Svenska folket låter sig bli överkörda gång på gång

En linjebuss i Borås besköts i morse – två rutor är krossade och det fanns passagerare ombord på bussen. Det är oklart vilket skjutvapen som använts och ingen är gripen. En händelse som för några år sedan skulle väckt stora rubriker blir nu bara en liten notis. Att våra bussar beskjuts är trots allt något vi får vänja oss vid i det nya Sverige där ligister och gängkriminella tagit över våra gator samtidigt som våra styrande inte klarar av att återtaga kontrollen.

Samtidigt visar en ny undersökning från Novus att nio av tio svenskar ser förebyggande åtgärder och mer resurser till skolan som viktiga för att bekämpa kriminaliteten, men även hårdare straff samt fler poliser. Det framkommer också att en majoritet anser att migrationspolitiken bidragit till att öka kriminaliteten.

Man kan faktiskt undra varför man gör denna typ av undersökningar när det ändå är tydligt att ingen lyssnar på vad folket tycker. Våra politiker som brinner för att leka godhetsapostlar med andras pengar, bryr sig inte alls om att lyssna på folkets signaler för de har redan ett mål som de strävar mot och det är därför man fortsätter med samma generösa och kravlösa invandring som tidigare.

Det är för övrigt väldigt tyst från inrikespolitiskt håll vad gäller reella beslut som verkligen tillför något. Man hör oppositionen tjata om att regeringen gör för lite åt den eskalerande grova kriminaliteten samtidigt som allt tyder på att det enda ansvariga ministrar gör är att skjuta problemen framför sig. Faktum är att det inte händer ett dugg! Se på det där med långa häktningstider respektive straffrabatt för unga till exempel – jag vet inte hur länge detta ältats och fortfarande har inget beslutats, för att inte tala om åtgärdspaketet mot gängkriminaliteten som helt fallit mellan stolarna när partierna inte kunde komma överens. Det verkar som om allt bara bollas omkring utan att någon kommer till skott. Är det så vi ska ha det fram till nästa val? Det verkar inte bättre!

Men allt är inte bara politikernas fel, man ska inte glömma att vi som röstar har en stor skuld i det hela och bevisligen saknar många av våra makthavare rätt kompetens för att styra ett land eller inneha viktiga funktioner, men ändå får de hållas år efter år trots att det enda rätta vore att byta ut hela bunten genom att föra in helt nytt blod i riksdagen. Det skulle dock kräva att majoriteten av svenska folket vaknar upp och tar ansvar, vilket jag inte tror finns på kartan, så vi lär få fortsätta dras med samma inkompetenta personer vid makten i ytterligare några decennier medan landet faller isär. Stackars våra barn som ska ärva denna misär som bara kommer att förvärras för vart år som går. 😔

#vaknasverige

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/linjebuss-i-boras-ska-ha-beskjutits

https://www.svt.se/nyheter/svt-novus-om-kampen-mot-de-kriminella-starkt-stod-hos-svenskarna-for-forebyggande-atgarder-mot-brottsligheten

27 reaktioner till “Svenska folket låter sig bli överkörda gång på gång

 1. Är Du trött på det gråa, det trista och det vardagliga?
  Söker Du spänning, äventyr och nya häftiga upplevelser som får Dig att tappa andan?
  Då är Sverige Ditt nya turistmål.
  Vi kan, som enda turistförening i världen, garantera Dig nya spännande och spektakulära händelser varje dag, dygnet runt, året runt!
  Varmt välkommen till Sverige!

  Svenska Turistföreningen – Upptäck äventyret Sverige

  Gillad av 2 personer

 2. Oavsett vad man tänker och tycker om Göran Persson (och det gör man) så har han en unik känsla för tajming när han kan och ska säga vissa saker. Det finns många exempel på det genom åren.
  Just idag framträder han i Expressen och säger ”begränsa välfärden för nyanlända”. Vi minns Leif Östling (Scania) som inte hade samma känsla för tajming när han undrade ”vad fan får man för pengarna”? Han fick gå från div fina uppdrag, sparkades av S i Södertälje mm. Men det var befriande att han sade det han sade. Han gav röst åt något som alltför många tänker inom näringslivet men inte vågar säga högt.

