Frankrike förbjuder den turkiska ultranationalistiska gruppen Grå Vargarna

I dag meddelade den franska inrikesministern Gerald Darmanin att Frankrike är på väg att förbjuda den turkiska högerextrema gruppen Grå Vargarna, efter att ett minnesmärke i Lyon för massmord på armenier vandaliserades i helgen där man bland annat vanställt minnesmärket med slogans om ”Grå Vargarna” och ”RTE”, varav det sistnämnda åsyftar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Beslutet att upplösa Grå vargarna kommer att läggas fram för det franska kabinettet på onsdag.

När får vi se den svenska regeringen besluta om förbud mot organisationer som hotar rikets säkerhet? Grå Vargarna har flera gånger lyfts fram som ett säkerhetshot även i Sverige och att Tyskland har förbjudit terrororganisationen Hizbollah har fått flera röster att höjas för ett liknande förbud även i vårt land – något som även aktualiserades när USA terrorstämplade den vänsterextrema rörelsen Antifa.

Men här har vi inte brytt oss om något av det, utan vi fortsätter lugnt att likt tjuren Ferdinand sitta under korkeken och lukta på blommorna medan säkerhetshot får fritt spelrum. Våra ministrar kan som alltid i efterhand skylla på att de har varit naiva och inte såg det komma!

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/11/02/France-to-ban-Turkish-ultra-nationalist-group-over-defacing-of-Armenian-memorial-

#vigillarintefegapolitiker

5 reaktioner till “Frankrike förbjuder den turkiska ultranationalistiska gruppen Grå Vargarna

 1. Nej det kommer inte att ske här. Morgan Johansson har ju sagt bl a i en intervju i en tysk tv-kanal att vi har bara problem med nynazister om jag minns rätt.

  Gillad av 2 personer

 2. Så löjligt att de heter GRÅ vargarna. Vargar är i princip alltid grå. De är vargar som jagar och äter människor vilket vargar i skogen sällan lyckas med.
  Vi minns den muslimske och miljöpartistiske ministern Kaplan som käkade tillsammans med de grå. Med hemligt flyg for han till Turkiet och trivdes. Sådant finns i MP:s politik.
  Självklart kommer pragmatikerna S inte att förbjuda de tvåbenta vargarna. Kaplan lever väl antagligen på våra skattekronor än idag, någon sorts pension har han säkert. De fyrbenta vargarna har engagerat S oändligt mycket mer. De anses ju hota själva den svenska modellen.

  Gillad av 1 person

 3. Återigen, höger-vänsterskalan gäller inte idag. Man är antingen EMOT globalism och fortsatt hög import av främst muslimer (SD) eller FÖR detta (7-klövern).
  Vi har det märkliga att f d arbetarpartiet S genomför högerpolitik som M bara kunde drömma om att göra. S gör detta med stöd av borgerliga partier som flyttat in i regeringskansliet. Där trivdes LO förut. Nu trivs de manliga LO-medlemmarna bäst hos det nya ”arbetarpartiet” SD. SD tar LO-medlemmarnas oro på fullt allvar på alla områden och i den främsta frågan, att invandringen som måste stoppas.
  S pendlar mellan Löfvens förljugna prat om att ”vi står starka….tolerans och mångfald…” och hans desperata famlande som är uttryck för att regeringen förlorat kontrollen över allt våld införseln av islam fört med sig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s