Sedelpressarna kommer fortsätta att gå varma för att täcka upp biståndsbehovet för nästa år

Det är många i Sverige som är i stort behov av stöd på grund av coronakrisen, men även andra länder har drabbats hårt och i den årliga överblicken av den humanitära situationen som FN gör uppskattas 235 miljoner människor behöva någon form av akut stöd under 2021, vilket är en ökning på 40% jämfört med förra året och ökningen beror nästan uteslutande på coronapandemin.

Enligt FN har den pågående pandemin drabbat de som redan har det tufft oproportionerligt hårt och en av 33 personer i världen är i behov av stöd samtidigt som antalet som lever i extrem fattigdom väntas öka för första gången sedan 1990-talet. Den förväntade livslängden förväntas dessutom sjunka och antalet som avlider till följd av hiv, tuberkulos och malaria fördubblas. Det mest alarmerande är dock återkomsten av svältkatastrofer som kan inträffa på mer än ett ställe.

Således slår FN fast att biståndsbehovet under 2021 uppgår till 35 miljarder dollar.

Tillsammans med EU:s enorma stödpaket och den höjda EU-avgiften blir dessa ytterligare miljardbelopp i bistånd tuffa att skrapa ihop. De flesta länder, däribland Sverige, kommer inte att klara bägge utan sedelpressarna kommer fortsätta att gå varma samtidigt som fler ofinansierade lån kommer tas i våra barns namn.

Som vanligt är medborgarna de stora förlorarna, medan storbankerna, FN och EU är de stora vinnarna eftersom de styr och finansieras av dessa lån.

Som grädde på moset är EU i full gång med att styra upp den nya migrationspakten som innebär fortsatt hög tillströmning och inhysning av illegala migranter som ska försörjas av de få invånare som fortfarande arbetar.

Det känns som vi går en strålande framtid till mötes! 👌

#vigillarintefegapolitiker

#vibetalar

#swexit

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/fn-enormt-st%C3%B6dbehov-i-pandemins-sp%C3%A5r-1.37894468

19 reaktioner till “Sedelpressarna kommer fortsätta att gå varma för att täcka upp biståndsbehovet för nästa år

 1. Ursäkta. Saxat ur pressen idag, ”Rädda barnen vill att afghanska männen ska få stanna”.
  Klart Rädda barnen vill det. De vill att barn ska fortsätta vara rädda. Såklart.

  Gillad av 1 person

 2. Apropå svenskarnas pengar.
  Hur många hundra miljoner har afghanerna kostat svenskarna hittills tro? Allmänna levnadsomkostnader och terapi till väldigt många av dem. Rättegångskostnader för våldsbrotten. Sjukvård. Och så vidare.

  Det framgår av det avtal som C nu verkar stoppa att studielån skulle räknas som inkomst.

  Rent allmänt, hur många hundra miljoner, kanske miljarder av studielån har aldrig betalats tillbaka utan försvunnit utomlands som investering?

  Att ha dem här är som att stå och titta på när regnet öser ner genom ett stort hål i taket utan att täta läckan.

  Gillad av 2 personer

  1. Glöm inte psykiskt traumatiserade anhöriga som förutom personligt lidande tvingas till långvariga sjukskrivningar.Lagar måste ändras så att ansvariga politiker kan avrättas,det skulle i viss mån även ge upprättelse till offer och anhöriga.Folkfärräderi med avrättning i straffskalan bör införas.Lex Chauscesku.

   Gilla

   1. Jag instämmer.

    Morgan borde omedelbart ställas inför militär domstol för brott mot Sverige. Landsförräderi.

    Efter honom bör övriga föras in. De är några stycken.

    Gilla

 3. Vilket ansvar har svenska skattebetalare för hur Italien, Spanien, Grekland m fl sköter sin ekonomi?

  Vilket ansvar har svensken för demokratiutvecklingen i Bolivia och Peru? Eller i Tanzania? Eller Belarus?

  Gillad av 1 person

  1. EU??
   Lugn,du har rätt…
   Varför hamnade vi här??
   Du skall vara fri… sist jag kolla..
   Är vi som djuren??
   Hell NO!

   Hur djupa är vi??
   Annu-na-KI…
   $lav??
   Viljan av guld??
   Är Zebran sugen??

   Antagligen inte.