  Så när Göran Persson idag igen väljer att säga det alla ser kommer bli nödvändigt så kommer det ha effekt. Alla vet att Sverige inte har råd att ta in människomassor och låta dem bo och leva här och dessutom få rikligt med pengar – utan att arbeta!

  Det Göran Persson säger är en passning till S och fackföreningsrörelsen också. Den passningen heter ”vi måste få låglönejobb”. Alla vet att det måste komma eftersom de som släppts in är för outbildade för de lediga kvalificerade jobb som finns. Det går självklart inte att ha en stor del av befolkningen gående sysslolös när arbetslösheten stiger i den andra delen av befolkningen. Nivåerna i välfärdssystemet sänks liksom hastigheten på många vägar, detta gör befolkningen upprörd. Upprörda människor som politikerna tar bort förmåner från blir en befolkning som inte röstar som tidigare.

  Låt oss hoppas att befolkningen tar sig ur den indoktrinering, den marinad av förljugenhet och underhållning som regeringen dränkt Sverige i. Låt oss hoppas att befolkningen börjar tänka till slut och ser verkligheten som den är, inte såsom regeringen säger att den är.

  Gillad av 2 personer

  1. Vi har väl ändå en skillnad i löner eller? En läkare har väl inte samma grundlön som en renhållningsarbetare? Hur lite är en låg lön enligt dig? Fyra spänn i timmen eller?

   Gilla

 3. I Paris pågår sedan några veckor rättegången kring morden på Charlie Hebdo 2015 med bl a 12 avrättade medarbetare på tidningen. Vi vet att de tre gärningsmännen som dödades av polis var muslimska terrorister. Under rättegångstiden har fler muslimska terrordåd skett i Frankrike. Det senaste är när läraren Paty fick halsen avskuren av en tjetjensk muslim.

  Det jag vill berätta är något många men inte alla vet kanske. De tre terroristerna tvingade under dödshot en kvinna att slå koden till dörren in till lokalerna där de sedan mördade människor. En kvinna fick ultimatum, om hon läste högt ur koranen skulle hennes liv sparas. Hon läste högt och överlevde.

  Tänk er om tre kristna terrorister hade stormat in och gett kvinnan valet att bli avrättad eller läsa högt ur bibeln! Tänk om hon vägrat läsa högt ur bibeln, hon kanske var en starkt troende muslim? Så då skar de kristna terroristerna halsen av henne.

  En undersökning har genomförts bland unga muslimer i Frankrike. Den visade att en tredjedel av dem anser det rimligt och bra att terrormördandet skedde, det var berättigat och ett rimligt svar.

  Är det rimligt att backa för islams hotande våld och låta bli rita figurer på ett papper? Vad blir nästa position att backa ifrån? Är det rimligt att skära halsen av en lärare som i undervisningssyfte försöker få skolever att förstå vad som skedde? Är det rimligt att en viss religion bestämmer vad andra människor som inte omfattar den religionen får säga, tänka och rita på ett papper?

  I Frankrike svarar staten på terroristernas mördande med kraft. I Sverige har islam som rörelse tillräckligt stort svängrum för att ännu inte behöva tillgripa halsavskärningar. Vad skulle hända om den svenska staten på allvar reagerade som den franska staten om allt våld vi ser i Sverige idag? Det är ett objektivt faktum att det inte fanns detta våld och dessa våldtäkter i Sverige innan den massiva införseln av människor kom igång.

  En katolsk kyrka vandaliserades häromdagen i Göteborg. Fundera över hur reaktionerna hade blivit om det varit en moské som vandaliserats. Hur hade staten och regeringen reagerat då? Hur har regeringen reagerat på vandaliseringen som skedde av den katolska kyrkan?

