Medan den norska regeringen slagit fast att invandrare driver smittan vågar man i Sverige inte löpa linan ut

Jag har i flera inlägg skrivit om hur man i både Danmark och Norge slagit fast att människor med rötter i andra länder drabbats hårdare av coronasmitta än resten av befolkningen. I Danmark är det främst somalier som stuckit ut i statistiken och i Norge är det grupper från länder som Polen, Somalia, Pakistan samt Irak som ligger i topp.

I Norge utgör invandrarna 35,4% av alla som har smittats och från regeringens sida har man tagit dessa alarmerande siffror på allvar genom att samarbeta med representanter från invandrarmiljöer för att på olika sätt försöka upplysa människor som är födda i utlandet, där de oskrivna reglerna är ett utbrett problem främst bland personer som kommer från länder med klankultur. ”Säg nej”-kampanj mot social press, coronatelefon på flera språk samt ekonomisk kompensation, är några av förslagen som regeringen har fått för att stoppa smittan bland invandrare.

Kunskaps- och integrationsminister Guri Melby menar att man måste göra mer för att nå ut till dessa grupper.
-”När vi ser att andelen smittade och inlagda på sjukhus är så pass mycket högre bland invandrare så måste vi göra mer för att nå ut till de aktuella grupperna.”

Meanwhile in Sweden… uttalade stormogulen Anders Tegnell i SVT nyligen att bland annat ”invandrare har varit väldigt drivande” vad gäller de höga dödstalen i Sverige och som väntat väckte uttalandet reaktioner i landet där det är förbjudet att säga som det är, eftersom det riskerar att rasera den falska fasaden som landet är uppbyggt på, så det tog inte många dagar innan statsepidemiologen tvingades pudla genom att deklarera att det var ett olyckligt ordval och att han inte menade att de driver smittspridningen.

Sedan undrar alla varför smittspridningen i samhället inte minskar… men eftersom våra styrande inte för något i världen vågar närma sig pudelns kärna så lär vi få leva med fortsatta alarmerande tal, som säkerligen kommer öka efter nyår.

https://www.aftenposten.no/norge/i/PRvv70/hoey-smitte-blant-innvandrere-bekymrer-regjeringen-naa-har-den-faatt-29

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gW3E1A/tegnell-om-uttalandet-det-var-olyckligt

18 reaktioner till “Medan den norska regeringen slagit fast att invandrare driver smittan vågar man i Sverige inte löpa linan ut

 1. Det är de socialt utsatta som hittills drabbats hårdast.Jag höll för ett tag sedan utanför ett Scandic-hotell tidigt en morgon.Jag blev verkligen överraskad över vilka det var som kom och skulle städa och diska osv.De jag såg komma var enbart färgade personer.Du kan ju själv tänka dig hur utsatta dessa är för smitta.Så här ser det ju ut överallt,de färgade får göra skitjobben så det har nog ingenting med brist på D-vitamin att sjukdomen sprids mer i dessa grupper,man är helt enkelt mer exponerad för smitta.Visst kan man prata om det men det är ingenting som är lätt att lösa.

  Gillad av 1 person

  1. D-vitamin ska nog inte underskattas ens av oss infödingar heller. Jag har köpt en liten UVB-lampa för att få naturligt D-vitamin hela vintern. Solningen ska kombineras med att man äter ägg, eftersom kolesterolet är viktigt för att bilda d-vitamin i huden.

   Särskilt de sekteristiskt vilseledda stackarna får för lite d-vitamin. Deras kroppar är byggda för stark sol, men sektledarna lurar dem att täcka sig OCH flytta till arktiskt klimat, när bikini på sommaren eller Somalia vore alldeles utmärkt för dem.

   Sektens män behöver inte vara orolig att jag glor på sektens kvinnor alls. Jag går främst igång på blåögda blondiner och cendré med lagom bruna ben OM de har intelligens och gillar barn. Faktum är att om jag klär ut mig till ”Martina” så skulle jag nog gå igång på mig själv, om det inte vore för att jag har skäggväxt och håriga ben. 🙂

   En annan sak som hindrar mig, för kärlek kan även handla om personligheten, är tanken på mörkhyade barn i ett arktiskt klimat. Så gör man inte mot barn. Det är väldigt elakt.

   Gilla

 2. Man kan åtminstone prata öppet om vad som sker och inte ständigt mörka, bortförklara och beskylla.
  Utan dessa slappa regler, utan fungerande tull, om det fanns styrsel och handlingsförmåga i stället för detta marxistiska/liberala flum skulle situationen inte vara lika djävlig.
  En regering som inte ensa anser att landet behöver en folkräkning. Man vill väl inte att allt djävligt ska avslöjas. Men en folkräkning med vidhängande frågor är en nödvändighet och den kommer så småningom.

