Konsten att rapportera politiskt korrekta nyheter

Roar mig med att se hur svensk media tacklar terrorattacken i Nice. Några skriver rent ut vad som skett och nämner även att gärningsmannen skrek ”Allahu Akbar” upprepade gånger under attacken, medan andra försöker upprätthålla sin politiskt korrekta fasad genom att underlåta dessa detaljer. SVT Nyheter till exempel och min kommentar där jag påpekade att de glömt nämna den detaljen ledde till att min kommentar ganska snabbt raderades.

SvD gör ett tappert försök att styra upp de som kommenterar nyheten genom att få dem att undvika att dra in människors religiösa åskådning, något som direkt gav svar på tal från upprörda läsare som påpekade att allt finns att läsa i utländsk media så tidningen bör sluta hymla med vad som skett. Vissa kommentarer var en fullträff – som denna. 😅

#onlyinsweden

4 reaktioner till “Konsten att rapportera politiskt korrekta nyheter

 1. Gammelmedia är politiskt korrekta propagandamaskiner.
  Detta gäller i synnerhet (S)(V)T.
  Jag hyser det djupaste förakt för dessa och hoppas att inblandade någon gång ställs till svars för sitt beteende.

  Gillad av 2 personer

 2. Nu har det hänt som är livsfarligt för en demokrati, självcensur. Sverige böjer sig för islams hotande våld. I nästan samtliga svenska dagstidningar finns nästan inget att läsa om attacken i Nice just nu. Står något så är det nedflyttat långt ner. Så, regeringen idkar självcensur inför det hotande våldet av islam. Man vill inte ta risken att svenska ambassader blir attackerade utomlands.
  Frankrike meddelar att man nu tar hjälp av militären för vakta skolor etc.

  I Sverige har regeringen lämnat svenskarna utan försvar mot allt våld, alla knivskärningar, alla sprängdåd, alla våldtäkter, alla misshandelsfall i decennier.

  Det är nu dags att regeringen skyddar svenskarna. Ta genast hem den svenska militära styrkan i Mali. Styrkan finns där för att skydda folket i Mali mot islamister. Den militära styrkan behövs nu här i Sverige inför det hotande våldet.

  IS har idag förnyat uppmaningarna till våld mot Frankrike.

  Vi kan inte ha en regering som böjer sig och hukar för det islamistiska våldet. Det räcker med den kvinnliga polisen som beordrades knäböja.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s