Turkiet lockar somalier att migrera och hjälper dem sedan vidare till Grekland för att söka asyl

Turkiet hörs ofta beklaga sig över sin tunga uppgift att husera cirka fyra miljoner migranter med siktet inställt på Europa innanför landet gränser och det var inte så länge sedan man krävde mer pengar från EU för att fortsätta hålla gränsen så att inte nya migrantströmmar skulle ta sig in i Europa.

Det senaste året har det dock framkommit att Turkiet i syfte att sätta press på EU, samarbetar med människosmugglare för att bistå illegala migranter så att de kan ta sig över till Grekland sjövägen för att söka asyl. Den grekiska kustbevakningen har å sin sida stoppat flera av dessa båtar som fått återvända till Turkiet.

Under gårdagen anklagade den grekiska regeringen Turkiet för att aktivt locka somalier till Turkiet genom kampanjer och VISA-erbjudanden, för att sedan tillåta migranterna att fortsätta till Grekland.

Migrationsminister Notis Mitarachi sade vid en presskonferens att man genom vittnesmål från somaliska migranter konstaterat att turkiska myndigheter i Somalia säljer in migration till Turkiet. Ansökningar marknadsförs via ett turkiskt kontaktkontor i Mogadishu där de sökande kan erhålla ett visum baserade på intyg och dokument från turkiskt finansierade institutioner i Somalia, vilket inkluderar ett sjukhus och ett universitet i Mogadishu.

-”Vi uppskattar att så många som 300 personer har flygit till Turkiet på det här sättet. Dessa personer anländer legalt till Turkiet för att sedan användas i illegal trafficking in i Europa. När somalier anländer till Istanbul, transporteras de i bilar till specifika områden i staden där de stannar tills deras förflyttning till den turkiska västkusten kan arrangeras. Det är uppenbart att dessa människor inte är i riskzonen i Turkiet och därför ska ges asyl där om möjligt. Det är oroväckande att Turkiet verkar underlätta ankomsten av dessa migranter genom att villigt tillhandahålla visum för resor. Dessutom använder de asylsökande subventionerade biljetter och visum som betalats av icke-statliga organisationer (NGO:er).”

Ankara har inte kommenterat anklagelserna ännu.

Detta visar återigen hur migrationsströmmarna till Europa är organiserade och Turkiet är bara en av flera olika aktörer.

Vi behöver för övrigt inte längre fundera över varför EU fortsätter att skjuta problemet med migrationspolitiken framför sig år efter år under täckmantel att man inte kan komma överens inom unionen och varför man tillåter att NGO:er samarbetar med människosmugglare där man patrullerar internationellt farvatten för att plocka upp migranter och felaktigt transportera dem till europeiskt vatten, eller varför man nu skjuter till pengar för att bygga nya migrantläger i Grekland istället för att starta en välbehövlig repatriering – det är så mycket pengar inblandat i detta och många i hierarkin som skor sig på människosmuggling så det finns helt enkelt inget intresse från högre ort att stoppa handeln!

#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/1774306/world

10 reaktioner till “Turkiet lockar somalier att migrera och hjälper dem sedan vidare till Grekland för att söka asyl

 1. Detta är den europeiska befolknings fel som röstar fram vänsterliberala oikofober till makten.
  Normala ledare hade säkrat gränsen mot det icke-europeiska landet Turkiet.
  Europa RIP.

  Gillad av 2 personer

 2. Turkiet ser de som en maktposition, utpressning och kraft för att visa sin förmåga att styra och visa sitt folk handlingskraft, Erdogan har hittat sin förhandlingsposition, helt enkelt.
  EU visar bara upp en total oförmåga till handling, de hade kunnat gjort hur mycket som helst därav vill jag ha ett Swexit, gärna innan allt brister.

  Gillad av 2 personer

  1. Svexit kan du få, men du, dina vänner, familjemedlemmar och grannskap, får inte rösta på karriärister som velar i EU-frågan. Ett tips är att kanalisera folk till Folkrörelsen Nej till EU, eftersom den inte har något repellerande för någon fulmedia-hjärntvättad individ, enbart fakta om det dåliga med EU, men därefter måste folk välja partier eller skapa nya partier som valsamverkar, för om de inte gör det så är de lort på riktigt.

