Tro och Solidaritet är och förblir icke trovärdiga

I dagens Aftonbladet skriver den nya ordföranden för Socialdemokraterna Tro och Solidaritet, som för övrigt är muslim och organisationen har tidigare haft en kristen profil, ett debattinlägg där hon tillsammans med vice ordföranden attackerar högerpopulismen.

Trump är ett populär måltavla i dessa tider och skribenterna inleder texten med att deklarera att Biden leder över Trump med ”hästlängder” (där har vi två som kommer gråta bittert nästa vecka) och att vi snart kommer att sätta punkt för ett ”mörkt kapitel” i landets historia, där man dessutom indikerar att vilden Trump inte kommer lämna ifrån sig makten frivilligt.

Sedan breder man ut texten med det vanliga – hatbrotten ökar såväl i Sverige som övriga världen, högerextrema miliser breder ut sig och systematisk rasism är ett återkommande samhällsproblem. Allt bottnar i Trumps rasistiska retorik som eldat på övriga i hathögern, även i Sverige.

Kampen här i Sverige handlar helt enkelt om att åter bygga ihop det söndrade samhället genom antirasistiskt arbete och konkret jämställdhetspolitik – stopp för vinster i välfärden, pålitlig vård och omsorg samt reformera det fria skolvalet för att istället satsa på en skola som motverkar segregation och inkluderar alla oavsett bakgrund. ❤

Inte ett ord om att den växande islamismen också är ett hot att ta i beaktande, inte minst med tanke på mordet på den franska läraren förra veckan, eller att man även bör reformera den förkastliga migrationspolitiken samt den kravlösa integrationspolitiken som de facto ligger till grund för många av våra samhällsproblem – till exempel den segregerade skolan, arbetslösheten och den växande främlingsfientligheten. Man kan inte fylla på en hink som redan är överfull och man kan inte dela kakan hur många gånger som helst utan att det märks.

Min enda kommentar är – hur trovärdiga är den S-märkta organisationen Tro och Solidaritet som banade vägen för islamismen i Sverige genom att 1999 ingå en överenskommelse med Sveriges muslimska råd, SMR, om att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor, vilket innebar att man bland annat åtog sig att hjälpa SMR att få igenom lagstiftade muslimska helgdagar och statlig imamutbildning, för att i gengäld få stadiga röster för att kunna sitta säkert vid makten?!

#quislingar

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/M3R0J5/varken-biden-eller-loof-kan-stoppa-nya-hogern

6 reaktioner till “Tro och Solidaritet är och förblir icke trovärdiga

 1. Religionsutövare av alla sorter är vilsna själar, men islam är ingen religion utan en helt annan lära med en helt annan agenda. Fårskallarna i Tro och Solidaritet begriper inget av detta, utan låter sig ledas av nå´n sorts övertygelse att alla är goda, förutom de som ser verkligheten och vet hur det kommer att sluta.

  Gilla

 2. Som alltid är det ideologi det som styr, det som omsätts i verkstad. Ulf Bjereld är en person med stor makt och har varit drivande i den utveckling som skett inom Tro och Solidaritet. Numer är organisationen inte bara till för protestantiskt kristna utan öppen för ”alla” religioner. Den svenska kyrkan har tagit steget från att ”tro och hoppas” till att ”tro och agera”. Man väntar nu inte längre på himmelriket utan försöka skapa det här i Sverige. Man agerar utifrån en ideologi som är en blandning protestantism och marxism. Både Svenska kyrkan och Tro och Solidaritet ser det nuvarande tillståndet i Sverige och världen som orättvist. Man välkomnar världen till Sverige därför att de förtryckta massorna har rätt till detta. Sverige och svenskarna får lov att acceptera mindre individuell frihet för att det ska bli mer jämlikt i världen, det är detta mål man arbetar för. Ungefär så är ideologin kortfattat.

  Svenska kyrkan välkomnar muslimer därför att de betraktas som offer, som skyddsbehövande. Förhoppningen var att svenska kyrkan på det här sättet skulle ”komma att betyda något igen” i sällskap med islam. Islam är en kraftfull religion som lockar till sig många människor och det skulle ”smitta av sig” även på svenska kyrkan. Agendan är rimligen att svenska kyrkan ska kunna expandera och få inflytande politiskt i Sverige.

  Ett flertal av ledande personer inom svenska kyrkan, t ex biskopar är marxister. De har ända sedan studietiden bekänt sig till marxismen och hyllade Kina och kommunistiska diktaturer. Den förföljelse som kristna utsattes för i de kommunistiska diktaturerna blundade kyrkan för. Världskyrkomötet i Uppsala 1968 ändrade kyrkorna i Sverige och västvärlden för alltid. Det mötet blev startpunkten för det vi ser idag från kyrkan.

  Så rubriken ovan, ”Tro och solidaritet är inte trovärdiga”. Visst är de trovärdiga, de har en agenda och agerar utifrån den: De kommenterar världen och söker i varje avseende ge en motbild. Tro och solidaritet är ett förpliktigande namn. Vad som menas med solidaritet beror förstås på vem som ger svar på frågan. Allt beror på ideologin och agendan. Vad som i Sverige menas med solidaritet visste vi en gång i världen, vi hade fått erfara det. Solidaritet idag är något helt annat än då. Sverige visar idag ”solidaritet” med hela världen på bekostnad av statens solidaritet med svenska folket. Sverige ska nu vara hemmet för människor från hela världen. Det är vad Tro och Solidaritet menar med solidaritet.

  Gilla

 3. Ja, global-soros agenda!
  Sen har sv kyrkan och tro -solidaritet fullt fokus på påven, alltså katolska kyrkan. (Påven som bjuder in alla religioner till bön, till vem .??)
  Inte vårt protestantiska arv.
  Sorgligt!

  Gilla

 4. Om en människa inte gillar muslimer, så kan han eller hon ha fel,
  Men om många inte gillar muslimer så är det kanske deras sätt
  Som andra människor inte gillar. Och då är det inte rasism utan ett
  Normalt agerande på dåligt uppförande.

  Mörka vill inte att deras barn gifter sig med vita. Är det rasism?
  Men när vita inte vill att deras barn gifter sig med en mörk.
  Då ställer sig mörka och skriker gormar, plundrar och bränner saker.

  Det ser vi över allt i Världen när Svenskar eller Européer blir kränkta
  Händer inget.

  Men när mörka eller de från Arabländer, muslimer blir kränkta uppfört de sig som
  Vilda djur och galningar.

  Att vissa uppför sig som socialiserade människor och andra som galningar.
  Och att dessa inte gillar och passar att umgås förstår väl varje förnuftig människa.
  Utan våra politiker
  Varje gång muslimer blir kränkta kränker de tillbaka och tre gånger värre. Hoppar på och förolämpar
  Länder och människor. Till och med mördar.
  Men när tv visar deras agerade hur är det då att de inte ser och fattar hur vidrigt de uppför sig
  Och hur blinda är våra politiker som inte ser att dessa människor utan stopp
  Är livsfarliga och passar inte i vårt samhälle.

  Gilla

 5. Sverige och Svenskarna först.
  Det vore något om våra politiker kunde kämpa för oss.
  Det borde vara politikerna största och viktigaste uppgift.
  Men tyvärr är svenska politikerna vilse.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s