Europa stänger ned och svenskarna åker på badsemester

Jag förstår inte riktigt det här med hanteringen av coronapandemin. Endera dagen kommer larm om att över 10.000 smittats med Covid-19 i Tyskland, Danmark stänger gränser samt kräver munskydd både inomhus och utomhus, medan kaosartade siffror åter rapporteras från Spanien samt andra länder vid Medelhavet.

Ändå rapporterar de svenska resebolagen om fullsatta flyg under höstlovsveckan till resmål som Kanarieöarna, Portugal och spanska solkusten samtidigt som inrikesresorna enligt SJ ökar.

Folkhälsomyndigheten har gått ut och manat till försiktighet och att folk ska undvika kollektivtrafik, men det finns ingen avrådan vad gäller utlandsresor. 🤔 Istället uppmanas de svenska resenärerna att vara mycket vaksamma på vad som gäller lokalt samt vara extra försiktig när man kommer hem om man känner minsta symptom.

Man kan verkligen undra om det pågår en farlig pandemi eller om allt är överdrivet eftersom vi svenskar tydligen kan resa fritt och klara oss bra med att bara vara ”försiktiga” – det vill säga ungefär som man brukar vara när man reser iväg och vill undvika att få i sig någon lokal bakterie. 🙄 Vem är det som bestämmer här egentligen och vill de att smittan ska drivas upp igen eller vad är det frågan om?

Det är precis lika idiotiskt som att det välbesökta varuhuset Gekås har haft öppet som vanligt under hela pandemin, men Liseberg måste ha stängt.🤦‍♀️

Inte konstigt att folk är förvirrade i det här landet – antingen har vi restriktioner för att hindra att smittan åter blossar upp eller så släpper vi allt fritt och ser hur det går, man kan inte hålla på och dutta med halvmesyrer på det här sättet!

#onlyinsweden

2 reaktioner till “Europa stänger ned och svenskarna åker på badsemester

  1. Själv väljer jag att stanna i Sverige även om jag gillar att resa. Risken att bli instängd på hotellrummet lockar inte. Politiker i många länder fattar helt oövertänkta beslut.

    Gillad av 2 personer

  2. Vad är ett rationellt agerande av vuxna människor? Där gör vi olika bedömningar. Risken att sitta instängd som uppstigersolen nämner lockar inte undertecknad heller. Flygplatser är rätt hemska ställen att tillbringa ens 2 timmar på. Kanske vill svensken bara fly från galenskapen här i Sverige?

    Folkhälsomyndighetens order till 70-åringarna och äldre luktade övergrepp på en befolkningsgrupp. Det anmärkningsvärda är att dessa människor i så stor utsträckning lydde vad makten sade åt dem att göra. Tilltalet från makten till dessa människor var kränkande. Ännu förfärligare var hur makten, faktiskt, offrade de äldre, sjuka och dementa på olika boenden. De tilläts helt enkelt dö av Covid.

    Så, ja, det verkar galet att åka på semester utomlands nu. Men någon gång i livet måste en svensk få ta ansvar för sina egna handlingar utan att staten lägger sig i. Kanske behöver man detta att se framemot i vardagen? Kan man inte protestera på det ena sättet mot galenskapen i samhället kanske protesten kommer ut på det här sättet? Ungefär som när ungdomarna har lurar på huvudet alltid och överallt, inte bara för att lyssna på musik utan för att stänga ute den galna och motsägelsefulla värld vi lever i?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s