   Mvh Per

   Gilla

 4. Klicka på länken och se vilka länder SIDA ger bort våra skattepengar till. Över hela klotet. De människorna som håller på med det här, gör de någon nytta för Sverige? Eller, är de tärande?

  https://www.sida.se/Svenska/lander/

  Hur rimligt är det att vårt lilla land ger störst bistånd per skalle av alla länder i hela världen?

  Vem bestämmer att pengar ska föras ut ur Sverige i stället för att investeras här?

  Gillad av 1 person

 5. När grät du senast av medkänsla för Ahmeds fru och barn i Tchad?

  Eller, när blev du senast tårögd när du såg EU:s flagga?

  Gilla

 6. Sedelpressarna går för fullt nu. Jag mår illa efter att ha läst det senaste från regeringen och MP.

  https://www.friatider.se/sverige-ska-betala-andra-landers-klimatomstallning

  Regeringen meddelar på sin hemsida att Sverige ger bort 300 miljoner ytterligare till ”klimatomställning för tung industri” i andra länder. Totalt har MP och regeringen gett bort 1,1 miljarder till Världsbankens klimatinvesteringsfond. Detta är pengar UTÖVER allt SIDA ger. Fy fan! Dessa pengar finns inte nu i Sverige, det är pengar som MP och regeringen LÅNAR och sedan skänker bort. Vem snor de där pengarna? Vänner från övriga Sverige måste betala en sorts tull när de per bil hälsar på oss här i Stockholm. Är det även dessa pengar som MP också skänker till andra länder?

  Känner du lika stort ansvar för att andra länder ska klara Miljöpartiets mål vad gäller hur deras tunga industri ska klara att ”ställa om”? Känner du ansvaret för att medborgarna i dessa länder inte behöver störta sina regeringar om så skulle behövas?

  Kan ingenting stoppa MP? Varför stoppar inte S Miljöpartiet? Det kan S göra om S vill det. Hur enkelt som helst.

  Fy absolut fan för tillståndet i Sverige! Vänta bara tills julen närmar sig, då kommer enorma summor skänkas av svensken till alla fucking hjälporganisationer. Då kommer SR tjata och tjata om pengar till stackars fattiga och svensken kommer i sin enorma godtrogenhet skänka och skänka.

  Gillad av 2 personer

  1. Realist
   ”Fy absolut fan för tillståndet i Sverige! Vänta bara tills julen närmar sig, då kommer enorma summor skänkas av svensken till alla fucking hjälporganisationer”. Ja det är många som vill bli och blir rika på våra skattepengar medan vi svenskar blir fattigare på grund av regeringens svagsinthet för våra liv och vår frihet. Allt för att vår odugliga regering ska känna sig god hjärtade och Sverige framstår som ett enda stort dårhus

   Gillad av 1 person

 7. Själv tror jag inte det blir sedelpressarna som kommer att gå varna, utan skattetrycket och skatteindrivningen som kommer att gå upp på högvarv, fler hungriga och fattiga pensionärer, och fler uteliggare och pensionärer som bor på gatorna. Både ekonomin och samhällssystemet går uppenbart allt snabbare mot det proverbiala stupet. Detta kombinerat med världen mest effektiva övervaknings och kontrollsystem så inte innevånarna utvecklar tankar som makteliten inte godkänner, ”Vi vet var du bor, gör och tänk rätt, annars kan du få besök”. När jag läser sådant här känner jag mig bara så oerhört tacksam att jag slipper vara del av det. Som pensionär nu, om jag varit kvar i Sverige, hade jag då bott på gatan och sovit på tunnelbanan och letat i soptunnorna. Bästa rådet till er som ännu är unga, TÄNK, AGERA.

  Gilla

   1. Det menar jag med fullt allvar och jag har och kan kontrollera det. Kina har inte den massövervakning som Sverige har, därför att det behövs inte i det samhällssystem som Kina har. Kina punktövervakar endast suspekt verksamhet och suspekta personer, och det sker helt öppet. Den massövervakning som Sverige har är helt enkelt inte möjlig att genomföra i Kina rent tekniskt. Du kan ju inte ens sätta in dina pengar på banken i Sverige utan att identifiera dig och visa ID och genomgå ett förhör och bevisa var pengarna kom från. I Kina sker det i en maskin. Insättaren är inte identifierad. I Sverige skall alla telefoner vara registrerade, all internet användning är övervakad, allt du gör, varthän då går övervakas du kontinuerligt i detalj, i Kina finns inget datalagringsdirektiv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s