  Varför har S, som suttit vid makten i så många decennier, inte sett till att bygga fler bostäder åt landets egen befolkning? Var tänkte de att alla de importerade miljonerna skulle bo? Varför skulle de hit? De har ju egna länder att bo i!

  Gillad av 2 personer

  1. Det tog många decennier att bygga Sverige medan Alliansen skövlade och rev på åtta år.Bostadsbyggandet upphörde nästan helt vad gällde lägenheter under högerns tid vid makten.Det hade ett utstuderat syfte att skapa en bostadsbrist för att öka priset på redan befintliga bostadsrätter.Hur tror du det går ifall det började byggas nya lägenheter och utbud ökar? De mestadels högbelånade bostadsrättsägarna hade fått se värdet sjunka och banker hade gått omkull.De djävla moderaterna under Reinfeldt gjorde allt fel.Det var äkta höger det Realist.Äkta höger.

   Gilla

   1. Javisst, Rheinfeldt och M var skit. Men S är också skit. De har för länge sedan tappat vad de ville med makten annat än att inneha den.

    Bostadsbyggande är en oändligt komplicerad sak. Men för fasen, nog borde S ha kunnat låta bli att importera så många muslimer som drivit upp efterfrågan av bostäder till den milda grad. Är det schysst att låta dessa människors boende kosta så fruktansvärt mycket?

    S har en förenklad syn på livet, tillvaron och samhället. De har trott att allt går att organisera, tänka ut, rätta till som en ingenjör ungefär. Alla människor föds inte lika. Några är jättesmarta, de flesta ungefär som folk är mest medan andra föds mindre begåvade. Det går inte att pressa in folk i samma mall som S gör. Hela deras tänkesätt är så, skolan t ex. Att ”alla ska med” är korkat när det görs på S vis. Såg du hur många som hoppar av sjuksköterskeutbildningen? Det är ju inte för att det är en så svår utbildning precis, det är för att de inte har skaffat sig grundkunskaper i S:s dåliga skolor.

    Så svenskarna befinner sig i en jäkla sits. De som har makten sköter inte landet. De partier som inte sitter i regeringen stöder ändå regeringen och delar på makten fastän de inte sitter i regeringen. Utom SD. Den riktiga makten utövas i utskotten i riksdagen och i regeringskansliet. Om vi hade haft antingen en välfungerande regering ELLER en fungerande opposition så hade tillståndet i landet inte varit så här eländig.

    Satsar du på S i nästa väl så får du mer av samma skit, ingenting tyder på något annat. Morgan som försvarar muslimerna, Löfven som pratar skit och en regering som är dysfunktionell och inte tar itu med just någonting av Sveriges verkliga problem. Hur kan regeringen bara föra ut 60-70-80 MILJARDER varje år till andra länder?????? Behoven här är ju enorma! Försvaret får inte en bråkdel av vad de behöver, det är hål i asfalten överallt, bostadsbyggande MÅSTE komma igång hur svårt S än tycker det är, för fasen andra länder kan ju, titta på hur man löser det i Berlin om inte annat.

    Regeringen får inte bara underkänt, de blir avstängda från jobbet för 15 år framåt. Under tiden kan de väl börja tänka efter vad som är bra för Sverige och vad som är bra för politrukerna inom S och fackföreningsrörelsen och vilket de ska prioritera. Dags att de försvinner innan landet är obotligt skadat. Nu är muslimerna här, ska de få bestämma hur framtiden ska vara här? Det verkar så.

    Gilla

 3. Norge har deltagit i krig och varit ockuperat. Det ger en lite större förmåga att se verkligheten som den är. Det finns en lite större beredskap att ta itu med djävligheter även om de håller bli olje-feta och PK även där.

  Gillad av 1 person

 4. Gick till el giganten i sommar.
  Två arabiska män gick bakom mig en hostade och
  Nös när de kom bredvid mig.
  Står man i kö och de har streck markeringar så ställer sig

