Knivattack mot kvinnor i varuhus i Schweiz – misstänkt terrorattack

En 28-årig kvinna med schweiziskt medborgarskap attackerade tidigare i dag två kvinnor i ett varuhus i centrala Lugano, nära den italienska gränsen. Attacken skedde på femte våningen och förövaren försökte strypa den ena kvinnan respektive knivhugga den andra. Ett av offren fick allvarliga skador, men ingen av kvinnorna har livshotande skador.

Enligt lokal media ska 28-åringen ha stulit en kniv från varuhusets husgerådsavdelning och attackerat kvinnorna, men två kunder lyckades brotta ned henne samt hålla kvar henne tills polisen anlände.

Motivet är ännu inte klarlagt, men enligt schweizisk media utesluter inte polisen en terrorattack. Enligt vittnen ska den 28-åriga kvinnan ha skrikit att hon var medlem av IS samt upprepade gånger ha ropat ”Allah akbar”. Detta är dock inget som bekräftats av varken åklagare eller polis.

Schweiz har hittills undgått en större terrorattack med islamistiskt motiv, men enligt landets säkerhetstjänst finns det hundratals personer som stämplats som säkerhetshot i landet, varav många av dem stridit för terrororganisationer i Mellanöstern.

Terror in Switzerland: A knife attacker wounded two women

https://www.reuters.com/article/swiss-knife-idUSKBN2842LF

4 reaktioner till “Knivattack mot kvinnor i varuhus i Schweiz – misstänkt terrorattack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s