Herr Johansson borde sluta slira på sanningen om invandringen

Börjar morgonen med att läsa Maria Malmer Stenergards utmärkta debattinlägg där hon ger en känga till Sveriges troligen genom tiderna sämsta justitieminister Morgan Johansson, som har gett passiviteten ett ansikte och nu försöker lägga ut dimridåer om migrationspolitiken. Bra där av M – det behövs en stark opposition för att påvisa hur väljarna blir dragna vid näsan!

#vigillarintefegapolitiker


”Migrationsminister Morgan Johansson lägger ut dimridåer och far med osanning. Faktum är att han och hans regering vill öka invandringen till Sverige.

Det var ett antal uppseendeväckande uppgifter som framkom i Ekots lördagsintervju med Morgan Johansson i helgen. Dessvärre har vi en migrationsminister som lurar väljarna.

För det första. I intervjun försöker Morgan Johansson få det att framstå som att Sverige inte längre har någon hög invandring. Dock ligger vi fortfarande i topp i Europa. I fjol tog Sverige emot 22 000 asylsökande. Det var det sjätte största mottagandet sett både till andel och antal av EU:s samtliga 27 medlemsländer. Anhöriginvandring tillkommer.
Vi tar i Sverige emot långt fler asylsökande än Norge, Finland och Danmark – tillsammans. Detta gäller även i år och trots de resestriktioner som beslutats på grund av Coronapandemin och som har en dämpande effekt.

Det rimliga, och vad Moderaterna driver, är ett volymmål som innebär betydligt färre asylsökande till Sverige.
Volymmålet ska ta sin utgångspunkt i Sveriges integrationsproblem. Var femte utrikes född är arbetslös. Var tredje elev i utsatta områden lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Integrationskrisen är särskilt påtaglig i Sveriges utanförskapsområden och syns kanske allra tydligast i den grova gängkriminaliteten.

S/MP-regeringen säger nej till volymmål och vill i stället öka asylinvandringen till Sverige. Det handlar bland annat om en helt ny skyddsgrund och vad som i det närmaste är en amnesti för unga vuxna utan asylskäl. Det är lättnader i invandringspolitiken som Socialdemokraterna och Miljöpartiet nyligen enats om.
Detta är helt fel väg att gå. Det humana är inte att låta så många som möjligt få uppehållstillstånd i Sverige. Det humana är att låta alla de som sökt och fått varaktigt skydd här få en verklig möjlighet att komma in i samhället.

För det andra. Socialdemokraterna bidrog verkligen inte till en hållbar invandringspolitik under åren 2006–2014 – tvärtemot vad Morgan Johansson vill påskina i lördagsintervjun. I stället drev man på för en ännu generösare invandring. Till exempel röstade man i riksdagen nej till krav på försörjning för den som ville ta sina anhöriga till Sverige.

Då Moderaterna några år senare tog fram förslag om tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel, beskrev Morgan Johansson det i termer av omänsklighet. Detta vid en tidpunkt då en rad EU-länder redan hade system med tillfälliga uppehållstillstånd och antalet asylsökande ökade kraftigt.

I fem år har Moderaterna drivit på för en strikt invandringspolitik. Moderaterna borde ha skärpt politiken tidigare och vi har lärt oss vår läxa. När ska Socialdemokraterna också lära sin läxa?

Jag bjuder härmed in Morgan Johansson till en debatt om invandringspolitiken. Hans uppgifter i Ekots lördagsintervju bör inte få stå oemotsagda. Faktum är att vi har en migrationsminister som vill ge sken av att föra en stram politik, men som i stället lägger förslag om att öka invandringen till Sverige.

Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson (M)”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/x33gWp/jo-ministern–vi-har-en-hog-invandring

8 reaktioner till “Herr Johansson borde sluta slira på sanningen om invandringen

 1. Och hur trovärdiga är M? Börja med att ta avstånd från den obehagliga och ohederliga Reinfeldt och hans maktarrogans. Inlägget från Stenergard har potential men utan ett offentligt 100-procentigt M-avståndstagande från Reinfeldts destruktiva invandringspolitik, förd tillsammans med MP, kan man inte ta M på allvar.

  Gillad av 2 personer

   1. Jo förvisso, men fortfarande väldigt blygt och diffust. Som katten kring het gröt. Jag saknar att M nämner Reinfeldt vid namn.

    Gilla

 2. Justitieminister M Johansson borde för länge sedan ha ställts till ansvar för sin försumlighet i arbetet, dvs åtalats så som lagen föreskriver för ministrar. Det är bara att hoppas att han lever när hans illgärningar ska summeras.

  Senaste veckan har han ändrat retorik och säger saker som han för gick till angrepp emot. Han förstår att han nu måste anpassa vad han säger till hur opinionen nu är i landet och med tanke på valet 2022.

  För det är så att protesterna mot globalismen nu är globala. Globalismen är satt under hård press. Något annat håller på att formas, detta andra kommer ersätta globalismen.

  Men det är fruktansvärt att Sverige fortsatt har så exceptionellt hög införsel av utlänningar. De flesta svenskar verkar tro att det knappt kommer någon enda.

  Gillad av 1 person

 3. Vi har journalister som har höga löner och som borde kolla upp fakta
  Och ställa jobbiga frågor till politikerna.för det är deras jobb.

  Men de umgås nog på samma fester och håller varandra om ryggen.

  För trettio år sedan kunde man känna sig trygg när man hade kontakter
  Med myndigheter och politiker.
  Att politiker skulle ljuga och lura då kunde hända men journalisterna
  Avslöjade vissa saker.

  Nu är alla korrupta och maktgalna. Politiker röstar efter eget tyckande
  Myndigheter är korrupta och anpassar sig efter företagen och ingen tar ansvar
  Politikerna sa att Eu inte skulle sänka bra löner. Det skulle inte komma välfärds brottslingar.
  Sverige skulle inte locka ekonomiska migranter, de såg inte fusk med arbetsinvandringen.
  Och vi har bara en asyl kvot på 1900 .
  Allt som inte skulle hända hände och vi har tvingas försörja 2,5 miljoner människor
  Som vi inte bjudit hit.
  Resultatet av våra politikers jobb blir alltid det värsta scenariot, det kunde inte bli värre
  Totalt odugliga politiker och journalister har vi
  Så är det när kapitalisterna styr. Det är ingen skillnad på kapitalister och kriminella
  Båda tjänar pengar på att lura andra.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s