  Somalier, Afghanistanier mellan strecken och alla deras barn står och
  Knuffar på folk.
  Sanningen är att de vet om smittan men bryr sig inte,
  De vill skylla på samhället men det enda de kan skylla på
  Är sig själva.
  Jag har bott i utsatta områden. Det ordet används för att tycka synd om dem.
  De har fått stora fina lägenheter , mer utrymme än arbetarklassens barn.
  Vi har bott elva i en trea och ingen av oss tyckte att vi inte fick
  Plats att plugga.
  Är så trött på skit snacket om fattigdom. Trångboddhet.
  De kan bo tre familjer i ett rum i vissa hemländer men i
  Sverige kräver de egna rum.
  Det är social sekreterarna som sagt det till dem och andra flyktingar.
  Samtidigt bryr sig inte social sekreterarna om arbetarklassens barn som
  Aldrig haft eget rum.
  Man kan inte ge flyktingarna ett genomsnitt på svenskarnas förmögenhet då 10
  % äger 90 %.
  Det gör att flyktingarna får många tusenlappar mer än vanliga arbetarfamiljer.
  Vi har ekonomer som verkar se verkligheten.
  Flyktingar skulle få hotell rum. Under Corona
  Men alla dem som valt att ta hand om sina föräldrar och sparar miljoner till
  Samhället . De bryr sig inte politikerna om.
  Nej politiker agera bara när allmänheten får se hur vidrigt de agera, sen
  Lovar de agera. Och när kritiken lagt sig fortsätter de deras vidrighet.

  Gillad av 1 person

  1. Elva i en trea, du slår du mig. Vi bodde 6 i en tvåa som sedan blev 10 i en mindre och äldre villa.

   När jag går på trottoaren och möter guds gåvor till kvinnan, araber alltså, så kommer de fem i bredd och väjer inte en mm. Jag väjer inte heller numer. Det blir kollisioner och de kallar mig apa och allt möjligt. I början sade jag att i Sverige osv. Numer går jag på bara så får det bli som det blir.

   Det som skär hårt i många svenskar, inte alla, men många är att det är så otroligt, förbannat, jävligt ORÄTTVIST det som sker. OVANPÅ det så är de som det blir gullat så med jävligt otrevliga och arroganta som regel, undantag finns förstås. Det är en annan kultur, ett annat sätt att se på sina medmänniskor och världen.
   Så visst älskar vår regering och de flesta partierna utom SD de importerade mer än de älskar och bryr sig om svenskarna och Sverige.

   När en befolkning blir så åsidosatt, kränkt och förnedrad växer trycket i samhället. Det byggs upp en spänning som genom historien oftast sitt utlopp i oroligheter, våld och inte sällan en stark ledare som är ute i egna syften även om han/hon till en början ses som en frälsare ur eländet. Det blir farligt helt enkelt. Snart börjar kanske polisen slå ned upplopp från svenskar som bara vill protestera?

   Så därför ska alla aktivt se till att SD får så många röster 2022 att det finns ett alternativ till både skitregeringen vi har och den starke ledaren som lurar i vassen. Allt blir inte frid och fröjd med SD, men det blir med bevarad demokrati och förutsägbarhet om vad de vill och tänker försöka genomdriva. Vad är alternativet?

   Gilla

   1. Mmm,jag har funderat över precis det du tar upp att det kommer en stark ledare med egna syften och ja många av oss inkl jag själv är lätta byten.Jag hatar och jag vill ha hämnd och vedergällning.Kommer en ledare och lovar vedergällning så är jag och säkert många med mig först i ledet.Man får vara medveten om det.Farligt är bara förnamnet.Vi har sett det förr hur ledare som själv hatar drar med sig massorna.Självinsikt kan behövas.

    Gilla

 5. Politikerna är livrädda att berätta sanningen för denna grupp eftersom de kan uppleva det som kränkande mot dem eller att de berörda kommer att uppleva politikerna som rasister, risken är att de får skit oavsett eftersom de inte berättar sanningen för dem kan de få skit efter och berättar de dem för de nu så kan de bli angripna som rasister eller att det blir kränkta. Känns skönt att de får smaka på sin egna medicin såhär dagarna innan jul, ”som man bäddar får man ligga”.

  Gilla

 6. På tv, Netflix, Axess tv m fl finns en del bra filmer som visar vad som ledde till den galna perioden i Tyskland, när landet förstörde sig självt med detta vansinne. För att förstå det börjar filmmakarna med första världskriget, både utbrottet och vad som blev resultatet. Kollapsen av ottomanska riket, Österike-Ungerns kollaps osv osv ut ur freden av första världskriget kom flera länder som i princip inte funnits förut. Tyskland tvingades betala enorma skadestånd, den tyska militären kände sig svikna av politikerna. Tydligen var det så att tyskarna inte alls var besegrade (men säkert skulle blivit det). Depressionen så småningom, Hitlers uppdykande, de sociala oroligheterna i Tyskland som där kommunismen nästan vann osv.

  Alla stora historiker pekar hela tiden på utgången av första världskriget om man ska förstå varför andra världskriget hände. Det är tom så menar de att vi än idag upplever återverkningarna av både första och andra världskriget, t ex de gränsdragningar som gjordes i Mellanöstern och som gick helt emot hur de olika kulturerna levt i århundraden.