  Gilla

  1. Det finns mycket bra i Islam.Dina haranger är ju bara sjukt.Visst finns det terrorism som kan kopplas till Islam men det finns många väldigt bra saker också i Islam.Du vet,3 miljarder muslimer kan inte ha fel och fler blir de på olika sätt för varje dag som går.Slaget i Sverige kommer slutligen att stå mellan vänster,höger och Islam.Mittenpartierna kan gå och hänga sig.Det börjar bli dags för alla att välja sida.

   Gilla

   1. Rolf, du är ju en provokatör, för det mesta lite barnslig men det är väl ok, några är ju beskaffade så, så fortsätt på det viset om du inte förmår något annat.

    Om du vill på allvar förnimma hur människor upplever islamisterna så är ett besök på Charlie Hebdo att rekommendera. Jag kan rekommendera hotell för boende.

    För att förstå religionen islam rätt är man tvungen att ta till sig den politiska ambitionen som finns i islam. Begriper man inte den blir mycket av det som sker i samhället svårt att analysera. Allt fler debattörer vågar tala om ”det politiska islam” osv. Så är det med det.
    Det räcker även långt att sätta sig in i hur länderna där islam finns ser ut för att förstå hur islam ser ut omsatt i politiken. Det finns väl något skäl till att så många vill iväg från Iran t ex, ofta till Sverige.

    Nu är det verkligen på gång en ännu djupare motsättning mellan det sunnimuslimska Saudiarabien och det shiamuslimska Iran. Länderna omkring lierar sig allt efter tillhörighet. Sunni närmar sig Israel, se de fördrag som slutits. Detta stämmer väl med min skrivning häromdagen kring vad som kommer efter ”blobaliseringen”, nämligen olika kulturer, religioner som kommer att stå emot varandra och kämpa om makten. Det syns väl rätt tydligt förresten Rolf även för dig hur många muslimer som kommit till Sverige inte alls blev goda svenskar direkt. Om någon nu trodde det.

    Mer behöver jag inte förklara mig. Att du kallar mina rader ovan ”sjuka” bryr jag mig inte om. Man kan ha olika förmåga att förstå samtiden. För Sverige är nu det verkligt stora problemet hur samexistensen ska se ut. Jag har skrivit om det många gånger men var som så ofta för tidigt ute, åtminstone på denna sajt. Macrons kraftfulla och känsloladdade tal nyligen efter att Paty fick halsen avskuren av en islamist var just detta, ett tal riktat till de ”vanliga” muslimerna, en utsträckt hand för att kunna samexistera. Samtidigt markerade han obönhörligt hårt mot islamisterna. Han förklarade samexistensen villkor i Frankrike för alla invånarna.

    Det blir bara fånigt att på sedvanligt FB-manér tillskriva mig annat än vad det går att utläsa av texten.

    Gilla

   2. Realist,du ser inte sjäv hur förblindad av hat du är.Jag har under en lång tid undrat över vad du har råkat ut för.Ryck upp dig människa,det är skadligt att vara så bitter som du åtminstone ger uttryck för.Hur sjukt är det inte att ”väsa,är du islamist” till exempel? Vi har alla våra käpphästar här men ändå Realist…du är inte frisk i ditt hat.Berätta gärna DIN historia så att vi ev kan få större förståelse för hur-och varför du uttrycker dig så som du gör.I all välmening.

    Gilla

  2. Det hade varit spännande att i en folkomröstning prova frågan om folk vill ha ett Europa dominerat och präglat av islam…
   Men det förutsätter ett demokratiskt samhälle så det kan vi glömma.

