Bakåtsträvande Nya Zeeland tillåter kvinnliga poliser som bär hijab

Det finns vissa yrken där religiösa symboler bör vara förbjudna eftersom man i ett yrke där man beblandar sig med människor med olika bakgrunder bör framstå som neutral – till exempel offentlig förvaltning som lärare, domare, polis, läkare och annan vårdpersonal.

Tyvärr har den pågående islamiseringen av västvärlden fått en del nationer att rucka på dessa logiska regler. Storbritannien fick till exempel sin första kvinnliga domare som bär hijab i våras och landet tillåter även hijab på poliser i London och Skottland. Även Australien har poliser med hijab och i Sverige har vi fått med det mesta där vårdpersonal, poliser och lärare med flera tillåts få bära hijab.

Nu kan vi även räkna in Nya Zeeland bland de länder som inte förstår vad slöjan symboliserar. Landets polisstyrka har nämligen introducerat hijab som en möjlighet i den officiella uniformen i ett försök att locka fler muslimska kvinnor att bli poliser. Konstapel Zeena Ali kommer att bli den första polisen som bär en specialdesignad hijab som en del av sin uniform.

Mycket beklagligt att länder, särskilt det man själv bor i, inte kan stå fast vid grundläggande principer. Det finns nämligen inte på kartan att en icke muslimsk kvinna som inte täcker sig skulle få en motsvarande position i ett muslimskt land. Men vi ska vara så inkluderande att vi även ser mellan fingrarna när plagg som symboliserar kvinnoförtryck ska bäras av offentligt anställda. Intressant i sammanhanget är att offentligt anställda inte får lov att uttrycka sin privata åsikt om politiska frågor, men det går bra att bära huvudbonader som symboliserar förtryck och gör skillnad mellan kön. Dubbelmoral!

https://www.arabnews.com/node/1765071/world

26 reaktioner till “Bakåtsträvande Nya Zeeland tillåter kvinnliga poliser som bär hijab

 1. Tyvärr har de tre nämnda länderna börjat att konkurrera med Sverige, om att bli det första landet i västvärlden som blir muslimskt. Om mot förmodan Biden vinner i USA, så blir det ytterligare ett land …

  Gillad av 1 person

 2. Det handlar om makten man strävar efter, makten och inflytandet över vår framtid i våra egna länder. Är medveten om att nationen Nya Zeeland är en skapelse av kolonialismen och stöld av land, naturligtvis, men det handlar som sagt om strävan efter makten i västvärlden och makten över oss och i synnerhet över våra barn.
  Våra politiker går andra makters ärenden, man tjänar andra makters intressen och expansion.
  Det handlar inte endast om religion. Smältdegel som man så ”fint” kallar det. Folkutbyte med andra ord.
  Det är vår tur att bli koloniserade, så resonerar man.

  Gilla

  1. Formellt var Nya Zeeland en skapelse av kolonialismen, verkligheten är faktiskt roande annorlunda. Australien koloniserades och blev en straffkoloni. Nya Zeeland invaderades av äventyrare, inte bara från Europa, och det har satt sitt spår till denna dag. På Nordön i norr finns en bukt som heter Bay of Islands, och en by som heter Russel. Det var bokstavligen Nya Zeelands vilda västern. Folk gick med laddade vapen, och det förekom dueller.

   Gillad av 1 person

 3. När färre och färre till följd av minskat barnafödande bär ”vår” kultur så är folkutbytet och kulturskiftningen oundviklig.En halvsekellång förödande familjepolitik där karriär går före familjebildning är tragisk.Islam sätter familjen i första rummet och det är framgångskoncept för att sprida sitt folk och sin kultur.

  Gilla

   1. När svenska par flyttar ihop är svärmödrarnas första fråga vilket husdjur paret tänker skaffa.Inom Islam frågar svärföräldrarna när första barnet skall komma,Svensk kultur dör ut med sitt folk.

    Gilla

   2. Rolf varför blir du inte muslim själv? Du framstår inte som särskilt trovärdig när du hela tiden framställer islam som något positivt samtidigt som du själv inte konverterat. Faktum är att du hycklar och har gjort så i flera år. Ta steget om du tror på det du säger!

    Gillad av 1 person

   3. Du Jenny,jag är alldeles för lite insatt i Islam för nåt sånt och dessutom har långt till närmaste moské.Jag inväntar dock att det blir krav från Regeringshåll inom de närmaste tio åren att konvertera till Islam.

