det sätter folk på sin CV precis som sin utbildning. McCarthyismen är tillbaka. USA vill att vi skall se kommunistspioner i varenda papperskorg. Nazisternas propagandametoder går starkt. Låt inte lura er.

  Gilla

   1. MSM skriver inte om de senaste amerikanska propaganda dreven och CIA ”läckorna”. Kanske har dom begripit vad som pågår. Verklighetsförfalskningen var ovanligt grov denna gång och MSM kanske inte vågar, för dom kommer att bli uthängda som lögnare. MSM skriver inget om hur Kina verkligen fungerar och är för dom är den svenska avdelningen av USAs propagandasystem, och det är deras jobb att förmedla USA förfalskade bild av länder som Ryssland, Iran och Kina. Alla länder USA vill inordna i sin globala militärdiktatur. Sverige sitter ju vacker nu och är tam, precis som mot nazisterna förar seklet.

    Gilla

  1. Så McCarthys kommunist skräck är återväckt från graven. Kommunister som spionerar i alla buskar och papperskorgar. Kanske samma sak pågår med alla medlemmar i svenska arbetarrörelsen och alla medlemmar i (S). Är dom också alla spioner som rapporterar till ordförande Susanna Gideonsson. Har du i sammanhanget glöm vad Snowden berättat. USA har världens största spion organisation med 70,000 fast anställda och ryktat 3 miljoner värvade agenter på fältet. Vad tror du data centret i Utah är till för. Det är i alla fall ingen jukebox. Eller Googles, Facebooks, och Amazons massiva data konstinstallationer används för. USA bedriver världen någonsin mest omfattande industri- militära- och politiska spionage. Dom avlyssnade ju till och med Merkels personliga telefon. Viss bedriver Kina underrättelseverksamhet, dom vill nog veta vad alla terrorister, kriminella och agitatorer Sverige gett en fristad till håller på med, men Kina har inget behov av den fullskaliga spionageapparat som USA har. Kina har, olika USA, inga ambitioner att bli en global militärdiktatur, bilda en global hegemoni, eller förslava andra folk.

   Gillad av 1 person

   1. Att spärra in eller utbilda bort extrem sekterism, samt annan gruppolarisering, in i extrema ideologier, i all ära, för det befriar människor mentalt från villfarelser. Kina är ett föredöme för mig på punkten religiös extremism. Sverige är en katastrof.

    Om Kina INTE har diktatoriska stormaktsambitioner, så kan jag alltid rekommendera Kommunistpartiet alltid lägga ned sin kameraövervakning, ansiktsigenkänning och göra all sin hårdvara, sina operativsystem och sina sociala plattformar öppna och fria, enligt regler från FSF.org, men då kan de förstås inte bygga in ofri dold spionprogramvara som både USA och Kina gör idag.

    Men vilken nytta gör det om Kina vet vilka idioter som planerar haram-slakt av oskyldiga i USA eller väst, eller vilken Dr. Strangelove som kommer chocka Daniel Ellsberg nästa gång?

    ”Det var en dokumentär!”
    /Daniel Ellsberg Ett utrop Ellsberg gjorde till en kollega och regeringstjänsteman, efter att de båda hade tittat på filmen Dr Strangelove. Källa: https://en.wikiquote.org/wiki/Daniel_Ellsberg

    Om Kinas kommunistparti INTE har stormaktsambitionen att kuva mindre nationer i världen, vilka saknar teknologin att snabbt sänka dem med några torpeder eller kryssningsrobotar, varför bygger Kina då hangarfartyg? Det där kan Kina också lägga ned i så fall.

    Gilla

   2. Du gör mig generad för du blir så lätt att platta till. För det första sysslar kommunistpartiet inte alls med sådant, det är en folkrörelse likt arbetarrörelsen i Sverige. Sociala plattformar är öppna och fria i Kina, jag använder WeChat. Om du talar om de amerikanska så är dom blockerade för att dom spionerar och kartlägger person och åsikter, men dom kan användas via proxies. Nazisternas propaganda fungerar tydligen bra, du är ju själv ett offer. Någon kameraövervakning finns inte i Kina, däremot har Kinas samhälle hunnit längre än det primitiva Sverige där polisen fortfarande patrullerar beväpnade i fossilbilar. I Kina patrullerar dom elektroniskt numera. Samma sak med ansiktsigenkänning, det använder man på terrorister, kriminella och brottslingar, men inte på allmänheten. Kina har ingen massövervakning eller datalagringsdirektiv som Sverige. Kinas har ingen dold spionprogramvara, all programvara i Kina är öppen källkod och alla kan inspektera systemen. All svenska och yankee program är slutna hemliga program för övervakning. Kina bygger tre hangarfartyg för att avskräcka USA, som har 20, att invadera. Om Kina inte hade ett försvar, då hade USA invaderat för länge sedan. Dom har försökt. Sedan WW2 har USA invaderat andra 248 gånger på 153 platser. USA har ockupationstrupper i ett dussin länder och över 1,000 militära baser på främmande mark, tänk igen.

    Gilla

 4. Sista akten i den här såpan pågår just nu och skratten ekar. Nu har dessa förmenta CPC medlemmar börjat gå ut i media och på bloggarna och berätta vilka dom är. Listan kommer från en privat arbetsförmedling i Shanghai. Den har ingenting att göra med CPC. Det är en lista på folk som har sökt jobb, och fått jobb på företag och konsultat Ytterligare en större tidningsanka, likt soluppgången på TV skärmen, med flera.

  Gilla

   1. De som fanns med på listan vet och flera har hört av sig. Rekryteraren i Shanghai vet, och dom har även dom hört av sig. MSM har inte plockat upp tråden, så tydligen vet dom också. Man får en viss förståelse hur det måste ha varit i Nazityskland förra seklet när tyska folket på identiskt sätt dränktes i samma slags lögn-propaganda som jänkarna nu vräker över världen.

    Gilla

   2. Arbetsförmedlingen lyder väl under staten och om arbetarna är lojala mot partiet är det inte konstigt att de ger en tillrättalagd version. Jag har tyvärr inte lika lätt som du att köpa det som Kina släpper ut som nyheter. Dessutom säger du att det stämmer eftersom MSM inte skriver om det. Men annars är minsann allt som MSM skriver om Kina fake news enligt dig i syfte att misskreditera Kina, till exempel interneringslägren för muslimer etc. Hur ska du ha det?

    Gilla

   3. Staten driver inga arbetsförmedlingar i Kina. 90% av alla företag i Kina idag är privata. Sedan är det inte ”Kina” som släpper ut nyheter, utan med få undantag finns nyheterna idag på nätverken med privata källor, alltså sociala media, och det går att fråga och diskutera med dom som skriver. Att svenska MSM inte svalde den ankan tror jag beror på att den var löjeväckande uppenbar. Tyvärr så är nästan 100% fake och bara ryktesspridning på MSM. Senaste ankan är detta med tvångsarbete på bomullsfälten, men 95% av skörden sker idag med skördemaskiner. Kina har dammsugit världen de senaste tio åren på sådana jordbruksmaskiner. Kanske sätter man maskinerna i tvångsarbete. En annan är ryktesspridningen om munskydden. Nazist metoderna är tillbaka. Det finns så gott om jobb i Kina idag att arbetarna går runt och intervjuar arbetsgivarna. Hur i hela friden skall man då kunna tvångskommendera folk. Passar det inte kommer dom inte tillbaka efter lunchen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s