   Gilla

   1. Tro mig Martin, jag jobbar på det! EU har inget positivt att tillföra, har inte, kommer inte att tillföra något heller. Hela EU är och kommer att förbli ett luftslott fullt med en massa fullkomliga galningar, tror man kallar de jag försöker att beskriva för mentalsjukhus där du och jag får betala för ingenting inte mer än de som bor på mentalsjukhuset njuter fantastiskt gott på våra pengar.

    Gillad av 1 person

 3. Vad fan gör Somalierna i Turkiet? Är det IS-krigare som Turkiet använde mot Syriens folkvalde president? I så fall är de turkarnas bekymmer och borde rimligen huseras i Turkiet eller skickas med flyg till Somalia, inte i gummibåt till EU.

  Gillad av 2 personer

 4. Det är mycket tydligt hur olika stater och krafter använder människor som ”vapen”. Det går inte för sig att bomba Berlin, Rom och Paris, men det går för sig att bomba dem med muslimer. Sprängkraften och förmågan att förstöra hos de mänskliga bomberna är mycket större än om länderna hade bombats med riktiga bomber. Se hur osämja uppstår i länderna, grupp mot grupp av ländernas befolkningar. Se hur alla system tänjs och går sönder.

  Det är ett mycket effektivt vapen att använda denna trafficking. Det är den nya tidens vapen, övervakat av drönare, effektuerat med hjälp av globalisering, AI och föråldrade lagar i de anfallna länderna. För Sveriges del finns inte någon fungerande gräns, inte någon tillräckligt fungerande tull, polis, rättsväsende och inte heller något tillräckligt fungerande försvar. Det enda som fungerar perfekt är utförseln av pengar, SIDA är en väloljad maskin som arbetar MOT Sverige och i regeringens tjänst. Befolkningen tvekar, hukar sig och är rädd.

  Självklart används alla dessa människor som vapen. Det finns inte någon omtanke om just människorna från de som genomför denna människohandel, denna trafficking. Det är cynism och maktspel.

  Afrika är stort. Om människor i en region vill flytta på sig står ju kontinenten öppen för den som vill och vågar. Eller också kan de stanna kvar och försöka förbättra sitt eget land. Alla somalier behövs nu i Somalia för att bygga upp landet. Likadant med i princip varje person som förts in i Sverige, återvänd hem och bygg upp ditt land. Delta i kampen i stället för att parasitera på Sverige.

  Gilla

 5. Detta länkar naturligt till att muslimska män i Indien, där muslimerna är en minoritet, påstås att uppmanas att gifta sig med hinduiska kvinnor, som då konverteras till islam. På så sätt ökar man makten stegvis av den muslimska minoriteten i Indien till att bli en framtida muslimsk majoritet som kan styra landet. Indien långsamt konverteras från ett hinduiskt land till ett muslimskt. De påminner om kristna Sverige där man med massinvandring ökar den muslimska minoritet till den blir en majoritet och kan styra Sverige. Med andra ord, politisk islamism för makt.
  https://www.businesslive.co.za/bd/world/2020-11-25-indian-state-declares-interfaith-marriage-an-illegal-love-jihad/

  Gilla

 6. Att asylrätten skulle leda till människo smuggling och försäljning
  Av Svensk välfärden. Det har en normal utvecklad person förstått
  I 50 år.

  Inte behövde vi ha någon svensk reklam byrå för att förstå det.
  Fast myndigheterna var dumma nog att göra det.

  EU ger ett land med noll moral enorma pengar för att skydda oss
  Mot migranter de själva skickar. Hur många turkar har kommit hit.
  Hela byar från Turkiet är här.

  Det finns ett enkelt sätt att stoppa det. Gå ut på nätet
  Och meddela alla att all asyl stoppas från och med nu och
  Släpp inte in någon i landet som inte pratar svenska.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s