    Gilla

   4. Bättre då att stycka av en bit mark och bygga en moské här på gården.Nära och bra och så kan man ju erbjuda besökarna köttlådor från gården.Ahh,du har fan gett mig idéer!

    Gilla

  1. Islam sätter allah i första rummet, inte familjen. Vill någon av hustrurna skiljas så dödas hon och bränns upp.
   Balkongflickor, barnäktenskap, kusinäktenskap, omskärelse, halshuggningar, våldtäkter, skjutningar, rån, misshandel, skolbränder, bilbränder, kyrkobränder, stening, mord etc.

   Gilla

   1. Är det många steningar där du bor? Naturligtvis har muslimer gjort allr det där du säger men drt har även judar och kristna gjort.Det är ju skillnad mot som du antyder att det skulle ske systematiskt inom Islam.

    Gilla

   2. Har inte med saken att göra om det är många steningar där jag bor. Bara att det sker är illa nog oavsett var det sker. Jaha du, så du menar att om kristna och judar gjort detta så är det helt ok om muslimer gör det nu? Gör kristna och judar det nu också? Vi lever faktiskt på 2000-talet och inte på 600-talet som muslimerna tror. Intressant det du skriver om att du inte är insatt i islam, det förklarar nämligen dina påståenden om islam. Du är faktiskt totalt okunnig.

    Gilla

   3. Du missförstår tompas11.Det som du räknar upp sker ju varje dag och har inget religion att göra.Likväl som en muslim eldar en bil så gör en kristen,jude,snickare,advokat osv i all oändliget samma sak.Det är inte systematiskt och i religions namn sådant sker.Du vill väl? antyda att det sker specifikt och systematiskt inom Islam och i den religionens namn.

    Gilla

   4. Tompass11,ja och inte blir man klokare av dig ang Islam.Du har ju ändå läst Koranen och borde väl veta att det där inte står något om att otrogna kvinnor skall stenas eller att bilar skall brännas.Du hittar ju på att saker sker i Islams namn.

    Gilla

  2. De friheter vi har i detta land är också det som gör oss sårbara. Vi är med andra ord lätta byten för rovdjur.

   Gilla

 4. Anställda inom polis, brandkår, skola, sjukvård, äldreomsorg, försvar, domstolsväsende, sociala myndigheter, för att nämna några områden som är offentlig service för skattebetalande medborgare, MÅSTE utövas utan att personalen åskådliggör sin ev. religionstillhörighet eller politiska åsikter genom klädsel, uttalande, symboler och liknande.

  Gillad av 1 person

 5. Jag bodde ett tag på Nya Zeeland så jag vet hur det går till. Det är ett immigrationsland, men mycket annorlunda Sverige, de första människorna kom dit för bara några hundra år sedan. Därför är det lättare att tolerera och leva med skillnader. Sedan har invandringen varit strikt, du skall vara identifierad, du skall kunna tillräckligt med språket för att klara dig, du skall ha ett yrke, och du skall respektera andra. Den som inte gör det åker ut, medborgarskap kan dras in. De som vill parasitera på välfärden åker ut, ingen skall inte leva på andras arbete. Muslimer är helt annorlunda på Nya Zeeland, ingen islamist har släppts in. Procedurerna är omsorgsfulla, och de flesta får vara prov-immigranter de första åren för att bevisa att dom kan sköta sig. Det är ett land där muslimer kommer och besöker kyrkan, och där kristna besöker moskén för att umgås. Ingen provocerar. För fyrtio år sedan var befolkningen 2.8 miljoner, bara européer, stillahavsfolk, och Maoris, urbefolkningen som kom först. Nu är den närmare 6 miljoner, mängder av främst asiater, men inga av de problem som Sverige har. Strikta krav vid immigration och krav hur man uppträder i samhället. Det går inte att jämföra.

  Gillad av 1 person

 6. Tompass11,ja och inte blir man klokare av dig ang Islam.Du har ju ändå läst Koranen och borde väl veta att det där inte står något om att otrogna kvinnor skall stenas eller att bilar skall brännas.Du hittar ju på att saker sker i Islams namn.

  Gilla

  1. Jag behöver faktiskt inte hitta på. Det är ju bara att se sig om i världen. Ingen kan förneka vad som sker i islams namn. Inte ens du, om du vågar se verkligheten som den är.

   Gilla

   1. Men snälla nån. Ställa ett enskilt illdåd mot de som pågår dagligen och ständigt i islams namn är verkligen patetiskt. Hur kan någon vara så verklighetsfrånvänd? Fortsätt du med att snurra in dig i din snuttefilt så du slipper ta till dig verkligheten. Sov sött…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s