Nya upplopp kopplade till Muhammedteckningarna – turkiska ungdomar slog sönder kyrka i Wien

Dagligen rapporteras om nya protester runt om i världen som en reaktion mot Frankrikes kamp mot yttrandefrihet och deras kraftfulla markering mot våldsbejakande islamism. Det har bland annat skett demonstrationer i Frankrike och Berlin, i Danmark höll Hizb ut Tahrir i går en manifestation utanför Frankrikes ambassad i Köpenhamn samtidigt som Stram Kurs motdemonstrerade bredvid och nu framkommer det även att ett 50-tal turkiska ungdomar i torsdags ska ha stormat och slagit sönder den katolska kyrkan Antonskirche utanför Österrikes huvudstad Wien. Enligt uppgift ska de ha ropat ”Allahu akbar” när de sparkade sönder bänkar och kyrkans biktstol. Ungdomarna skingrades när pastorn ringde polisen.

Österrikes kansler Sebastian Kurz har fördömt händelsen på Twitter:
”Alla kristna måste fritt och säkert kunna utöva sin tro i Österrike! Vi kommer resolut fortsätta kampen mot politisk islam och vi visar ingen falsk tolerans. Tack till alla poliser för deras engagemang.”

Det blir intressant att se hur de europeiska ledarna ska tackla den här utvecklingen. Sveriges regering har hittills bara levererat tomma ord, återstår att se om de vågar agera lika kraftfullt som de utlovat.

#westandwithfrance

https://www.friatider.se/50-turkar-slog-sonder-kyrka-i-wien-ropade-allahu-akbar

6 reaktioner till “Nya upplopp kopplade till Muhammedteckningarna – turkiska ungdomar slog sönder kyrka i Wien

 1. Snart tappar de vänsterliberala oikofoba makthavarna i Europa kontroll över situationen och regelrätta stridigheter är en realitet.
  Tragiskt öde.
  Möjliggjort av väljarna.

  Gilla

 2. ”Have you heard that Islam is a peaceful religion because most Muslims live peacefully and only a ”tiny minority of extremists” practice violence?”

  ”In truth, even a tiny minority of ”1%” of Muslims worldwide translates to 15 million believers – which is hardly an insignificant number. However, the ”minority” of Muslims who approve of terrorists, their goals, or their means of achieving them is much greater than this. In fact, it isn’t even a true minority in some cases, depending on how goals and targets are defined.”

  https://www.thereligionofpeace.com/pages/articles/opinion-polls.aspx

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s