   Gilla

 4. Det står ju var och en, som finner islam angenämt, fritt att ”prova på”! Det finns ju flera olika varianter! Man kan helt enkelt besöka en moské och framföra sina önskemål om att få smaka på vad islam har att erbjuda. Vi har ju religionsfrihet i Sverige, men, precis som i Frankrike ska religionen hålla sig borta från politiken. Vare sig Sverige eller Frankrike accepterar tanken att någon gud gör åtskillnad mellan män och kvinnor, mellan de som tror och inte tror på någon gud. Alla medborgare i Frankrike och Sverige ska behandlas lika. De som inte följer landets lagar ska och kan förvänta sig de straff som följer av gärningen. Detta fungerar mycket illa i Sverige och bättre i de flest andra europeiska länderna.
  Det är det som är det farliga med olika religioner, de vill göra skillnad mellan människor. De som tror sägs vara mer värda än de som inte tror. De som inte tror ska, vad gäller islam, ta hänsyn i en utsträckning som vi inte är vana vid i Sverige. Vem ska bestämma kring den saken tro? Vad säger du Rolf?

  Gillad av 1 person

  1. Nja,du förenklar det rejält.Men varför väser man ”är du islamist” till nån som du förmodligen inte vet så mycket om.Du har garanterat en negativ personlig historia som du förknippar med Islam.Jag blir uppriktigt nyfiken.Vill du inte berätta här så får jag väl läsa mellan raderna för att försöka luska ut.Ifall det är rent och blint hat så måste jag säga att jag blir rädd.Rädd att det finns sådant ogrundat hat mot en religion.Berätta snälla!

   Gilla

   1. Rolf man kan ju även vända på frågan och undra varför du ty dig till islam?
    Klart man ska kunna tycka, tänka och säga vad man vill, vad inom islam gör detta så svårt?

    Gillad av 1 person

   2. Gringo,SD hade absolut kunnat vara ett alternativ för mig ifall man inte hela tiden hade vänt kappan efter vinden.Man har ett partiprogram som knappt varar från kongress till nästa.Islam och SD har liknande konservativ värdegrund,skillnaden är att Islam vilar på en bastant ideologi men det gör inte SD.Röstar jag på Nyans så kan jag vara väldigt säker på att många av mina värderingar,förbud mot abort,förbud mot öppen homosexualitet osv kommer att finnas med ifall Nyans får makten.SD måste våga tala ur skägget och deras partiprogram måste vara längre än ett år.Jag skiter i vad partiet heter,bara de har ett långsiktigt partiprogram med rätta värderingar och det vet jag att SD i grunden har men något eller någon får dem att inte våga visa det.Sen håller jag med om att det var dumt av mig att ge mig på Realist.Hen har ju läsvärda inlägg emellanåt men så kommer kritik mot Islam som ofta inte har mer ursprungsinlägget att göra.Men man väl ta det onda med det goda och Jenny har ju högt i tak här och då skall ju inte jag komma här och ha synpynkter,faktiskt.
    Ha en fin dag!

    Gilla

 5. De är inte idioter de är fega.
  Många vågar inte säga att vi har inte bjudit in dem och nu när de
  Otacksamt skadar landet är det bäst att de lämnar.
  Mer pengar Får de inte av oss.

  Eller så är de lärare och familjehem . Hotellägare som fick 20 miljoner för 200 flyktingar
  På ett år.
  Rot och Rut kriminella företag. Som får arbetare gratis.
  Att politikerna ger dem hundratals miljader per år och
  Sedan säger att de är fattiga men sanningen är att de har mer än alla
  Sjuka och funktionshindrade i Sverige som jobbar.
  Men det kan de inte säga för då skulle inte politikernas
  Valboskap gynnas.
  Vi ser ett samhälle som gynnar kriminella, rika och ohedliga.
  Annars skulle inte rättsväsende friat alla mördare som skyller på varandra.
  I USA döms alla . Oavsett om man är en eller tio i huset ska alla fällas för mord.
  Sverige är nu en fruktansvärd mardröm ,
  Människor från hela världen sätter foten på Svensk mark och
  Får mer än de som jobbat och slitit bra livet.

  Utredningar
  Politikerna ser nu för tredje gången IS anhängare som kommer tillbaka
  vad gör de? Jo de beställer en tredje utredning om saken😵

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s