Kvinna i Lyon gripen efter att ha hotat att spränga sig själv på tåg

Franska tidningar rapporterar om att en kvinna gripits på tågstationen i Lyon i eftermiddags och att stationen spärrats av. Kvinnan ska ha burit på flera väskor och hotat att spränga sig själv medan hon skrek ”Allah Akbar”.

Det är många attacker just nu och det var förmodligen inte den sista, med tanke på att gigantiska karikatyrer av den muslimska profeten Muhammed under gårdagen visades upp på fasaderna till byggnader i Frankrike som en markering mot islamistisk intolerans.

Jag diskuterar just nu frågan i en tråd på partiet Nyans sida och det är som att tala med en vägg när vissa uttrycker sig – de kan varken acceptera eller tolerera att yttrandefriheten innebär att man även får kritisera, skämta och ifrågasätta alla religioner. På vissa låter det dessutom som om läraren som blev halshuggen får skylla sig själv, mycket obehagligt att individer som är svenska medborgare har denna syn på saken, men man får hoppas att det stannar vid enbart åsikter.

https://www.arabnews.com/node/1752566/world

https://www.friatider.se/stora-charle-hebdo-karikatyrer-visades-pa-franska-hotell

14 reaktioner till “Kvinna i Lyon gripen efter att ha hotat att spränga sig själv på tåg

 1. I Dresden har det också skett en islamistisk attack i början av oktober, som inte fått särskilt stor uppmärksamhet i media. Det var en 55-årig man och en 53-årig man var på semester tillsammans i Dresden när de attackerades med kniv. 55-åringen avled av attacken och 53-åringen är allvarligt skadad. Polisen i Dresden har arresterat en syrisk jihadist, 20-åriga Abdullah, som har ett brett brottsregister och är en trogen IS-supporter som är känd av polisen. Förövaren ska ha blivit radikaliserad efter sin ankomst till Tyskland 2015.

  https://freewestmedia.com/2020/10/22/knife-murder-in-dresden-was-islamic-terror-attack-syrian-jihadist-arrested/

  Gilla

   1. De som bara pekar på händelserna utan att agera med annat än ord är medskyldiga.
    Eftersom myndigheterna stödjer lagolydnad, gäller det att anpassa sig!
    Man kan inte sitta och bräka som lamm inför slakten.

    Gilla

   2. Av tradition brukar samhällsförändringar ske via valsedeln.
    Men du har säkert rätt.
    Meningslöst att belysa problem och brister.
    Bara att resignera.

    Gilla

 2. Var ju väntat att muslimpartiet Nyans intar en förnekande hållning till yttrandefrihet. Dom kan klä sig i fina kläder men under den mycket tunna ytans glans finns intolerans, hat och hot. Lita inte på dom, lika lite som man kan lita pâ S, C, V, L och MP.

  Gilla

  1. Det är med rätta att hata ett samhälle där generell abort tillåts,där öppen homosexualitet är en merit i olika sammanhang.Bland annat.Jag har länge och tydligen hittills förgäves väntat på att något svenskt parti skulle kunna lyfta dessa frågor.Inget parti tycks våga.Så jodå,Islam och kanske Nyans kan man nog lita på ifall man tycker att dessa frågor är viktiga.Till och med påven är öppen för att viga samkönade par.Detta är så vidrigt så.Islam tycks vara den enda seriösa motkraften? Det lutar absolut åt Nyans för mig.Det sista halmstrået för att återgå till ett värdekonservativt samhälle.

   Gilla

 3. Vi kan här i Sverige också. Det är bara det att det skrivs eller informeras om det i de officiella kanalerna. I Gnesta stoppades inatt väl ett tåg och en person är gripen. Tydligen har man forslat bombmaterial.

  Det har skett sprängningar här i Stockholm som man inte informerat om på riksplanet. Ena dagen säger Damberg ”vi förstår inte vad som händer, varför det sprängs och skjuts”. Nästa kväll sitter vår statsminister Löfven i tv-soffan och säger ”sprängningarna beror i varje fall inte på invandringen”.

  Gilla

 4. Sverige var och är helt oförberett för hur våld och brottslighet ska hanteras. Inga ”strukturer” fanns för detta, inga lagrum, ingen motståndskraft hos myndigheter, hos välfärdssystem osv. Statens maktapparat har kapitulerat.

  Småföretagare som pressas på pengar och inte vill betala uppmanas av polisen att flytta. Ungefär som offret som mobbas i en skolklass flyttas medan förövarna flinande få gå kvar. Polisen uppmanar barn att inte bära dyra kläder och inte ha mobil med sig. Bibliotek som erövras av kriminella gäng stängs i stället för att staten via sin maktapparat hanterar situationen. Våldtäktsanmälningar läggs på hög och utreds inte. ”Vardagsbrott” utreds inte, polisen har tom i pressmeddelande deklarerat att de prioriteras ner. En Värmlandsföretagare intervjuades i SR P1 i morse. Tjuvar hade stulit hans dyra maskiner från ett lastbilsflak. Han hade satt på spårsändare, maskinerna lokaliserades till ett hamnområde i Stockholm. Varken polis eller tull gjorde någonting åt saken.

  Idag meddelas att Finansdepartementet skickat ut ett regelverk på remiss. Regelverket ska ge tullen befogenhet att i viss mån undersöka varor och gods som förs ut ur Sverige. Remissbehandlingen är inte klar och om förslaget antas börjar det gälla i juli nästa år. I många decennier har vi alla läst, hört och sett hur ligor stulit allt löst och även fast och fört ut det ur landet. Berörda myndigheter har vetat om det och otaliga gånger i möten med regeringen påtalat behovet av nya lagrum. Det är svårt att förstå hur regeringar kan vilja Sverige och svenska folket så illa.

  Gilla

  1. Det svenska folket är alltför undfallande. Att mesigt underkasta sig denna politik – det är förfärligt!

   Jag röstade svenskvänligt och invandringskritiskt från början. (90-talet).

   Mespropparna förstör Sverige och vi går alla under.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s