  Lika jäkla krångligt kommer det bli för våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn att förstå vår tid. Värre säkert eftersom de som går i skolan nu lär sig minimal historia. Kunskapen om Sverige och dess historia har ju förfuskats bort totalt.

  Återigen, Svante Nordin är en av mina favoriter. Han har skrivit en lång rad böcker inte minst i historiska ämnen. Att läsa sådant ger perspektiv på det som händer idag och ibland får jag lite tröst av det. Det sker när jag förstår att inget varar för evigt och motkrafter alltid kommer till den rådande ordningen.

  Men det är inte kul det vi är med om. Dessutom, vi går från något som var bra till något som vi upplever som sämre även om makten hela tiden säger att vi inbillar oss och samtidigt försöker tysta ner oss. Det kommer ändras, hoppas det sker snart.

  Jag är verkligen inte pacifist. Jag tycker vår polis ska få använda våld när människor inte följer de lagar som finns. Jag tycker poliser ska vara välavlönade och välutbildade (liksom lärarna m fl, men dessa två grupper är oerhört viktiga för en nation). Så får man bra folk dit som inte tar mutor, som inte tillgriper galet våld osv. Men om en man rusar emot dem med kniv och inte stannar, självklart ska den mannen skjutas på ett sätt så han stoppas. Om han sedan dör, so what. Det är ju därför vi har poliser, de är de enda som ska äga våldsmonopolet i en demokrati. Därefter ska inga PK-människor yla om våld. Justitieminister ska i så fall omedelbart kliva fram och förklara att det var korrekt skjutet och VARFÖR.

  Hoppas Morgan blir rejält magsjuk hela jul- och nyårshelgen med massivt illamående. Hoppas ingen kommer när han ropar på hjälp. Inte ens Annika, hon säger ju att hon inte vill veta av honom. Det är det bästa hon sagt någonsin.

  Gilla

 7. Allt som sker i Sverige är totalt sjukt.
  Jag var fyra år när jag kom till Sverige , mina pappa jobbade efter 14 dagar.
  Min mor efter tre månader.
  Men när vi kom så kunde man leva på en lön.
  Vi var fem familjer i ett hus med egen toalett men bara ett
  Badkar.
  Aldrig hade jag eller mina syskon klagat att Vi inte kunde plugga eller sov.
  Dagens flyktingar är människor utan moral och etik. De tycker de har rätt att komma hit
  Och anklaga och plundra svenska folket.
  De uppför sig som vildar som de gjort i sina länder.
  Därför brinner deras hemländer och är en krigs zon.

  Jag blir ofta kallad rasist eftersom jag ser helsvensk ut.
  jag kan flera språk och har släkt i många länder.
  Tyvärr så är jag uppfostrad att det jag tjänat med mina tio fingrar är mitt
  Men det som inte är mitt rör jag ej.

  Vilket leder att jag hör och ser massa fusk och vidrighet från mina och
  Andras landsmän. Då ryter jag ifrån.
  Blir fly förbannad när myndigheter ger flyktingar massa extra för de
  Hotar eller gråter.

  Myndigheter i andra länder ryter ifrån och hade skällt och hotat tillbaka.
  Vilket hade satt flyktingarna . Här i Sverige låter myndigheterna flyktingarna vara
  Fast de vet att de ljuger och lurar.
  Människor i Sverige följer lagar och uppför sig normalt.
  Människor från andra länder är vana att ljuga,
  köpa eller hota för att få som dom
  Vill.
  Sverige var ett land som jag skröt om när jag växte upp.
  Det passar bra till Svenska folket. Som skämdes för att gå till
  Socialen.
  Men när vissa människor arter kommer så är det som man släppt in kobror
  Med lammen.
  Det Sverige som min far dog för och var stolt över finns inte mer .

  Gillad av 2 personer

  1. Dina föräldrar kom säkert till Sverige när vi inte var med i EU och arbetslösheten var lägre. Typ 2%, p.g.a. den demokratiska socialismens patriotiska sänkning av arbetstid, vilket gjorde att vi delade på jobben solidariskt i nationen, även med invandrare som dina föräldrar, som p.g.a. detta inte segregerades, men integrerades och assimilerades.

   Det som har skett sedan dess är inte patriotisk demokratisk socialism, men extremt folkförräderi och extrem marknadsliberalism som har lett till allt mer monopolkapitalism där nu småföretagen också skall krossas, allt medan politikeradeln självt håvar in höga arvoden och sänker sina egna skatter.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s