It ain’t over ‘til it’s over

Svenska folket är i extas, partiledare och ministrar gör vågen, journalister slåss om utrymmet för att få ge just sin syn på ”dåren” Trump som äntligen besegrats samt media gnuggar händerna över alla tusentals likes. Orsaken är att Joe Biden – uppbackad av media – utropat sig till USA:s nya president.

Men det många glömmer är att det här är långt ifrån över – dels ska domstolen ta ställning till om det skett valfusk och dels utreder man fortfarande mutanklagelserna mot Biden. Ni vet allt det där som media inte vill ska komma fram.

Vem som i slutändan kommer tillträda som president i januari återstår att se och det är inte omöjligt att många kommer att få äta upp sina ord framöver!

#thetruthalwayscomesoutintheend

21 reaktioner till “It ain’t over ‘til it’s over

 1. Alla demokratier i väst fungerar allt sämre. De löser inte de problem medborgarna vill ha lösta. Medborgarnas förtroende för landets demokratiska system är bottenlöst lågt. Marknaden styr och påverkar varje land så att det mer liknar en marknadsstat än en statsstat. Facebook fördummar individen. I staten är det eliter som bekämpar andra eliter. Folket lämnas utanför, se valet i usa som exempel. Ungdomar anser inte att demokrati är så bra och att de demokratiska institutionerna är något man inte kan lita på. Många ropar efter en stark ledare och tittar lite avundsjukt på Kina och andra länder.
  När en statsminister som Reinfeldt monterar ner Sveriges försvar och tillsammans med andra partier släpper in islam och våld tillsammans med människor som inte vill ha demokrati, då är vi illa ute. Det är där vi är nu.

  Gillad av 2 personer

  1. Problemet med demokratier är att dom skapades för en värld som inte längre existerar, och dom är satta i sten, dom kan inte anpassa sig. Var väldigt försiktiga med detta ”en stark ledare” i samband med Kina. Hitler, Mussolini, Stalin och Mao var starka ledare, var och en på sitt sätt. Maos rollmodell var Stalin. Kinas framgång skapades just för att ingen ”stark ledare” styrde. Man möjliggjorde, öppnade upp, inte styrde. Demokratin Kina, 1912 till 1949, var en katastrof liksom Sverige idag. Kommunist Kina, 1949 till 1978, var dramatiskt bättre men knappast lyckad. Mao var ingen diktator utan snarare en populistisk predikant. DengXaoPing lade grunden till dagens Kina, men jag har aldrig sett en staty över honom, han förbjöd dom, det finns inget mausoleum som över Mao eller Lenin. På Deng’s begäran kremerades han och askan spred i havet. LaoZi’s ”Att leda folk är att följa dom”, folket skall styra ledarna är grundläggande idag i Kina. Till motsats med Sverige finns i Kina ingen stark styrning uppifrån, däremot finns ett välutvecklad samhällssystem för att möjliggöra styrningen underifrån och att skapa möjligheter, öppna upp tillfällen, prova och experimentera. Varenda person, familj, kvarter, by, stad, region, eller hela Kina styrs från botten upp, med ansvar, tolerans och respekt för andra, tre kriteria som helt saknas i Sverige. Hade det inte varit så hade det varit en ny revolution för länge sedan. HuJinTao, Xi’s företrädare, varnade tydligt och upprepat för detta. En möjlig ny revolution i Kina är en realitet. Ledare i Kina på alla nivåer är väldigt medvetna om detta.

   Gilla

 2. llll

  Gilla

 3. Jag såg ett snutt på CNN en stund idag. Fetaste rubrikerna någon där man fastslog Bidén (ja, korrekt stavat) som den nya presidenten. Nu tittar jag sällan på CNN eftersom jag vet att jag måste bära samma glasögon som för SVT – svensk regimmedia som jag gav upp för drygt 6 år sedan. Men det ljugs i samma utsträckning som det hyllas en erkänd pedofil. Måtte skithusmedia få bismak i munnen i Januari. To be continued som man brukar säga.

  Gilla

 4. Nittonundratalets störste Statsman sade detta i sin och landets mörkaste stund: ”This is NOT the End, no, it is not even the beginning of the End, BUT – it is the End of the Beginning.”Måhända bör D.T. ha samma motto till sin ledstjärna kommande dagar, Aldrig ge upp….
  Sven Lindeberg

  Gillad av 2 personer

 5. Att kommentera är inte så svårt. Svårare är att förstå och analysera och sätta ord på skeendet.
  Jag har själv skrivit ofta om demokratins kris. Det som sker nu i Sverige går bortom detta, det är de demokratiska staternas kris vi bevittnar. USA:s t ex. Sverige som stat fungerade länge och levererade. Men något hände över tid, precis som det brukar över seklerna. Det hände inte bara i Sverige (även om det blev värst här) utan i de flesta västliga demokratierna.
  Varsågoda, en liknande analys hittar ni om nån vecka eller så i någon av de större dagstidningarna eller i någon av de bättre nättidningarna.

  Gillad av 1 person

 6. P.S. Att Biden skulle vinna var självklart. Jag satsade en slant på det och fick lite mer tillbaka.
  Självklart kunde man inte tillåta Trump att vinna igen. Förra gången blev man överrumplade, den här gången var man förberedda gjorde man vad som krävdes. Man simulerade en kamp ända in i kaklet.
  Har ni förresten sett hur mycket botox och fillings man sprutat in i herr Bidens fejs? Blir småjobbigt att fylla på åren som kommer.

  Gilla

  1. Mitt hjärta ville Trump men min hjärna ville Bide.Trump för att jag älskar en fighter och Biden för att jag tror att han är bäst för majoriteten amerikaner.Jag satte en slant på Trump och förlorade.

   Gilla

   1. Det är inte över ännu Rolf. Trump sitter kvar till slutet av januari och utredningarna om valfusk och korruption pågår redan. Du kan mycket väl få tillbaka dina pengar, vi får se.

    Gilla

 7. Om det nu skulle visa sig att den korruptionsmisstänkta och med stor sannolikhet valmanipulationsunderstödda (jag tänker då främst på censur och vinklad rapportering utförda av vänsterorgan som facebook, twitter, youtube, nyt, cnn samt hur många rapporter om misstänka oegentligheter vid hantering och räkning av valsedlar som föreligger) Biden vinner presidentvalet i USA, kvalificerer du dig Margareta, p.g.a. detta ditt uttalande, med lätthet in i den stora gruppen med dåliga vinnare. Men det känns säkert skönt för dig att frottera dig med andra ”goda” människor i Sverige som med sina åsikter och beslut bl. a. aktivt bidrar till att hårt arbetande skattebetalare får ett allt sämre socialt och ekonomiskt liv. Detta eftersom denna grupp av ”goda” människor inte ens lyckas med att dra eller se ens de simplaste sambanden mellan ”åtgärder och verkan” m.a p. hur statens och kommuners personella och ekonomiska resurser missköts och används till meningslösa projekt som leder till ett allt svagare Sverige på alla samhällsområden.
  Men som sagt, skulle Biden vinna, ett grattis till ditt personliga livsval och att du tillhör gruppen med ”goda” människor.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s