Turkiska extremister marscherade genom Lyon på jakt efter armenier

Religiösa konflikter har intensifierats i den franska staden Lyon den senaste tiden. I går morse blockerades motorvägen A7 av pro-armeniska aktivister för att demonstrera för erkännandet av Nagorno-Karabakhs oberoende. Turkiska aktivister störde mötet och sammanstötningar bröt snabbt ut med upp mot 400 personer närvarande på platsen.

Som svar på motorvägsblockeringen protesterade 150 turkiska extremister i Lyons centrum senare på kvällen. Det var medlemmar från den ultranationalistiska gruppen Grå Vargarna som invaderade gatorna och marscherade för att utmana det armeniska samfundet. Turkarna ropade bland annat ”Allah Akbar!”, “Where are the Armenians?!” och “F*ck Armenia, we’re going to f*ck you”.

Hundratals polisbilar anlände till platsen och turkarna lämnade till slut området lite före midnatt.

För alla oss som är sekulära eller ateister är det obegripligt hur religion kan föda så mycket hat och det är med viss oro man betänker vad framtiden har att erbjuda i Sverige, där vi blandar friskt mellan olika religioner utan några betänkligheter från våra styrande trots att det är uppenbart att de tar med sig sina konflikter till sitt nya land.

Turks attempt to terrorize Armenians in Lyon

En reaktion till “Turkiska extremister marscherade genom Lyon på jakt efter armenier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s